استوديو
معنی کلمه استوديو در فرهنگ معین

استوديو

معنی کلمه استوديو در فرهنگ معین

(اِ تُ ) [ ایتا. ] (اِ. ) ۱ - کارگاه ، اطاق کار. ۲ - محل از پیش آماده شده برای ضبط و ثبت صدا و تصویر، کارگاه فیلمبرداری و ضبط صدا. ۳ - کارگاه عکاسی .

معنی کلمه استوديو در فرهنگ عمید

۱. مکانی مجهز به وسایل برای ساخت، تنظیم یا پخش برنامه های رادیویی، تلویزیونی، عکاسی، و مانند آن.
۲. نرم افزاری که برای کارهای گرافیکی به کار می رود.
۳. سوئیت

معنی کلمه استوديو در فرهنگ فارسی

( اسم ) ۱ - کارگاه محل کار( هنرمند ) ۲ - محل فیلم برداری و تهیه و تنظیم فیلم و دوبله کردن . ۳ - محل عکسبرداری نقشه کشی و جز آن .

معنی کلمه استوديو در فرهنگستان زبان و ادب

{studio} [سینما و تلویزیون] کارگاهی مجهز ویژۀ فیلم برداری و صدابرداری

معنی کلمه استوديو در دانشنامه عمومی

یک استودیو یا هنرگاه ( انگلیسی: Studio ) اتاق کاری یک هنرمند یا یک استادکار یا یک عبارت برای هنرمند و گروهش است که در همان استودیو کار می کنند. این کارها می تواند در راستای معماری، نقاشی، سفالگری ( سرامیک ) ، تندیس گری، خراطی، عکاسی، هنر گرافیک، فیلم سازی، خیاطی، پویانمایی، طراحی صنعتی، ساخت برنامه رادیو یا برنامه تلویزیونی یا موسیقی باشد. همچنین استودیو به محل کار رقاص ها و رقص پردازی نیز گفته می شود.
واژه استودیو از واژهٔ ایتالیایی studio از کلمهٔ لاتینِ studium از ریشهٔ studere به معنی مطالعه یا شوق و ذوق گرفته شده است.
عبارت فرانسوی استودیو، آتلیه، علاوه بر معانی فوق، به معنی اتاق کار طراح مُد نیز به کار می رود. همچنین آتلیه به عنوان خانهٔ کیمیاگر یا جادوگر نیز کاربرد دارد. گاهی نیز استودیو به صورت «استُدیو» نوشته و تلفظ می گردد.
استودیوهای تولید استودیوهایی هستند که به عنوان مرکز تولید انواع هنر مورد استفاده قرار می گیرند. البته ممکن است که این تولیدات با اهداف مالی و تجاری نیز صورت گیرند. استودیوهای رادیویی و تلویزیونی جاییست که در آن ها برنامه ها، تبلیغات رادیویی و تلویزیونی ضبط می شوند تا بعدها مورد استفاده قرار بگیرند.
استودیوهای پویانمایی مانند استودیوهای فیلم می توانند مکانی دارای تجهیزات تولید یا یک نهاد مالی باشند. در برخی موارد، به ویژه در انیمه سازی، سنتِ موجود در استودیو همچنان ادامه دارد؛ در آن ها استادان برجسته بر کار تازه کاران و افراد سطح پایین تر نظارت می کنند. استودیوهای پویانمایی به سرعت در حال رشد هستند و از میان آن ها می توان به استودیوهای قدیمی مانند والت دیزنی و نمونه های جدیدی مانند پیکسار اشاره کرد.
هنرمندان، به ویژه آن هایی که در زمینهٔ تولید کامیکس فعالیت دارند، هنوز استودیوهای کوچکی را برای کمک به کار تولید داستان مصور، کتاب کامیک یا رمان تصویری خود به استخدام درمی آورند. در اوایل تولید شخصیت دَن دِیر، فرانک همپسون تعدادی دستیار در استودیوی خود استخدام کرد که در کال تولید مجموعه به او کمک کنند.
