الیاف
معنی کلمه الیاف در لغت نامه دهخدا

الیاف

معنی کلمه الیاف در لغت نامه دهخدا

الیاف. [ اَل ْ ] ( ع اِ ) ج ِ لیف. ( دزی ج 2 ذیل لیف ). در فرهنگهای معتبر عربی ، لیف اسم جنس و واحد آن لیفة آمده و جمع آن نیز ذکر نشده است. صاحب اقرب الموارد گوید: لیف پوست درخت خرما و مانند آن از قبیل مقل و نارگیل است یا خاص به درخت خرماست ، و بهترین آن لیف نارگیل و پس از آن نخل حجازی و بدترین آن مقل است ، واحد آن لیفة - انتهی.رجوع به لیف در این لغت نامه و دزی ج 2 ذیل لیف شود. || در استعمال فارسی زبانان بمعنی رشته ها ونخها و رشته هایی از پوست یا ساقه گیاهان است. || رگهای بدن انسان یا حیوان. ( فرهنگ نظام ).

معنی کلمه الیاف در فرهنگ معین

( اَ ) [ ع . ] (اِ. ) جِ لیف ، تارها و رشته هایی که از گیاهان به دست می آید.

معنی کلمه الیاف در فرهنگ عمید

= لیف

معنی کلمه الیاف در فرهنگ فارسی

رشته ها، نخهاورشته هائی ازپوست یاساقه گیاهها، جمع لیف
( اسم ) جمع لیف رشته ها نخها.

معنی کلمه الیاف در فرهنگستان زبان و ادب

{fiber} [علوم و فنّاوری غذا] ترکیباتی گیاهی که در دستگاه گوارش انسان قابل آب کافت شدن نیست

معنی کلمه الیاف در دانشنامه عمومی

الیاف ( جمع واژهٔ لیف یا رشته ) یا فیبر مجموعه ای از ملکول های زنجیره ای خطی و دراز است، که تا حدود زیادی به موازات یک دیگر در محور طولی لیف قرار دارند.
از نظر علمی بسپار ( پلی مر ) هایی که تکپار ( مونومر ) آن ها بیش از دو کربن مسطح دارند، قابلیت تبدیل به لیف را دارا هستند.
الیاف غالبا در تولید مواد دیگر استفاده می شوند. مستحکم ترین مواد مهندسی به صورت الیاف ساخته می شوند. مانند الیاف کربن یا پلی اتیلن با وزن ملکولی فوق العاده بالا. مادهٔ اولیهٔ مورد استفاده در صنعت نساجی الیاف می باشند که با ویژگی هایی نظیر: قابلیت انعطاف، ظرافت و دارا بودن نسبت زیاد طول به قطر مشخص می گردد. الیاف مختلف دارای رفتارهای متفاوتی همچون رفتار حرارتی ، شیمیایی، مکانیکی ، فیزیکی و غیره بوده که با شناسایی این رفتارها می توان آن ها را در گروه های مختلفی طبقه بندی نمود. الیاف به طور کلی به دو دسته طبیعی و مصنوعی رده بندی می شوند.
به طور کلی، با توجه به روش ساخت آن ها به دو دستهٔ طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند و با توجه به نوع کاربردشان در صنایع مختلف با نام خاصی شناخته می شوند.
الیافی اند که از طبیعت و بدون نیاز به تغییری کلی در ماهیت یا شکل آن به دست می آیند و به سه دسته تقسیم بندی می شوند:
۱. الیاف گیاهی
• دانه ای :مانند پنبه
پنبه یا پمبک از خصوصیات یکی از واژه های پهلوثی می باشد. این نوع گیاه بسیار نازک و ظریف می باشد و این نوع گیاه با گل های زرد و سرخ در طبیعت ظاهر شده است، میوه این نوع گیاه غوزه می گویند که دارای ۳تا۵ ترک می باشد پس از رسیده شدن غوزه، ترک ها شکافته می شود و از میان غوزه تارهای بسیار نازک و سفیدی دیده می شود، تارها ی پنبه همگی به یک اندازه نیست. همچنین ما می توانیم این نوع الیاف را زیر میکروسکوپ مشاهده کرد، و تارهای استوانه ای شکلی می بینیم، که به ۳ دسته تقسیم می شود:۱ - بخش رویی که کوتی کول ۲ - دیواره ثانویه که سلولز نامیده می شود۳ - بخش میانی یا دیواره لومن که اندازه و ارتفاع های متفاوتی دارند، این نوع گیاه مخصوص مناطق گرمسیر مانند:هندوستان ، مصر، آمریکا، و. . . یکی از مهم ترین الیاف سلولزی می باشد. این نوع الیاف در نساجی بسیار پر کاربرد می باشد هم چنین در پوشاک از جمله نخ، پارچه، و در دستبافته هایی مانندقالی، گیلم، زیلو استفاده می شود. پنبه در زمان های قدیم کشت می شده است از 'ونه های وحشی پنبه در مناطق گرمسیر کشت می شده، باستان شناسان طی تحقیقات آثاری مهمی از جمله پارچه هایی و ریسمان هایی در هندوستان پیدا کرده اند که به دوره هزاره سوم قبل از میلاد باز می گردد. در هنر نساجی پنبه مواد اولیه می باشد. همچنین الیاف کوتاه پنبه که نمی توان آن را تبدیل به نخ کرد را به الیاف مصنوعی تبدیل می کنند، و از ضایعاتش کاغذ ضخیم ساخته می شود. پنبه بسیار اهمیت دارد و در اقتصاد جهانی به آن طلای سفید می گویند. این نوع الیاف در رنگ های سفید، زرد، قهوه ای، خاکستری دیده می شود. پنبه به عنوان ماده اصلی برای چله کشی فرش مصرف دارد. پنبه دارای قدرت جذب بالایی دارد به همین دلیل رطوبت زیادی را به خود می گیرد. زمانی که پنبه را به پارچه تبدیل می کنند و برای مصارف زیر پیراهن، لباس های نوزاد، حوله استفاده می شود چون با بدن تماس دارد نرم و ضد حساسیت می باشد.
معنی کلمه الیاف در فرهنگ معین

