رغام. [ رُ ] ( ع اِ ) آب بینی. ( ناظم الاطباء ) ( آنندراج ). آب بینی. لغة فی المهملة او لثغة. ( از منتهی الارب ). آب بینی که می رود از درد و جز آن. ( دهار ). رغام. [ رَ ] ( ع اِ ) خاک و خاک نرم یا ریگ آمیخته به خاک. ( ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ). ریگ نرم. ( دهار ). خاک ریگ آمیز. ( مهذب الاسماء ) ( غیاث اللغات از شرح نصاب و منتخب اللغات ) ( دهار ). خاک به ریگ آمیخته. ( یادداشت مؤلف ). || ( اِخ ) نام ریگستانی است. ( منتهی الارب ).
معنی کلمه رغام در فرهنگ معین
(رَ ) [ ع . ] (اِ. ) ۱ - خاک . ۲ - خاک نرم . ۳ - ریگ آمیخته به خاک .
معنی کلمه رغام در فرهنگ عمید
۱. خاک. ۲. خاک نرم. ۳. ریگ آمیخته با خاک.
معنی کلمه رغام در فرهنگ فارسی
( اسم ) ۱ - خاک . ۲ - خاک نرم . ۳ - ریگ آمیخته بخاک .
معنی کلمه رغام در ویکی واژه
خاک. خاک نرم. ریگ آمیخته به خاک.
جملاتی از کاربرد کلمه رغام
شهاب الدین صدر، نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به تذکر رسایی گفت: «آقای ضرغامی باید کوتاهی صورت گرفته در آن برنامه را جبران کند.»
ساقی کوثر امیر مؤمنان مصباح ایمان شیر و شمشیر خدا، میر هدی ضرغام و حیدر
سپردند ره سوی بطحا زمین به درگاه فرزند ضرغام دین
که سر پنجه بر تفت ضرغام را که خم داد بازوی بهرام را؟
بسی روز دیدند، کان بیقرین نشسته به زانوی ضرغام دین
دومین حمله در سال ۹۰۹ یا ۹۱۰ رخ داد،[پانوشت ۷] هدف از این اعزام نیز آبسکون بودهاست. این حمله هم مشابه هجوم پیشین، کوچک بود و فقط با شانزده کشتی انجام شد. طبق گفتههای ابن اسفندیار، ابوالضرغام احمد بن القسم، حاکم شهر ساری، با کمک امیر طبرستان، ابوالعباس، توانست نیروهای روس را، که به میانکاله رفته بودند، شکست دهد.
ز امن عهدش آهو همی به گاه چرا ز لاله باز نداند دو دیدهٔ ضرغام
در سال ۱۳۴۰ و به هنگام وزارت الموتی در دولت امینی به ریاست بازرسی کل کشور رسید و چند تن از افراد با نفوذ در کشور چون سپهبد علوی رئیس شهربانی، ضرغام وزیر دارایی، ابتهاج رئیس سازمان برنامه و سهیلی نخستوزیر سابق را به دادگاه کشیده و برخی از آنان را به زندان انداخت. در سال ۱۳۴۲ مجبور به بازنشستگی زود هنگام شد.
حاتمیکیا به علت مشکلاتی که با مسئولان سینمایی کشور از جمله سید عزتالله ضرغامی، معاون سینمایی وقت[ب] داشت، از فیلمسازی فاصله گرفت و در مغازهٔ پدرش به فروشندگی پرداخت. هرچند ضرغامی، حمید خاکبازان مدیرکل نظارت و ارزشیابی معاونت امور سینمایی را به دلیل عدم تعامل مناسب و سوءظن شدیدی که نسبت به هنرمندان داشت، برکنار و حبیبالله کاسهساز را به جای او گمارده بود، اما همچنان خبری از بازگشت حاتمیکیا به سینما نشد. نسخهٔ اولیهٔ فیلمنامهٔ آژانس شیشهای در همین زمان به نگارش درآمدهاست.
