شکار
معنی کلمه شکار در لغت نامه دهخدا

شکار

معنی کلمه شکار در لغت نامه دهخدا

شکار. [ ش ِ ] ( اِ )قصد کشتن آدمی مر حیوانی را. ( آنندراج ) ( غیاث ). صیدکردن حیوانی را. ( از یادداشت مؤلف ). صید. قنز. قبض. ( منتهی الارب ). وعد. ( از المنجد ): اصطیاد؛ شکار کردن چیزی را. ( منتهی الارب ). موضوع شکار در جهان امروز دارای اهمیت زیاد است و به شعب مختلف تقسیم میشود:
اولاً - شکار از نظر تجارت ، از قبیل پوست و مو وگوشت شکار برای صادرات.
ثانیاً - برای تفریح.
ثالثاً - شکار حیوانات سَبُع و عظیم الجثه مانند شیر و ببر و پلنگ و غیره.
و در هر یک از کشورها قواعد و مقررات مخصوصی برای شکار حیوانات مختلف هست و نیز در هر نقطه ای جانوران خاصی برای شکار وجود دارد. در کشور ایران شکار بیشتر جنبه تفریحی دارد جز شکار ماهی و استفاده از پر برخی از پرندگان یا پوست برخی ازحیوانات.
حیوانات شکاری در ایران در پنج منطقه پیدا میشود: 1- سواحل دریای خزر 2- فلات مرکزی 3- کوههای لرستان و کوه کیلویه 4- خوزستان 5- سواحل خلیج فارس و بلوچستان. در سواحل دریای خزر بواسطه گرمی هوا ووجود جنگل ، حیوانات عظیم الجثه از قبیل ببر و پلنگ وخرس یافت میشود و جانوران کوچک نیز مانند روباه و شغال و خوک وحشی و گراز و سمور و سگ آبی و سنجاب و خارپشت و خرگوش و گاومیش و گربه وحشی زیست میکنند. و اقسام مارهای زهردار و آبی و انواع بز کل ، مرال ، پازن و انواع لاک پشت وجود دارد. در فلات مرکزی پلنگ و یوزپلنگ ، کفتار، گورخر، آهو، گربه وحشی ، روباه ، خرگوش ،گرگ ، شغال و غیره دیده میشود. در کوهستانهای لرستان و کوه کیلویه یوزپلنگ و خرس و گرگ و روباه و گربه وحشی و بندرت پلنگ و بز کل و غیره یافت می شود. در خوزستان سابقاً در نیزارها شیر بوده ولی اکنون نیست و انواع آهو و موشهای صحرایی زندگی میکنند. در سواحل خلیج فارس و بلوچستان پلنگ ، گرگ ، شغال ، بز کوهی ، آهو وگاو کوهی یافت می شود.
در بیشتر کشورهای جهان پوست حیوانات وحشی و خز و غیره اهمیت فوق العاده ای دارد و در اروپا و آمریکا این اجناس از حیث قیمت با اشیاء تجملی و جواهرات برابری میکنند، و در ایران نیز بااینکه از این حیث در درجه دوم اهمیت قرار دارد ولی باز میتوان تا اندازه ای از آن بهره مند شد بویژه پوست روباه که این جانور در ایران فراوان است و پوست پلنگ که از جنس زیباترین پوست پلنگها میباشد.
برای طیور شکاری نیز در ایران سه منطقه میتوان مشخص کرد: 1- سواحل خلیج فارس 2- سواحل بحر خزر و قسمتی از البرز شمالی 3- فلاتهای مرکزی. عده ای از طیور مدت کمی در ایران زندگی میکنند مانند پرندگان شمالی روسیه که در سرمای سخت زمستان به سواحل دریای خزر می آیند و در اوایل تابستان به محل اصلی خود بازمیگردند. طیور ایران را به دو نوع میتوان تقسیم کرد: 1- طیور اهلی ، از قبیل اردک ، غاز، مرغ شاخدار،بوقلمون و غیره. 2- طیور وحشی ، اول : حلال گوشتها، مانند اردک وحشی ، درنا، سیاه سنبلی ، بلدرچین ، یلوه ، هوبره ، خروس کولی ، کبوتر چاهی ، توکا، سار، تیهو، باقرقره ، زنگوله بال ، کبک ، کبک دری ، قمری ، چکاوک و غیره. دوم : حرام گوشتها، مانند عقاب ، باز، طرلان ، شاهین ، بالابان ، لک لک ، قوش ، قره قوش ، قرقی ، کرکس ، سبزه قبا، هدهد، حواصیل ، ماهی خوار و اقسام جغد و موش خوار و غیره.