معنی کلمه الیاف در ویکی واژه

جِ لیف ؛ تارها و رشته‌هایی که از گیاهان به دست می‌آید.

جملاتی از کاربرد کلمه الیاف

الیاف طبیعی، به الیافی می‌گویند که منشأ طبیعی داشته و از مواد شیمیایی در تولید آنها استفاده نشده است.
کوپلیمر تولید کرد. نانو الیاف ترکیبی اغلب از خواص فیزیکی و مکانیکی بهبود یافته‌ای برخوردار هستند.
الیاف سلولزی تولید شده از گیاهانی به دست می‌آید که به صورت خمیری پردازش می‌شوند و سپس به همان روشی که الیاف مصنوعی مانند پلی استر یا نایلون ساخته می‌شوند، اکسترود می‌شوند. ریون یا ویسکوز یکی از رایج ترین الیاف سلولزی "تولید شده" است و می توان آن را از خمیر چوب تهیه کرد.
کاربردهای اصلی الیاف سلولزی در صنایع نساجی، به عنوان فیلترهای شیمیایی و به عنوان کامپوزیت های تقویت کننده الیاف، به دلیل خواص مشابه با الیاف مهندسی شده، گزینه دیگری برای بیوکامپوزیت ها و کامپوزیت های پلیمری است.
الیاف کربن در دو دسته طبقه‌بندی می‌شوند؛
مذاب شیشه در این روش پس از عملیات کف‌گیری به وسیله‌ی کانال هادی مذاب مستقیم به راهگاه‌های منتهی به سیستم بوشینگ انتقال می‌یابد و بعد از طی‌کردن تمام مراحل کشش تا تولید الیاف در فرایندی مشابه روش ذوب غیرمستقیم دنبال می‌شود. بنابراین فرایند در این روش، از ذوب شیشه تا تولید الیاف شیشه با پیوستگی ادامه می‌یابد و مرحله‌ی تولید گلوله‌های شیشه‌ای حذف می‌گردد.
الیاف کربن معمولاً بر اساس تعداد فیلامنت، مقاومت کششی، مدول الاستیسیته، و دمای نهایی عملیات حرارتی به الیاف تک جهته کربن و الیاف کربن دو جهته دسته‌بندی می‌گردند.
پس از فاز پایدارسازی اکسیداسیون، الیاف بدون اعمال کشش در پیرامون دمای ۱۰۰۰ درجه سلسیوس در محیط خنثی برای مدت چند ساعت، تحت عملیات حرارتی کربونیزاسیون قرار می‌گیرند.
تبخیر حلال از الیاف پلیمری باردار شده در مسیر رسیدن به کالکتر انجام می‌پذیرد، که الیاف حصیری بافته نشده را به جا می‌گذارد.
از الیاف‌های مصنوعی مثل :پرلون، نایلون و … آماده می‌شود و تفاوت زیادی با الیاف طبیعی ندارد.