رهنورد. [ رَ ن َ وَ ] ( نف مرکب ، اِ مرکب )هر چیز که راه در هم نوردد و پیچد و غلطد. ( ناظم الاطباء ) ( برهان ) ( آنندراج ). || قاصد. ( آنندراج ). || اسب. ( ناظم الاطباء ) ( از آنندراج ) ( از برهان ). کنایه از اسب. ( انجمن آرا ) : رسول شاه و دستور برادر هم او هم رهنوردش کوه پیکر.( ویس و رامین ).به آخُر بسته دارد رهنوردی کزو در تک نیابد باد گردی.نظامی.رهنوردی که چون نبشتی راه گوی بردی ز مهر و قرصه ماه.نظامی.رجوع به راهنورد شود. || طی کننده راه. ره پیما. راه رونده. ( از یادداشت مؤلف ). || رونده ای که به تندی و جلدی و اشتلم به راه رود خواه انسان باشد و یا حیوان. ( ناظم الاطباء ) ( از آنندراج ) ( برهان ). رونده به چستی و چابکی. ( شرفنامه منیری ). کنایه از پیاده تیزرو که راه نورد نیز گویند. ( از انجمن آرا ) : که آمد سواری ز ایران چو گرد به زیر اندرش باره رهنورد.فردوسی.که اندام و مه تازش و چرخ گرد زمین کوب و دریابر و رهنورد.اسدی.درآمد به هنجار ره رهنورد ز زین گوهر آویخت گرز نبرد.اسدی.سپس برد یک کیسه دینار زرد ابا توشه و باره رهنورد.اسدی.همه ابر است هرچت رهنورد است همه نور است هرچت رهگذار است.مسعودسعد.جبرئیل استاده چون اعرابئی اشترسوار کز پی حاجش دلیل رهنوردان دیده اند .خاقانی.به جولان اندیشه رهنورد ز پهلو به پهلو شده کرد کرد.نظامی.پیمبر بر آن خنگی رهنورد برآورد از این آب گردنده گرد.نظامی.نشست از بر باره رهنورد. برآراست لشکر به رسم نبرد.نظامی.بشرطی که چون آید آن رهنورد کشد گوهر سرخ و یاقوت زرد.نظامی.|| باد. ( یادداشت مؤلف ). || گدا و گدایی کننده. ( ناظم الاطباء ) ( آنندراج ) ( برهان ). رجوع به راه نورد در همه معانی شود.
معنی کلمه رهنورد در فرهنگ معین
(رَ نَ وَ ) (ص فا. ) نک راهنورد.
معنی کلمه رهنورد در فرهنگ عمید
کسی که راهی را طی می کند، راه پیما.
معنی کلمه رهنورد در فرهنگ فارسی
( صفت ) ۱ - راه رونده راه پیما . ۲ - تند رو . ۳ - قاصد پیک . ۴ - تند رو ( اسب استر و غیره ) . هر چیز که راه درهم نوردد و پیچد و غلطد . یا قاصد .
معنی کلمه رهنورد در ویکی واژه
نک راهنورد.
جملاتی از کاربرد کلمه رهنورد
به گردون بر آمد یکی تیره گرد چو تند اژدها شاه شد رهنورد
چند روز بعد از اعدام او ویدیویی از رسانههای وابسته به جمهوری اسلامی از مجیدرضا رهنورد منتشر شد. در این ویدیو در حالی که دست او شکسته شدهبود، چشمبند داشت و تعدادی نیروی امنیتی او را احاطه کردهبودند، خبرنگار صداوسیما از او میپرسند که در وصیتنامه خود چی نوشتهای و او میگوید: «کجا خاکم کنند و دوست ندارم گریه کنند سر مزار، دوست ندارم برایم نماز و قرآن بخوانند. … شادی کنند و آهنگ شاد پخش کنند.»
همی خواست مرد از پس آن نبرد که گردد سوی شاهدین رهنورد
رهنوردانی که از خود راه بیرون بردهاند خویش را فارغ ازین وضع مکرر کردهاند
به وادیی که منم رهنورد آن صائب بود ز نقش قدم بیشتر شماره چاه
سهشنبه ۳۰ فروردینماه، گروهی از مالباختگان شرکت «مفتاح رهنورد» به دلیل عدم رسیدگی به درخواستهای آنها مقابل دفتر قوهقضائیه در تهران تجمع اعتراضی برپا کردند.