معنی کلمه شکار در فرهنگ معین

(ش ) [ په . ] (اِ. ) ۱ - صید، حیوانی که شکار شود. ۲ - (عا. ) ناراحت ، رنجیده .

معنی کلمه شکار در فرهنگ عمید

هر حیوانی که آن را با تیر زده یا با دام می گیرند، حیوان صیدشده، نخجیر، صید.

معنی کلمه شکار در فرهنگ فارسی

صید، اشکار، هرحیوانی راکه باتیربزنند، صیدشده
( اسم ) ۱ - صید نخجیر. ۲ - هر حیوانی که صید شود . ۳ - هر چیز رایگان مفت . ۴ - یغما غارت . ۵ - لقمه چرب و نرم ۶ - بز کوهی . ۷ - ناراحت .
جمع شکر

معنی کلمه شکار در فرهنگستان زبان و ادب

{game, game animals} [مهندسی منابع طبیعی- محیط زیست و جنگل] حیوانی که برای استفاده از گوشت یا دیگر اندام های آن یا صرفاً به خاطر تفریح شکار می شود متـ . صید

معنی کلمه شکار در دانشنامه عمومی

شِکار، نخجیر یا صِید، کُشتن یا به چنگ آوردن جانوری زنده توسط موجود زندهٔ یا انسان دیگر است. به انسانی که شکار می کند نیز شکارچی، به کسی که از جانوران شکار مراقبت می کند، نخجیربان و به جانداری که از جاندار دیگر شکار می کند، شکارگر گویند. شکار جانوران توسط انسان برای تجارت شاملِ فروش پوست و مو، استخوان و عاج، گوشت و دیگر اجزای بدن یا برای تفریح انجام می شود.
شکار جرگه، که گاه در گذشته شکار قمرغه نامیده می شد، نوعی شکار است که در آن مردم بسیاری نخجیر را احاطه نمایند تا جانور به سمت شکارچی رانده شود. در هند به این نوع شکار هتهجوری گویند.
این واژه هم ریشه با فعل شکردن ( شکار کردن ) است. واژهٔ «صِید» وام واژه ای از زبان عربی در فارسی است که به معنای شکار است. در فارسی «صید» بیشتر برای شکار آبزیان به کار می رود.
شکار جانوران خارج از فصل شکار و بدون دریافت مجوزهای لازم، شکار غیرمجاز به شمار می رود. شکارچی غیرمجاز کسی است که بدون توجه به وضعیت زیستی جانوران و مقررات وضع شده برای حفاظت از گونه های در معرض نابودی، به شکار آن ها می پردازد. شکارچی گری غیرمجاز از معضلات جوامع امروزی در سراسر جهان است و موجب قانون شکنی، آسیب به محیط زیست و نهایتاً آسیب به جوامع انسانی می شود. [ نیازمند منبع]
تا مهرماه ۱۳۹۶ خورشیدی، صدونوزده محیط بان به هنگام انجام مسئولیت محیط بانی و در رویاروییِ مستقیم با شکارچیان غیرمجاز، جان خود را از دست داده اند. همچنین شکارچیان غیرِ مجاز موجبِ آسیب و آزار جانوران می شوند. یکشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۶ خورشیدی و در پناهگاه حیات وحش میاندشت، یک شکارچی متخلف که یک آهو را زنده گیری و داخل کیسه گذاشته بود، به علت ترس از محیط بانان، آن را به درون جوی آب پرتاب کرد و باعث خفگی آهو شد.
فصل شکار دوره ای زمانی در هر سال است که شکارچیان قانونی می توانند با پرداخت هزینه و دریافت مجوزهای لازم و در محیط های تعریف شده از سوی دولت و سازمان محیط زیست به شکار قانونی و کنترل شده بپردازند.