در روز هفتم دی ۱۲۸۷، بازاریان و اصناف اصفهان بازار را تعطیل کردند و در مسجد شاه گرد آمدند. در روز دوازدهم دی، سواران بختیاری به رهبری ضرغامالسلطنه با نیروهای دولتی در اصفهان درگیر شدند و اقبالالدوله، حاکم اصفهان بعد از چند روز درگیری به کنسولگری بریتانیا پناهنده شد. صمصامالسلطنه بختیاری در روز ۱۵ دی وارد اصفهان شد و اداره شهر را در دست گرفت. او خود را حاکم اصفهان قلمداد نکرد و به جای آن، خواستار برگزاری انتخابات و تشکیل انجمن ولایتی شد. پشتیبانی ایل بختیاری از مشروطهخواهان اصفهان اهمیت تاریخی ویژهای دارد؛ چون تا آن زمان، ایلهای مهم کشور یا در مقابل مشروطه صفآرایی کرده بودند یا موضعی منفعل و بیطرف داشتند.
تو ایضرغامپیلافکنچو بیرون راندی از مکمن روان شد فتحت از ایمن دوان شد بختت از ایسر
علیقلیخان پسر چهارم حسینقلیخان ایلخانی بود، که پس از به توپ بستن مجلس شورای ملی به فرمان محمدعلیشاه، به پشتیبانی از برادرش نجفقلیخان صمصامالسلطنه و پسرعموی خود، ابراهیمخان ضرغامالسلطنه، در اعتراض به این عمل برخاست و پس از فتح اصفهان به دست سواران بختیاری، از راه اراک، خود را به منطقه بختیاری رسانید و شخصاً فرماندهی سواران بختیاری را، در فتح تهران و احیای مشروطیت، عهدهدار شد.
عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت، رونالدو و بقیه اعضای تیم النصر باید برای برقراری ارتباط، پیامرسانهای بله و ایتا را که مورد تأیید جمهوری اسلامی است، نصب کنند.
هر روز مبر به چنگ ضرغامم هر بار مبر به کام ثعبانم
امامقلیخان حاجی ایلخانی در سال ۱۲۴۰ هجری قمری، مقارن با ۱۲۰۳ در تهران زاده شد. پدرش جعفرقلیخان دورکی؛ از خوانین ایل بختیاری دورکی و مادرش بیبی شاهپسند نام داشت. وی دومین فرزند جعفرقلیخان، پس از حسینقلی خان ایلخانی بود. امامقلیخان ۲ برادر ناتنی بنامهای رضاقلی خان ایل بیگی (پدر ضرغامالسلطنه) و مصطفیقلیخان داشت. امامقلیخان دوران کودکی را سپری میکرد که پدرش در جنگ با جعفرقلیخان بختیاروند کشته شد و آنها تحت سرپرستی عموی خود؛ کلبعلیخان دورکی بزرگ شدند. در این دوره کلبعلیخان دورکی و جعفرقلیخان بختیاروند، جهت رسیدن به قدرت با یکدیگر به جنگ پرداختند.
چو ازنی قلمش نغمه خیزد اندر بزم به پشه از فزعش ناخن افکند ضرغام
صمصامالسلطنه، ظفرخان و ضرغامالسلطنه رؤسای سه خانواد مهم بختیاری و رقیب بودند. صمصامالسلطنه را محمدعلی شاه به تازگی از مقام ایلبیگی خلع و ظفر خان را به جای او منصوب کرده بود. ظفر خان در حمایت از شاه، گروهی از سواران بختیاری را برای شرکت در محاصره تبریز، راهی کرده بود. به همین دلیل، صمصامالسلطنه و ضرغامالسلطنه متحد شدند و تصمیم گرفتند از مشروطهخواهان اصفهان حمایت کنند. با این حال، اهداف آنها به یک نزاع درونایلی محدود نماند؛ آنها وارد مبارزه با حکومت مرکزی و تلاش برای حاکمیت قانون در کشور شدند.
حسام سلطنت آن نامور امیر که هست درنده ناخن تیغش چو پنجهٔ ضرغام
ز جلوهای جلالیت گر بمور رسد بپای پیل کند زور و پنجه ضرغام
آداخلی پربینندهترین مجموعه تلویزیونی به زبان ترکی محصول سال ۱۳۸۹ به نویسندگی، کارگردانی و تهیهکنندگی محسن خدابنده میباشد که در سیمای مرکز ارومیه تولید شد و از شبکههای ترکی زبان و شبکه شما به کرات پخش گردید. فصل دوم این مجموعه با نویسندگی و کارگردانی محسن خدابنده به دستور ریس وقت سازمان صدا و سیما (مهندس ضرغامی) در سال ۹۲ تولید شد و به عنوان پرمخاطبترین سریال سالهای اخیر ترکی زبان شناخته شد.