انابد
معنی کلمه انابد در دانشنامه عمومی

انابد

معنی کلمه انابد در دانشنامه عمومی

اَنابَد ( تلفظ راهنما·اطلاعات ) معروف به شهر رضوی نام شهری در بخش انابد، شهرستان بردسکن، استان خراسان رضوی، ایران است. جمعیت این شهر در سال ۱۳۹۵ برابر با ۶٬۱۸۶ نفر ( در ۱٬۸۶۱ خانوار ) نفر بوده است. انابد در تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۷۹ از روستا به شهر ارتقا یافت. این شهر در دامنه های جنوبی رشته کوه کوهسرخ قرار دارد.
در وجه تسمیه آن چند نظر قابل توجه است: اول اینکه این محل ابتدا به علت داشتن باغ های انار زیاد و مرغوب، انارآباد نام داشته است و به تدریج به انارباد - اناربد و انابد تبدیل شده است. نظر دیگر این است که این لفظ اشاره به آبادی دور است یعنی ابتدا «آن آبادی» بوده است و به تدریج آن آباد و اناباد و انابد شده است. نظر دیگر این است که ابتدا آن رباط ( اشاره به کاروانسرا ) بوده است که به مرور آنارباط - آناربط و انابط و انابت شده است. [ نیازمند منبع]
با توجه به وجود موقوفه های زیاد از جمله موقوفه بزرگ سوم شعبان که توسط مردم وقف آستان قدس رضوی و علی بن موسی الرضا و حسین بن علی شده است، این شهر به شهر رضوی معروف است. همچنین این ناحیه به عنوان دروازه ورودی جنوب غربی استان خراسان رضوی محسوب می شود و هرسال میزبان هزاران زائر امام هشتم می باشد. آرامگاه امامزاده سیدهاشم انابد و قطب فرهنگی این شهر است. از سال ۱۳۸۰ شهرداری تشکیل و اولین شهردار امین الله مقصود بود که مدت ۴٫۵ سال خدمت نمود و پس از وی دومین شهردار حامد علوی می باشد. [ نیازمند منبع]
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۶٬۱۸۶ نفر ( در ۱٬۸۶۱ خانوار ) بوده است.
مردم انابد به زبان فارسی و به گویش کاشمری سخن می گویند. [ نیازمند منبع]
این شهر از طرف شمال با شهرستان ششتمد و بخش روداب سبزوار، از غرب و شمال غرب با بخش بیارجمند شاهرود، از جنوب با بخش بخش دستگردان طبس، از شمال شرق با دهستان کوهپایه بردسکن، از شرق با شهر بردسکن، و از جنوب شرق با بخش شهرآباد بردسکن همسایه است. قابل ذکر است که این شهر در محور کاشمر - بیارجمند ( شاهرود ) قرار دارد. [ نیازمند منبع]
• امامزاده سید هاشم
• آب انبار باب الحکم
• پناهگاه حیات وحش دشت لاغری
• غار درونه
• خانه شازده
• خانه علوی
• دهانه آب درونه
• مسجد حطیطه
• منطقه حفاظت شده درونه
• قلعه دختر درونه
انابد (آذربایجان). انابد ( به لاتین: Anabad ) یک منطقهٔ مسکونی در جمهوری آذربایجان است که در جمهوری خودمختار نخجوان واقع شده است. اناباد ۲۱۳ نفر جمعیت دارد.
معنی کلمه انابد در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه انابد

معنی کلمه انابد در دانشنامه آزاد فارسی

اَنابَد
شهری در استان خراسان رضوی، شهرستان بردسکن، و مرکز اداری بخش انابد. با ارتفاع ۸۹۵ متر، در ۶۰کیلومتری غرب بردسکن، سر راه بردسکن به طبس، قرار دارد. اقلیم آن معتدلِ مایل به گرم و خشک است.

جملاتی از کاربرد کلمه انابد

ابراهیم‌آباد روستایی است در استان خراسان رضوی، شهرستان بردسکن، بخش انابد، دهستان صحرا.
در فرهنگ کهن ترک‌ها، قوشما به هر نوع شعری گفته می‌شد. با گذشت زمان مفهوم این کلمه به اشعاری محدود شد که عاشق‌ها در آوازهایشان استفاده می‌کنند و مهارت در سرودن قوشما یکی از ارکان حرفه عاشیقی شد. برخی از قوشماها مورد پسند عامه قرار گرفته و به نسل‌های بعدی منتقل می‌شوند. در نتیجه، با بررسی قوشماهایی که تا عصر ما حفظ شده‌اند می‌توان امیال غالب توده‌ها را در اعصار گذشته مشخص کرد. بدین‌ترتیب، عاشیق‌ها را می‌توان زبان گویای توده‌های مردم به حساب آورد. این مفهوم را علیرضانابدل (اوختای) در شعری جاودانه ساخته‌است.
و دوستی حق تعالی بر دل غالب نشود الا به معرفت و بسیاری ذکر، هر کس که کسی را دوست دارد، ذکر وی بسیار کند، هر چند دوست دارتر شود و برای این بود که وحی آمد به داود (ع) که انابدک اللازم فالزم بدک، یعنی: «چاره توفیقم سر و کار تو با من است، یک ساعت از ذکر من غافل مباش.»
آب‌انبار باب‌الحکم مربوط به اواخر دوره صفوی است و در شهرستان بردسکن، بخش انابد، دهستان صحرا، روستای باب‌الحکم واقع شده و این اثر در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۱۹۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.