پایان فصل شکار هنگامه ای است که به منظور حفاظت گونه ها از شکار و محافظت از جمعیت آن ها در زمان جفت گیری، کم بودن جمعیت و شرایط بدِ زیستی برقرار می گردد. شکار در زمانی که فصل شکار پایان یافته است، تخطی از قانون بوده و پیگرد دارد. عمدهٔ تلفات محیط بانان در هنگام انجام وظیفه، در رویارویی با شکارچیان غیرمجاز و در زمانی است که فصل شکار، پایان یافته است.
شکار (فیلم ۱۹۶۶). شکار ( انگلیسی: The Hunt ) فیلمی اسپانیایی زبان به کارگردانی کارلوس سائورا محصول سال ۱۹۶۶ کشور اسپانیا است.
این فیلم برنده جایزه خرس نقره ای برای بهترین کارگردان در شانزدهمین دوره جشنواره فیلم برلین شده است.
شکار (فیلم ۱۹۶۸). شکار ( به هندی: Shikar ) فیلمی محصول سال ۱۹۶۸ و به کارگردانی آتما رام است. در این فیلم بازیگرانی همچون درمندرا، آشا پارک، سانجیو کومار، رحمان، هلن ایفای نقش کرده اند.
شکار (فیلم ۲۰۰۳). شکار ( به انگلیسی: The Hunted ) فیلمی اکشن و مهیج است محصول سال ۲۰۰۳ و به کارگردانی ویلیام فریدکین است. در این فیلم بازیگرانی همچون تامی لی جونز ، بنیسیو دل تورو ، کانی نیلسن ، لزلی استفانسون ، جان فین ، ژوزه زونیگا ، رون کانادا ، مارک پلگرینو و جینا بوید و رکس لین ایفای نقش کرده اند.
«آرون هالام» ( دل تورو ) یکی از قابل ترین مأموران ارتش امریکا، سال ها پس از سوء قصد موفقش به جان یکی از جنگ سالاران صرب در «کوسوو»ی اواخر دهه ی 1990 گرفتار خاطرات وحشتناکی از ویرانی و مرگ است. او که به جنگل های شمال غرب امریکا پناه برد، شکارچیانی را که قدم در قلمرویش گذاشته اند، می کشد. مأموران FBI نیز برای دستگیری او چاره ای نمی بینند جز این که از استاد سابقش، «ل. ت. بانم» ( جونز ) کمک بگیرند. . .
شکار (فیلم ۲۰۱۲). شکار ( به دانمارکی: Jagten ) فیلمی درام دانمارکی به کارگردانی توماس وینتربرگ و با بازی مدس میکلسن است. داستان در یک روستای کوچک دانمارکی در اطراف کریسمس رخ می دهد، و به دنبال آن زندگی یک مرد که به اشتباه متهم به تجاوز جنسی به یک کودک شده و هدف هیستری جمعی قرار گرفته را نشان می دهد.
معلمی که به تنهایی زندگی می کند و در حال تلاش برای بدست آوردن حق حضانت فرزندش است؛ در حالی که در این راه به موفقیت نزدیک شده است و از طرفی عشق تازه ای یافته، ناگهان زندگی اش با یک دروغ کوچک به طرز وحشتناکی از هم می پاشد…
• جوایز اسکار ۸۶ام - جایزه اسکار
• نامزد بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان ( دانمارک )
• نامزد بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان ( دانمارک )
• بهترین بازیگر مرد به مدس مایکلسن
• Prize of the Ecumenical Jury به توماس وینتربرگ
• Vulcan Award به Charlotte Bruus Christensen
• نامزد نخل طلا به توماس وینتربرگ
• بهترین فیلمنامه به توماس وینتربرگ و Tobias Lindholm
• نامزد بهترین فیلم به توماس وینتربرگ
• نامزد بهترین کارگردان به توماس وینتربرگ
• نامزد بهترین بازیگر مرد به مدس مایکلسن
