معنی کلمه سرطان خون در دانشنامه عمومی
در حالی که عامل اصلی و واقعی بیماری سرطان خون ناشناخته است؛ اما دانشمندان و پزشکان سرطان و انکولوژی بر این باورند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در این بیماری نقش دارند. عوامل خطر شامل مواردی همچون سیگار کشیدن، پرتوهای یونیزان، برخی مواد شیمیایی ( از قبیل بنزن ) ، سابقهٔ شیمی درمانی و نشانگان داون می شود. افرادی که در خانوادهٔ خود سابقهٔ بیماری سرطان خون را داشته اند، بیشتر در خطر ابتلا به سرطان خون قرار دارند.
استفاده از حشره کش های خانگی احتمال ابتلای کودکان به سرطان خون را ۴۷ درصد و لنفوم را ۴۳ درصد افزایش می دهند. مطالعات محققان مدرسهٔ بهداشت عمومی بوستون آمریکا نشان می دهد که تأثیر مخرب آفت کش ها بر بدن کودکان بیشتر از بزرگسالان است؛ زیرا دستگاه ایمنی کودکان هنوز به طور کامل رشد نکرده است و نمی تواند سم زدایی کند.
از نظر سرعت رشد و پیشرفت آن، سرطان خون به لوسمی حاد ( رشد سریع ) یا مزمن ( رشد کند ) طبقه بندی می شود. سرطان خون حاد به سرعت در حال پیشرفت است و منجر به تجمع سلول های خونی نابالغ و بدون عملکرد در مغز استخوان می شود. با این نوع سرطان خون، سلول ها در مغز استخوان تولید شده و تجمع می یابند و باعث کاهش توانایی مغز در تولید سلول های خونی سالم به اندازهٔ کافی می شوند. سرطان خون مزمن با سرعت کمتری پیشرفت می کند و منجر به تجمع گلبول های سفید خون نسبتاً بالغ، اما همچنان غیرطبیعی می شود.
چهار نوع اصلی سرطان خون: لوسمی حاد لنفوئیدی ( ALL ) ، لوسمی حاد میلوئیدی ( AML ) ، لوسمی مزمن لنفوئیدی ( CLL ) و لوسمی مزمن میلوئیدی ( CML ) . همچنین انواع دیگری هم هستند که رواج کمتری دارند. سرطان خون بخشی از یک گروه وسیع تر به نام نئوپلاسم است که شامل خون، مغز استخوان و سیستم لنفوئیدی می شود که به تومورهای بافت های خون ساز و لنفوئیدی معروف هستند.