ریزساختار
معنی کلمه ریزساختار در دانشنامه عمومی
ریزساختار هااز طریق فرآیندهای مختلفی تشکیل می شوند. ریزساختار در اکثر مواقع زمانی که یک ماده تحت تحول فازی تغییر دما یا فشار ( به عنوان مثال، ذوب شدن به جامد در خنک کننده ) باشد، به وجود می آید. ریزساختارها می توانند از طریق تغییر شکل یا پردازش مواد ( به عنوان مثال نورد، فشار، جوشکاری ) به وجود بیایند. در نهایت، ریزساختارها را می توان با به طور مصنوعی باترکیب کردن مواد مختلف برای تشکیل مواد کامپوزیتی ( به عنوان مثال پلاستیک تقویت شده با کربن ) ایجاد کرد.
با کمک یک آزمایش ساده می توان ساختاری قابل مشاهده با چشم غیر مسلح ایجاد کرد: آلیاژ سرب با قلع ( قلع حدود ۳۵٪ ) را با یک چراغ بونزن در یک ظرف فولادی گرم می کنیم تا ذوب شود. علاوه بر کلوفون، اکسید سطحی آزاد می شود ( سرباره های حاصل از آن کنار می گذاریم ) . حالا اجازه دهید که ذوب آهسته خنک شود، کریستالیزاسیون و ریزساختار را می توان به طور مستقیم مشاهده کرد.
وقتی یک سطح صاف سوهان زده ریزساختار خود را نمایان کند برای ثبت اطلاعات از عکاسی در حالت ماکرو استفاده می کنیم، که البته معمولاً چنین اتفاقی نمی افتد و ما باید از روش های پیچیده تری مانند میکروسکوپ های نوری، الکترونی، اشعه xو … استفاده کنیم. بعضی از این روش ها مراحل آماده سازی مثل برش زدن، سمباده زنی و… دارد که به تمام فعالیت هایی که برای آماده سازی نمونه انجام می دهیم متالوگرافی می گویند.
یکی از چالش های ما گرفتن تست غیرمخرب از ریزساختار مواد بیولوژیکی است و راه حل جاری آن میکرو سی تی است. در واقع، میکرو سی تی را می توان برای ارزیابی ریز ساختار بسیاری از مواد دیگر نیز استفاده کرد. میکرو سی تی می تواند بسیار گران باشد، و همچنین برای اهداف تحقیقاتی ایجاد یک ریز ساختار سه بعدی از تصاویر متقاطع دو بعدی مواد برای بررسی با میکرو سی تی ضروری است. این بحث همچنان در حال بررسی می باشد و توسط بسیاری از دانشمندان دنبال می شود.
معنی کلمه ریزساختار در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه ریزساختار
با تغییر دمای آستنیتی کردن، فرایند آسپخت میتواند ریزساختارهای متفاوت و دلخواه را فراهم کند.
شاید بهترین راه برای مطالعه مغز، روش مشاهده مستقیم باشد، هرچند امروزه بسیاری تکنیکهای نوین نیز به خدمت گرفته میشود. از آنجا که بافت مغز، بافتی نرم است در ابتدا باید درون الکل و ماده فیکساتور یا ثبات قرار گیرد و پس از آماده شدن بافت، میتوان آن را به برشهای عرضی برای مشاهده آماده نمود. در اولین نگاه میتوان دو لایه جدا از هم را مشاهده نمود. بافتی تیره که با نام ماده خاکستری شناخته میشود و نیز بافتی با رنگ روشن که به آن ماده سفید میگویند. اطلاعات بیشتر را میتوان توسط رنگآمیزی برشهایی از بافت مغز با انواع مختلف مواد شیمیایی به دست آورده و با میکروسکوپ قادر به مشاهده محلهای اتصال درونی در ریزساختارهای مغزی خواهیم بود.
ریزساختار کامپوزیتهای آلومینا/زیرکونیا بر پایه حضور دو فاز جداگانه، بدون انجام واکنش و تشکیل محلول جامد میان این دو بنا شدهاست. براساس دیاگرام فاز این دو اکسید مقدار کم
در هنگام تهیه نمونه آزمون باید از هر گونه تغییر در ریزساختار یا ایجاد تنشهای باقیمانده در آن جلوگیری شود. البته برای مطالعه و تحقیق در مورد اثرات عملیات سطحی میتوان این تذکر را نادیده گرفت؛ که لازم است حتماً در گزارش و تحلیل آزمون به آن اشاره شود.
ریزساختار ماده دریافتی با اندازه دانه دو بعدی ۱۴ میکرومتر در شکل ۸ نشان داده شدهاست. اندازه دانه با استفاده از روش رهگیری خطی در هر دو جهت طولی و عرضی ورق نورد اندازهگیری شد.
اگر یک فولاد با سختیپذیری کم کوئنچ شود، مقدار قابلتوجهی آستنیت در ریزساختار حفظ میشود که باعث ایجاد تنش درونی و در نتیجه شکست ناگهانی قطعه میشود.
نقش ریزساختار به اندازه ترکیب شیمیایی برای مقاومت در دماهای بالا چندان مهم نیست اما انتخاب صحیح آن نیز بی تأثیر نیست.
فولادهای زنگنزن سری ۳۰۰ فولادهای آلیاژ کروم-نیکل هستند، که تقریباً همه ریزساختار آستنیتی آن به دلیل وجود نیکل میباشد. در برخی گریدهای آلیاژ بالا برای کاهش میزان نیکل مورد نیاز از نیتروژن استفاده میشود. فولادهای سری ۳۰۰ بزرگترین گروه و پرکاربردترین فولادهای زنگنزن مورد استفاده هستند. معروفترین گرید آن فولاد زنگنزن ۳۰۴ است که با نام فولاد ۱۸/۸ یا ۱۸/۱۰ نیز شناخته میشود که در آن ۱۸٪ کروم و ۸ یا ۱۰٪ نیکل استفاده میشود. دومین فولاد زنگنزن آستنیتی پرکاربرد فولاد ۳۱۶ میباشد. افزودن ۲٪ مولیبدن به آن باعث شده که این فولاد مقاومت به خوردگی دربرابر اسید و مقاومت به خوردگی ناحیهای توسط یونهای کلر بیشتری از خود نشان دهد.