شکار (فیلم ۲۰۲۲). شکار ( انگلیسی: Prey ) یک فیلم درام تاریخی ترسناک علمی تخیلی اکشن آمریکایی محصول ۲۰۲۲ به کارگردانی دن تراختنبرگ و نویسندگی پاتریک آیسون است که بر اساس مجموعه فیلم غارتگر توسط جیم توماس و جان توماس ساخته شده است. این پنجمین قسمت از این فرنچایز و پیش درآمد چهار فیلم اول است. امبر میدتاندر، داکوتا بیورز، میشل تراش، استورمی کیپ، جولیان بلک آنتلوپ و دین دی لیگرو در این فیلم بازی می کنند. داستان حول محور نارو، یک جنگجوی ماهر قبیله کومانچی می چرخد، که از قبیله اش در برابر یک شکارچی بیگانه بسیار تکامل یافته محافظت می کند که انسان ها را برای ورزش شکار می کند.
توسعه فیلم در زمان ساخت فیلم غارتگر ( ۲۰۱۸ ) آغاز شد، زمانی که تهیه کننده جان دیویس، توسط تراختنبرگ و آیسون، به مفهومی که از سال ۲۰۱۶ در حال توسعه آن بودند، معرفی شد. شکار در ۲۱ ژوئیه ۲۰۲۲ در کامیک - کان سن دیگو نمایش داده شد و توسط استودیو قرن بیستم به عنوان یک فیلم اصلی هولو در ایالات متحده در ۵ اوت ۲۰۲۲ منتشر شد. این فیلم نقدهای مثبتی از سوی منتقدان دریافت کرد که سکانس های اکشن، عملکرد میدتاندر، جلوه های بصری، فیلم برداری و نمایندگی از کومانچی مورد تحسین قرار گرفت.
در سال ۱۷۱۹ در دشت های بزرگ، نارو ( Naru ) ، یک زن جوان کومانچی که به عنوان یک شفادهنده آموزش دیده است، آرزو دارد مانند برادرش، تابه ( Taabe ) ، یک شکارچی ماهر شود. نارو در حالی که یک گوزن را با سگش ساری، ردیابی می کند، شاهد یک ناهنجاری در ابرها می شود که او آن را به مرغ طوفان / تاندربرد نسبت می دهد ( که در واقع فضاپیمای متعلق به یک غارتگر ( Predator ) است ) . نارو این امر را نشانه ای برای اثبات خود می داند. تابه موافقت می کند که نارو را برای پیوستن به گروه جست وجوی شیر کوهی، که به یکی از شکارچیان قبیله حمله کرده بود، بیاورد، اما تنها به این دلیل که اگر شکارچی را زنده پیدا کنند، نارو بتواند به درمان پزشکی وی بپردازد. این گروه شکارچی مجروح را پیدا می کنند، اگرچه تابه پشت سر می ماند تا شیر کوهی را پیدا کرده و بکشد.
نارو با یافتن ردهای غیرمعمول و پوست یک مار زنگی که با دقت زیاد کنده شده است، برای جستجوی تابه با پاکه ( Paake ) همراه می شود. آن ها با هم تله ای برای شیر کوهی می گذارند اما پاکه کشته می شود. نارو شیر را زخمی می کند اما با دیدن نوری در دوردست حواسش پرت شده و می افتد و به سرش ضربه می زند. تابه او را به خانه می برد و برای کشتن شیر ضعیف شده برمی گردد و پس از تکمیل شکار، عنوان فرماندهٔ جنگی را برای خود به ارمغان می آورد. نارو با متقاعدشدن از یک تهدید بزرگ تر، با سگش ساری می رود. آنها با گله ای از گاومیش های کوهان دار پوست کنده شده روبرو می شوند و بعداً توسط یک خرس گریزلی مورد حمله قرار می گیرند. خرس توسط غارتگر کشته می شود که به نارو زمان می دهد تا فرار کند و سپس با گروهی از کومانچی ها که برای یافتن او فرستاده شده بودند، برخورد می کند؛ غارتگر کمین کرده و آن ها را در نبرد می کشد. نارو در تله ای گرفتار می شود، اما غارتگر او را به عنوان تهدید نمی بیند و آنجا را ترک می کند.
