رزمایش
معنی کلمه رزمایش در دانشنامه عمومی
واژهٔ رزمایش از هم آمیزی دو واژهٔ رزم + آزمایش پدید آمده. این واژه از مصوبات فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. [ نیازمند منبع]
در یک رزمایش شهری، اجرای برنامه های زیر می تواند جزو یک رزمایش باشد: اجرای نمایش حرکات منظم، شعارنویسی و شکل سازی ( کارازل ) ، عملیات رزمی، حرکات راهور، عملیات نمایشی، سلاح کشی، اجرای سرود رژه و بازدید و سن، پرواز هواگردها، فرود چتربازان و عملیات راپل، اجرای حرکات موزون نمایشی و انجام حرکات مختلف ورزش های رزمی و دفاع شخصی.
معنی کلمه رزمایش در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه رزمایش
با اتمام اقدامات پایانی، دهم ژوئیه سال ۱۹۰۹ ناو امدن وارد نیروی دریایی امپراتوری آلمان شد و از همان روز کارآزمایی دریایی یکماهه خود را در دریای بالتیک آغاز کرد. امدن از ماه اوت در رزمایش سالانه پاییزی نیروی دریایی مشارکت نمود. در همین مدت کشتی سلطنتی هوهنتسولرن را به همراه قیصر ویلهلم دوم مشایعت نمود.
در ۹ آذر ارتش ایران حاکمیت کشور را بر جزیرههای ایرانی دهانهٔ خلیجفارس در رزمایشی که منجر به گرفتن ابوموسی از شارجه و تنبها از رأسالخیمه شد، تثبیت کرد. پس از پیادهشدن سربازان ایرانی در این جزیرهها، ساکنان تنب بزرگ به دلخواه خود از آن جزیره خارج شدند و فقط هفت نفر هندی در آنجا باقی ماندند. شیخ شارجه دربارهٔ ابوموسی با ایران توافق کرد.
ارتش اوکراین بهطور منظم با نیروهای مسلح کشورهای دیگر مانورهای نظامی مشترک برگزار میکند و بهویژه همکاریهای نزدیکی با ناتو در رزمایشهای صلح و مأموریتهای حفظ صلح در بالکان داشتهاست. سربازان اوکراینی در همکاری با ارتش کشور همسایه لهستان در کوزوو مستقر شدهاند و تعدادی از نیروهای این کشور تحت فرماندهی ناتو به عراق و افغانستان رفتهاند. ویکتور یوشچنکو رئیسجمهور وقت اوکراین در سال ۲۰۰۸ درخواست عضویت این کشور را در ناتو داده بود و ناتو نیز اعلام کرده بود که اوکراین هر وقت بخواهد و شرایط عضویت را احراز کرده باشد، میتواند عضو ناتو شود اما در سال ۲۰۱۰ با به قدرت رسیدن دوباره جناح روسگرا پارلمان این کشور هدف عضویت در ناتو را از راهبرد امنیت ملی کشور حذف کرد.
او در اکتبر سال ۱۹۷۳ تحت بازداشت خانگی قرار گرفت، اما در ۱۸ دسامبر برای سومین بار دستگیر شد و همراه با چندین افسر در نیروی هوایی، متهم به «خیانت» در رزمایش حمل و نقل در نیروی هوایی بخش آراو ال ۱–۷۳ که یک پروسه در نیروی هوایی شناخته میشود، شدند.
محمدرضاشاه علاقهٔ بسیاری به مسائل نظامی داشت؛ او برخی از امور دولتی را نیز در یونیفورم نظامی انجام میداد و در مصاحبهای با محققی خارجی خودش را «ارتش» نامید (اشارهای است به جمله معروف لوئی چهاردهم پادشاه فرانسه: «دولت یعنی من!»). تجار اسلحه به شوخی میگفتند شاه چنان به جان کاتالوگهای نظامی میافتد که مردان دیگر مجلهٔ اروتیک پلیبوی را میخوانند. البته این علایق منحصر به خرید نظامی نبود — شاه علاقهٔ شدیدی به تمرین نیرو، رزمایش و رفاه ارتشیان داشت. اعضای ارتش شاهنشاهی از حقوقهای کلان، خانههای مناسب، سفرهای متناوب خارجی و امتیازات دیگر بهرهمند بودند.
سپاه پاسداران و بسیج در میانه اعتراضات مردمی رزمایشهای گستردهای در استانهای مختلف از جمله کردستان، اصفهان، مازندران، حومه تهران، سمنان، کرمانشاه و ایلام برگزار کرد. از جمله در استان خوزستان که کانون اعتراضات به گرانی بود، سپاه ولیعصر خوزستان جمعه ۳۰ اردیبهشت رزمایشی با نام الی بیتالمقدس با حضور ۶۵ گردان بیتالمقدس و ۲۸ گردان خواهران کوثر برگزار کرد.
ترس از آسیبپذیری روز قبل از استقلال بروز کرد. یک گروه ناوشکن ایرانی با حرکت به سمت جزایر تنب بزرگ و تنب کوچک، یک رزمایش در آنجا برگزار کردند و حاکمیت ایران را بر این جزایر مجدداً برقرار کردند. یک کشتی جنگی بریتانیایی که در منطقه حضور داشت، در طول تهاجم تنها نظارهگر بود. یک گروه ناوشکن به جزیرهٔ ابوموسی نیز نزدیک شد. اما در آنجا، خالد بن محمد القاسمی قبلاً با شاه ایران مذاکره کرده بود و جزیره به سرعت در اختیار ایرانیها قرار گرفت. در همین حال، عربستان سعودی مدعی بخشهایی از ابوظبی شد.
در روز ۲۶ فوریه روسها حدود ۱۵۰ هزار نفر از نیروهای خود را برای یک رزمایش در طول مرزهای اوکراین مستقر کردند. یک روز بعد نظامیان مسلح با نقاب و بدون یونیفرم ساختمانهای مهم کریمه و فرودگاهها و ایستگاههای مهم را به تصرف خود درآوردند. در همین روز پارلمان کریمه دولت این جمهوری خودمختار را برکنار کرده و سرگئی آکسینوف را به عنوان نخستوزیر جدید برگزید. پس از آن نیروهای روسی که بر اساس توافقهای دوجانبه در کریمه مستقر هستند تقویت شدند.
آر ۶۵ نخستین هواگرد جنگی بود که به شکل مخفیانه اواخر سال ۱۹۳۳ وارد خدمت در لوفتوافه شد. این هواگرد خدمت خود را در کنار مدل قدیمیتر آر ۶۴، در دو گروه شکاری آغاز کرد اما تنها دو سال بعد، از سال ۱۹۳۵ با پدیداری هواگردهای بهتری همچون هاینکل هائی ۵۱، تنها برای مقاصد آموزشی به کار برده شد. ماه مارس سال ۱۹۳۵ هواگردهای آر ۶۵ در رزمایش بزرگ مقابله با حمله هوایی در برلین مشارکت کردند. در جریان بازنظامیسازی راینلند در سال ۱۹۳۶ سه اسکادران از هواگردهای آر ۶۵ از جناح ۱۶۵ بمبافکن شیرجهای آماده دخالت در صورت ورود قدرتهای خارجی به درگیری با آلمان بر سر این موضوع، بودند. به هر صورت هیچ درگیری پدید نیامد.
در رزمایش پیامبر اعظم ۱۵ که به تاریخ ژانویه ۲۰۲۱ انجام شد، موشکهای عماد، سجیل و قدر شلیک شدند.