آجیل مشکل گشا

معنی کلمه آجیل مشکل گشا در دانشنامه آزاد فارسی

آجیل مشکل گشا. آجیل مُشکل گُشا
(یا: آجیل مشکل گشا علی) در باور عامیانۀ ایرانی از انواع نذریه. این آجیل، هفت قلم است:۱. نخودچیِ گُل؛ ۲. کشمش سبز؛ ۳. توت خشک؛ ۴. خرما؛ ۵. فندق؛ ۶. بادام؛ ۷. نُقل. دربارۀ چگونگی خرید و توزیع آجیل مشکل گشا، چند روایت در دست است؛ به روایتی، گزارندۀ نذر باید هفت بار، در هفت ماهِ پی در پی، نذر خود را ادا کند. او باید در بار نخست، آجیل مشکل گشا را از دکانی بخرد که رو به قبله بنا شده باشد. مبلغ آجیل را نیز به گوشۀ دستمالی که آجیل باید در آن ریخته شود، ببندد و به آجیل فروش، که حکایت را می داند، بدهد. مراسم خرید آجیل باید بی گفت و گو انجام شود. پاک کردن و بسته بندی آجیل مشکل گشا هم ثواب دارد؛ آجیل مشکل گشا از اقلامِ اصلی سفرۀ حضرت عباس است. نیز ← سفره انداختن

معنی کلمه آجیل مشکل گشا در ویکی واژه

آجیل‌مشکل‌گشا
آجیلی که آن را به نیّت برآورده شدنِ حاجت‌ها و رفع گرفتاری‌ها، بین مردم پخش می‌کنند. فال می‌گرفت و آجیل مشکل گشا می‌آورد. «جمال‌زاده»

جملاتی از کاربرد کلمه آجیل مشکل گشا

امروزه جایگاه آجیل میان ایرانیان از حضور در مراسم جشن و شادی فراتر رفته‌است و به بخشی از اعتقادات مذهبی آن‌ها نیز وارد شده‌است. در بسیاری از مراسم مذهبی (که معمولاً توسط زنان برپا می‌شود) از نوعی آجیل، موسوم به آجیل مشکل گشاد استفاده می‌شود که هرچند توسط هیچ مرجع مذهبی ای تأیید نشده‌است اما مردم بر این باورند که می‌تواند آن‌ها را در رفع مشکلاتشان یاری کند.