استودیو (مجله). استودیو ( به انگلیسی: The Studio ) یا ( استودیو: مجلۀ مصور هنرهای زیبا و کاربردی ) ( به انگلیسی: The Studio: An Illustrated Magazine of Fine and Applied Art ) یک مجلۀ مصور هنرهای زیبا و هنرهای تزئینی بود که از سال ۱۸۹۳ تا ۱۹۶۴ میلادی در لندن منتشر می شد. بنیانگذار و اولین سردبیر چارلز هولم بود. این مجله تأثیر عمده ای بر توسعۀ جنبش های آر نُوو و هنر و صنایع دستی داشت. :۱۵ در سال ۱۹۶۴ میلادی جذب مجلهٔ استودیو اینترنشنال شد.
استودیو توسط چارلز هولم در سال ۱۸۹۳ میلادی تأسیس شد. :۱۴۵ هولم در تجارت پشم و ابریشم فعالیت می کرد، سفرهای زیادی به اروپا کرده بود و به همراه لیزنبی لیبرتی و همسرش اِما از ژاپن و ایالات متحدۀ آمریکا دیدن کرده بود. :۱۴۵ او در طول سفرهایش شکل گرفته بود: :۵ :۶
. . . ایدۀ مجله هنری حول مشاهدات مکرر او مبنی بر اینکه مانع اصلی بین کشورها زبان است متبلور شد، و اعتقاد او به این که هر چه فرهنگ یک بخش از جهان را بتوان «بصری» به توجه بخش دیگر جلب کرد، شانس تفاهم بین المللی و صلح بیشتر است.
او از تجارت بازنشسته شد تا استودیو را راه اندازی کند. :۱۴۵
او امیدوار بود که لوئیس هایند را به عنوان سردبیر این کار جدید جذب کند، اما هایند به جای آن به پال مال بادجتِ ویلیام والدورف استور رفت. او جوزف گلیسون وایت را به عنوان جایگزین پیشنهاد کرد. گلیسون وایت استودیو را از اولین شماره در آوریل ۱۸۹۳ میلادی ویرایش کرد. در سال ۱۸۹۵ میلادی، هولم خودش به عنوان ویراستار کار کرد، اگرچه گلیسون وایت به همکاری ادامه داد. هولم به دلایل سلامتی در سال ۱۹۱۹ میلادی به عنوان سردبیر بازنشسته شد و پسرش چارلز هولم که قبلاً سردبیر شماره های ویژه و سال نامه های مجله بود جانشین او شد.
مجله ماه نامه بود؛ ۸۵۳ شماره بین آوریل ۱۸۹۳ تا مه ۱۹۶۴ میلادی منتشر شد.
این استودیو آثار هنرمندان، طراحان و معماران «هنر جدید» را تبلیغ می کرد. این نقش عمده ای در معرفی آثار چارلز رنی مکینتاش و چارلز وویزی به مخاطبان گسترده ای داشت و به ویژه در اروپا تأثیرگذار بود. :۹
مطابق با مفهوم اصلی هولم، این مجله از نظر وسعت بین المللی بود. یک نسخۀ فرانسوی در پاریس منتشر شد که تفاوت آن با انگلیسی فقط در این بود که ستون فقرات و قسمت هایی از جلد به زبان فرانسوی چاپ شده بود و یک الحاقیه متشکل از ترجمۀ فرانسوی متن مقاله و چند آگهی فرانسوی بود.
معنی کلمه استوديو در فرهنگ عمید
معنی کلمه استوديو در فرهنگ فارسی
معنی کلمه استوديو در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه استوديو در دانشنامه عمومی

معنی کلمه استوديو در ویکی واژه

کارگاه، اتاق کار.
محل از پیش آماده‌شده برای ضبط و ثبت صدا و تصویر؛ کارگاه فیلم‌برداری و ضبط صدا.
کارگاه عکاسی.

جملاتی از کاربرد کلمه استوديو

بر طبق قراردادی با تلویزیون ملی ایران، بسياري از فيلم ها و سريالهای تلويزيون آن زمان در استوديو کاسپين دوبله مي شد .