محسن شکاری، اولین بازداشتی این خیزش اعتراضی بود که حکم اعدام او به اتهام محاربه پنجشنبه ۱۷ آذر اجرا شد. اعدام او درحالی صورت گرفت که تنها ۷۵ روز از بازداشت او سپری شده بود و درجریان دادرسی و محاکمه به وکیل اختیاری دسترسی نداشت. مجیدرضا رهنورد معترضی دیگری بود که دوشنبه ۲۱ آذر و ۲۳ روز پس از دستگیری، «در ملاء عام» در خیابانی در مشهد به دار آویخته شد. به گفته قوه قضائیه او به کشتن دو نفر از مأموران شبه نظامی بسیج، با سلاح سرد متهم شده بود. پیش از اعدام اعتراف اجباری او از سوی رسانههای حکومتی با دست شکسته و در گچ منتشر شده بود.
در شبکههای اجتماعی تصاویری از منزل مسکونی خانواده مجیدرضا رهنورد در خیابان حر عاملی مشهد منتشر شده است که نشان میدهد پنجرههای خانه او شکسته شده و روی دیوار و در منزل او علامتگذاری و شعارنویسیهایی بر ضد او نوشته شده است. کاربران شبکههای اجتماعی این اقدام را با رفتار فاشیستی آلمان نازی علیه مخالفینش مقایسه کردهاند. در یکی از تصاویر زنی با پوشش چادر در حال سلفی گرفتن با خانه آسیب دیده مجیدرضا رهنورد است.
رهنوردِ شوق آسایش نمیداند که چیست سنگِ ره، منزل نگردد کاروانِ عشق را
حضور او بعدها در مراسم سخنرانی حسن روحاین در سال 1392 و مراسم درگذشت مادر زهرا رهنورد (سال 1396) رسانه ای شد.
آشتی ملی نام طرحی مطرح شده از سید محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران بود. او در ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ طی سخنانی در دفتر کارش، ضمن اشاره به تهدیدهای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا علیه ایران و همرایی حزب جمهوریخواه پیشنهاد این طرح را داده بود. این طرح با مخالفت هایی روبرو شد. به نظر می رسید تحلیل مخالفان این طرح آن است که سید محمد خاتمی با ارائه طرح «آشتی ملی» در تلاش است حکم حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد را لغو و آنان را به عرصه سیاسی کشور بازگرداند.
بار هر رهنورد، یکسان نیست این سبکبار و آن گرانبار است
برون کرد خاتم زانگشت مرد بدو داد و از کاخ شد رهنورد
سایت کلمه در روز سه شنبه ۱۷ اسفند خبر قبلی خود مبنی بر بازداشت موسوی و کروبی به همراه همسرانشان را تصحیح کرد و گفت آقای موسوی و خانم رهنورد در حصر خانگی هستند و نه در پادگان حشمتیه. سایت کلمه به وضعیت آقای کروبی و همسرش اشارهای نکرد.
پس از بیانیههای میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد در اردیبهشت ۱۳۸۹ در اعتراض به اعدامهای زندانیان سیاسی پس از انتخابات چون فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علمهولی و مهدی اسلامیان اعتصابهایی در اعتراض به این اعدامهای سیاسی در کردستان و مناطق کردنشین کرمانشاه و آذربایجان غربی به وقوع پیوست.
بزد بانگ بانو که ای رهنورد خدا را بدین سوی هامون مگرد
حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از اوایل اسفند ۱۳۸۹ آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. فاطمه کروبی، همسر مهدی کروبی نیز که همزمان با این افراد در حبس قرار گرفت، از اواخر اردیبهشت ۱۳۹۰ در وضعیت رفع حصر موقت قرار گرفتهاست.
گزارشهای منتشر شده حکایت از پلمب شدن مغازه کیف و کفشفروشی وی دارد. خانواده رهنورد و محل زندگی آنها مورد اذیت و آزار شبانهروزی بسیجیها و لباس شخصیهای حکومت قرار دارند.
رفت جان بر باد و دور از وصل جانانم هنوز رهنورد ساحت صحرای هجرانم هنوز
مهربتت آرزوست، جان کن و ره رواز آنک موده این موزه کیست چاره رو رهنورد