جوشانده
معنی کلمه جوشانده در فرهنگ معین
معنی کلمه جوشانده در فرهنگ عمید
معنی کلمه جوشانده در فرهنگ فارسی
معنی کلمه جوشانده در فرهنگستان زبان و ادب
معنی کلمه جوشانده در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه جوشانده
عدم از سرمه جوشاندهست شور محفل امکان تأمل کن خموشی تا کجاها گفتگو دارد
قیماق یا سرشیر: از لبنیات است که از چربی شیر تشکیل شده و هنگام میل صبحانه با شکر یا عسل یا مربا سِرو میشود. از قیماق در تهیهٔ یک نوع نوشیدنی لبنی بنام قیماقچای یا شیرچای نیز استفاده میشود که در تهیهٔ آن ابتدا چای سبز را جوشانده و سپس به آن قیماق، هِل و شکر اضافه میکنند.
هر خانواده یا روستایی روش مخصوص خود را در آماده کردن منتو و آشک دارد، که مقدار مختلفی از انواع دلمهها را ایجاد میکند. یک سبزی محلی به نام گندنه ،،تره،، روی تخته چوبی قرار داده و باچاقوی بزرگ اندازه یک سانت ،برش داده میشود ، به عنوان مواد آشک استفاده میشود. گندنه،،تره، را به صورت پودر پودینه که روی سوپ اضافه شدهاست، همراه با سرکه، به صورت غلیظ جوشانده و سرخ میکنند.
سرمه جوشانده ست عشق ، از ما تظلم حرف کیست در نیستانی که آتش دیده باشد ناله نیست
جوشانده و برگ دارواش برای درمان روماتیسم، ورمهای عصبی و سیاتیک به کار میرود.
غذاهای اوکراینی به دلیل وسعت کشور و منابع غذایی فراوان، انواع مختلفی از شاخههای غذایی (کربوهیدرات، چربی، پروتئین، میوه و سبزیجات) را در خود جای دادهاست. غذاهای سنتی اوکراینی غالباً یک فرایند پخت پیچیده را طی میکنند. در ابتدا آنها سرخ یا جوشانده میشوند، و سپس خورشت یا پخته میشوند. این متمایزترین ویژگی آشپزی اوکراینی است ".
کلوچه سیستانی ،تجگی سیستانی همچنین لندو: ترکیبی از خرما و گندم و گونهای کلوچه، از آشپزی سیستانی هستند. آشپزی بلوچی این منطقه نیز شامل چنگال و دوغ، تنورچه، تباهگ، دوغ پا، خوراکهای خرما چون خرمای پاتی، شیرگ و هارگ، نانهای سِیسِرک، دوتینّی، تیمّوش و پُرانی، ترشیهایی چون چتنی و جوشاندههایی از سبزیجات میشود.
جزکف بیمغز از این دریا نمیآید برون ایگهر مشتاق، دیگی از هوس جوشاندهگیر
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و خشک است. بخش مورد استفاده آن پوست ساقه، برگ و میوه است. بهطور معمول پوستِ ساقه (پوست ثانوی) و برگ را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده میکنند. در طب سنتی از میوهٔ آن کمتر استفاده میشود.
برای تولید آبنبات ابتدا از حل شدن شکر در آب یا شیر شربت (نوشیدنی) درست میکنند. سپس برای رساندن به نقطه اشباع مطلوب یا کاراملی شدن (بهصورت قند سوخته درآمدن) جوشانده میشود. موّاد مورد استفاده و مدّت زمان جوشانیدن به نوع آبنبات بستگی دارد. آبنبات در انواع بینهایت متفاوت اعم از نرم و جویدنی یا سخت، ترد و شکننده درست میشود.
اولین اشاره به کاپی مربوط به کاوشگران و مبلغان اولیهٔ اسپانیایی و پرتغالی است که در قرن شانزدهم از آمریکای جنوبی دیدن کردند و دمکردهٔ آیاهواسکا را بهعنوان جوشاندهای «شیطانی» و خطرناک توصیف کردند.
*دم کرده: چند برش حلقوی لیموی ترش را با پوست آن در آب جوش دم کنید. برای درمان ورم روده و درد کبد چندین فنجان از این جوشانده را در روز بنوشید.