بازداشتگاه

بازداشتگاه

معنی کلمه بازداشتگاه در لغت نامه دهخدا

بازداشتگاه. ( اِ مرکب ) توقیف گاه. ( واژه های فرهنگستان ایران ). جائی که متهمان را قبل از محکومیت دادگاه برای انجام محاکمه توقیف میکنند.

معنی کلمه بازداشتگاه در فرهنگ معین

(اِمر. ) محلی که اشخاص توقیفی را موقتاً در آن زندانی کنند، زندان .

معنی کلمه بازداشتگاه در فرهنگ عمید

محل بازداشت، زندان، جایی که کسی را به طور موقت زندانی می کنند.

معنی کلمه بازداشتگاه در فرهنگ فارسی

محل بازداشت، ندان، کسی که بطورموقت است

معنی کلمه بازداشتگاه در دانشنامه عمومی

بازداشتگاه مکانی است که برای بازداشتِ افراد استفاده می شود. در آیین نامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور ( مصوب ۲۰/۹/۸۴ ) بازداشتگاه اینگونه تعریف شده است: بازداشتگاه، محل نگهداری متهمانی است که با قرار کتبی مقام های صلاحیت دار قضائی تا اتخاذ تصمیم نهایی به آنجا معرفی می شوند. [ نیازمند منبع]
در همین آئین نامه در تعریف زندان آمده است: زندان محلی است که در آن محکومانی که حکم آنان قطعی شده است با معرفی مقامات قضایی صلاحیت دار قضایی و قانونی برای مدت معین یا به طور دایم به منظور تحمل کیفر، با هدف حرفه آموزی، بازپروری و بازسازگاری نگهداری می شوند. [ نیازمند منبع]

معنی کلمه بازداشتگاه در ویکی واژه

محلی که اشخاص توقیفی را موقتاً در آن زندانی کنند، زندان.

جملاتی از کاربرد کلمه بازداشتگاه

دوبچک چهار روز پس از سقوط کشورش، از بازداشتگاه خود در اوکراین به کاخ کرملین منتقل شد و لئونید برژنف رهبر وقت شوروی با تهدید و تطمیع توانست او را قانع سازد که به انجام وظایف خود در مقام دبیر کلی حزب کمونیست چکسلواکی ادامه دهد. دوبچک مشروط به خروج نیروهای نظامی ورشو و موافقت برژنف مبنی بر خروج نیروها به محض عادی شدن اوضاع، به کشورش برگردانده شد.
محسن روح‌الامینی، محمد کامرانی و امیر جوادی‌فر از جمله دستگیرشدگان این روز بودند که پس از بازداشت به بازداشتگاه کهریزک انتقال داده و کشته شدند.
حضور خانواده‌های زندانیان که تلاش داشتند وارد ساختمان بازداشتگاه بشوند به درگیری با پلیس و پرتاب گاز اشک‌آور انجامید.
اردوگاهِ پناهندگانِ مانوس یا مرکز پردازش منطقه‌ای مانوس یک کمپ و بازداشتگاهِ مهاجران و پناهندگان در استان مانوس، پاپوآ گینه نو است. این مرکز از سویِ گینهٔ نو و به نمایندگی از دولت استرالیا اداره می‌شود.
در شهریور ۱۳۹۳، مصطفی تاجزاده، معاون سیاسی سابق وزارت کشور و از بازداشت‌شدگان حوادث پس از انتخابات دهم، با انتشار نامه‌ای ادعا کرد که در طول مدت بازداشت، بارها از جانب مأموران بازداشتگاه دو الف سپاه پاسداران تحت فشار قرار گرفته تا علیه علی اکبر هاشمی رفسنجانی، سید محمد خاتمی و میرحسین موسوی، شهادت دهد که این افراد، در پی انجام انقلاب مخملی در ایران بودند. وی همچنین تلاش برای بازداشت فرزندان هاشمی رفسنجانی را اعمال فشار بر شخص اکبر هاشمی رفسنجانی برای تغییر مواضعش دانسته.
در اواسط جنگ جهانی اول هورن‌بوستل به خدمت سربازی اعزام شد. او که در این زمان افسر توپخانه بود، پس از مدتی به اسارت درآمد. وی بعد از گذراندن دوران اسارت، به آلمان بازگشت و به نیروی دریایی منتقل شد و تا پایان جنگ در یک زیردریایی مشغول خدمت بود. در این مدت فعالیت‌های انستیتوی موزیکولوژی برلین راکد ماند اما هورن‌بوستل حتی زمان جنگ نیز به تحقیقات خود ادامه داد و همیشه دستگاه فنوگراف خود را به همراه داشت. او در زمان اسارت آهنگ‌های محلی اقوام مختلفی که در آن بازداشتگاه اسیر بودند را ضبط کرد و به آرشیو موسیقی خود افزود. تجزیه و تحلیل‌های هورن‌بوستل بر روی این آهنگ‌ها مورد توجه واقع شد و هنوز هم توسط پژوهشگران مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در بهمن ماه ۹۸ بهاره هدایت در رابطه با تجمع به دلیل ساقط کردن هواپیما در برابر حراست دانشگاه تهران با خشونت بازداشت شد. او یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ از بازداشتگاه وزرا به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
در جریان اعتصابات ۱۴۰۱ دانشجویان ایران، دانشجویان معترض در دانشگاه تهران در تجمعی شعار «تهران شده بازداشتگاه، اوین شده کشتارگاه» دادند. گروهی از ایرانیان ساکن بریتانیا و آلمان نیز در واکنش به وقوع آتش‌سوزی در زندان اوین مقابل سفارت جمهوری اسلامی در این کشورها تجمع کردند.
اقدام مشترک برای پناهندگان در اواخر سال ۲۰۰۰ توسط تعدادی از فعالان حامی پناهندگان تأسیس شد تا در برابر سیاست‌های دولت سابق هوارد که علیه پناهندگان عمل می‌کرد مانند بازداشت‌های اجباری پناهندگان، صدور ویزاهای موقت که سیاستهای نژادپرستی نام گرفته بودند، دست به یک اقدام جمعی بزند. شرکت همراه با فعالان حزب کمونیسم کارگری برای جلوگیری از بازداشت شدگان در زندان وومرا در سال ۲۰۰۲. برگزاری تظاهرات علیه دستگیرشدگان در مقابل بازداشتگاه باکستر در سال ۲۰۰۵ و شرکت در تظاهرات علیه حادثه تامپا در سال ۲۰۰۱ که طی آن دولت استرالیا مانع از ورود ۴۸۳ پناهجو به این کشور شد.
وی در جریان نبرد استالینگراد فرمانده لشکر ۳۷۶ام پیاده‌نظام ورماخت بود.دنیلز در ۲۸ ژانویه ۱۹۴۳ توسط ارتش سرخ دستگیر و به بازداشتگاه فرستاده شد.