شکار (فیلم کره جنوبی ۲۰۲۲). شکار ( انگلیسی: Hunt; کره ای:  헌트; لاتین نویسی اصلاح شده:  Heonteu ) فیلم اکشن جاسوسی محصول کره جنوبی سال ۲۰۲۲ به کارگردانی لی جونگ - جه به عنوان نخستین تجربهٔ کارگردانی او است. در این فیلم لی جونگ - جه و جونگ وو - سونگ به ایفای نقش پرداختند. شکار در جشنواره فیلم کن ۲۰۲۲ به نمایش درآمد. این فیلم در ۱۰ اوت ۲۰۲۲ در کره جنوبی منتشر شد.
این فیلم قرار بود که در ۷ دسامبر ۲۰۲۲ در نتفلیکس عرضه شود اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.
این فیلم برگرفته از قیام گوانگجو، واقعه تاریخی رخ داده در دههٔ ۱۹۸۰ در کره جنوبی است.
• لی جونگ - جه در نقش پارک پیونگ هو
• جونگ وو - سونگ در نقش کیم جونگ دو
• جون هه جین در نقش بانگ جو کیونگ
• هو سونگ - ته در نقش جانگ چول سونگ
• گو یون - جونگ در نقش جو یو جونگ
• کیم جونگ سو در نقش مدیر آن
• جونگ مان - شیک در نقش مأمور یانگ
• کانگ کیونگ هون در نقش همسر کیم جونگ دو
• پارک سونگ وونگ
• جو وو - جین
• کیم نام گیل
• جو جی هون
• هوانگ جونگ - مین در نقش ستوان لی
• لی سونگ مین در نقش چو وون شیک
• یو جه - میونگ در نقش مدیر عامل چوی
فیلمبرداری در ۸ مه ۲۰۲۱ آغاز شد و در ۱۳ نوامبر ۲۰۲۱ به پایان رسید.
شکار در هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم کن در ۱۹ مه ۲۰۲۲ در سینمای لومیر روی پرده رفت، جاییکه تماشاگران با تشویق هفت دقیقه ای ایستاده از آن استقبال کردند. این فیلم در ۱۰ اوت ۲۰۲۲ در سینماهای کره جنوبی توسط مگاباکس منتشر شد. حقوق پخش این فیلم به ۲۰۷ سرزمین فروخته شد. این فیلم به جشنواره بین المللی فیلم تورنتو ۲۰۲۲ دعوت شد و در سپتامبر ۲۰۲۲ در بخش Gala Presentations روی پرده رفت.
معنی کلمه شکار در فرهنگ معین
معنی کلمه شکار در فرهنگ عمید
معنی کلمه شکار در فرهنگ فارسی
معنی کلمه شکار در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه شکار در دانشنامه عمومی
معنی کلمه شکار در ویکی واژه

معنی کلمه شکار در ویکی واژه

حیوانی که توسط حیوان دیگر یا انسان گرفتار یا به دام افتد. صید.
(عامیانه): ناراحت، رنجیده.

جملاتی از کاربرد کلمه شکار

همیشه فکرت صائب شکار دل می کرد کمند ناله او نیست دل شکار امروز
گرچه بی‌مهری و مهر خلق عالم با ملوک فرع بی‌لطفی و لطف است آشکارا و نهان
گرانمایه تر گوهر اندر جهان بود دانش آشکار و نهان
از چشم تو که هست ز تو جان شکارتر دل نیست در جهان ز دل من فگارتر
وفاداری از آن ترک شکار افکن نمی‌آید ازو صد شیوه می‌آید ولی این فن نمی‌آید
چو دید آهوی دشت را نافه‌دار نفرمود که‌آهو کند کس شکار
به صحرا علم زد ز بهر شکار دلی پر امید و سری پر خمار
نبودی همچو محمودی شکارم مگر پنداشتی مردارِ خوارم
ضد یکدیگر نهاد این هر چهار تا شود اسرار ایشان آشکار
مدتی وا ماند زان ضعف از شکار بی‌نوا ماندند دد از چاشت‌خوار