تغییر اقلیم
معنی کلمه تغییر اقلیم در دانشنامه عمومی
از سال ۱۸۸۰ اندازه گیری دمای هوای کرهٔ زمین آغاز شده است و تاکنون نیز ادامه دارد. گفته می شود که گرم شدن کرهٔ زمین، در سال ۲۱۰۰ باعث خشکسالی شدید، گرمای سوزان و توفان های وحشتناک خواهد شد.
در مورد دلایل این پدیده، یک سری از تئوری ها بر تأثیر گازهای گلخانه ای توسط انسان ها بر این فرایند مبتنی است و برخی دیگر فرایندهایی نظیر فعّالیّت های آتشفشانی و زمین گرمایی و همچنین فعّالیّت های خورشیدی را دلیل این پدیده می دانند. استناد این دانشمندان برای گفته های خویش، وقوع دوره های سرد و گرم در طول مدت زمانی است که از عمر زمین می گذرد.
به عقیدهٔ بسیاری از دانشمندان با افزایش آگاهی های عمومی، مصرف بهینه سوخت و انرژی، افزایش سطح فضای سبز و جلوگیری از تخریب جنگل ها، بازیافت مواد و استفاده از انرژی های جایگزین سوخت های فسیلی مانند باد و خورشید می توان این پدیده و اثرات منفی آن بر زندگی بشر را کنترل کرد. در نشست آب وهوایی کانکون مکزیک که در ماه دسامبر ۲۰۱۰ تشکیل شد ۱۹۳ کشور شرکت کننده تصمیم گرفتند تا صندوقی ۱۰۰ میلیارد دلاری را به منظور کمک به کشورهای در حال توسعه در مبارزه با گرمایش زمین تأسیس کنند.
پیش از دهه ۱۹۸۰، زمانی که مشخص نبود که آیا اثر گرمایشی ناشی از افزایش گازهای گلخانه ای قوی تر از اثر خنک کنندگی ذرات معلق ناشی از آلودگی هوا است یا خیر، دانشمندان از اصطلاح تغییر اقلیم ناخواسته برای اشاره به تأثیرات انسان بر اقلیم استفاده می کردند.
معنی کلمه تغییر اقلیم در دانشنامه آزاد فارسی
تغییر اقلیم ناحیه ای مشخص، یا کل جهان، طی دورۀ زمانی درخور اعتنا. به عبارت دیگر، یک فصل زمستان که در آن دمای هوا از دمای میانگین زمستان های گذشته پایین تر باشد نشانۀ تغییر اقلیم نیست. منظور از تغییر اقلیم، تغییر شرایط آب وهوایی طی دورۀ زمانی ۳۰ تا ۵۰ ساله، نسبت به دوره ای دیگر است. نوسانات اقلیمی پدیده هایی طبیعی اند، اما شواهد روزافزونی از تأثیر فعالیت های انسان بر اقلیم زمین، به ویژه بر گرم شدن کرۀ زمین، در دست است.
معنی کلمه تغییر اقلیم در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه تغییر اقلیم
ناسا در خصوص تغییر اقلیم هم پژوهشهایی انجام داده و منتشر میکند. بیانیههای ناسا با نظر دانشمندان جهانی مبنی بر گرمتر شدن اقلیم جهانی موافق است. باب واکر،[ذ] که در مسائل فضایی به دونالد ترامپ مشاوره میداد، عقیده دارد که ناسا باید روی اکتشافات فضایی تمرکز کند و پژوهشهای اقلیمی این سازمان باید به دیگر سازمانها، مثل اداره ملی اقیانوسی و جوی، منتقل شود. جی. مارشال شپرد، دانشمند پیشین جوّی ناسا، عقیده داشت که پژوهشهای زمینی در هنگام بنیادگذاری این سازمان در سال ۱۹۵۸ و در سند مخصوص آن، جزء مأموریتهای ناسا بوده است.
امروزه شهروندان دانشور در پروژههای تغییر اقلیم، گونههای مهاجم، زیستشناسی حفاظت، بهسازی محیط، پایش کیفیت آب، جمعیتشناسی جانوران، بررسی وضعیت رشد گیاهان و بسیاری دیگر از فعالیتهایی شرکت میکنند که به پایش و مشاهده مستقیم در منابع طبیعی مربوط میشود. در این رابطه، تکنولوژی و بهویژه اینترنت، مهمترین وظیفه را به عهده دارند؛ اما نحوه مشاهده و ثبت آن، اهمیت بهمراتب بالاتری دارد.
با اینکه به نظر میرسد ساختار فیزیکی آبسنگ حلقوی برای مدتی پایدار باشد اما مشکلاتی چون تغییر اقلیم و مسائل سیاسی، زندگی در تاکوئو را سخت کردهاند. پیشبینی شده که تغییرات آب و هوایی در پایان، امکان زندگی در این آبسنگ حلقوی را ناممکن کنند. مردم تاکوئو تا جای ممکن به دیگر جزیرههای پاپوآ گینه نو مهاجرت میکنند اما نخواهند توانست در یک محل جمع شده و یک جامعه یکپارچه تشکیل دهند.
شاخه دانشگاه آلاسکا در فربنکس بزرگترین مرکز پژوهشی در رابطه با شمالگان در جهان است. ماهیگیری و مهاجرتهای مرتبط با آن، آتشفشانشناسی، و پژوهش درباره تغییر اقلیم در شمالگان از موضوعاتی است که در این مرکز بررسی میشوند.
تأثیرات تغییر اقلیم محدود به تغییرات زیستمحیطی نیست. سیستم اقتصادی جهان هم به تبع تغییرات اقلیمی تغییر میکند. نیکولاس استرن پیشبینی کرده است که تولید ناخالص داخلی جهانی به اندازه ۲۰ درصد کاهش مییابد. البته این پیشبینی محافظهکارانه به نظر میرسد. پل گیلدینگ در سال ۲۰۱۱ تغییرات زیر را پیش بینی کرده است:
در اولین دوره ریاست جمهوری، بربوک عضو کمیته امور اقتصادی و انرژی و همچنین کمیته امور اروپا بود. وی در گروه پارلمانی خود به عنوان سخنران سیاست اقلیم فعالیت کرد. در مقام دوم، وی در کنفرانسهای تغییر اقلیم سازمان ملل در ورشو (۲۰۱۳)، لیما (۲۰۱۴)، پاریس (۲۰۱۵) و مراکش (۲۰۱۶) شرکت کرد.
تأثیرات تغییر اقلیم شامل تغییرات زیستمحیطی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ناشی از افزایش دمای جهانی است.
با توجه به غیرقابل بازگشت بودن افزایش جمعیت و ادامه افزایش مصرف آب در صنعت، خدمات و کشاورزی حتی با وجود اتخاذ روشهای بهینه و به روز در مصرف آب در سرشاخههای رودخانه هلیل و بمپور و همچنین کاهش قابل توجه بارشها در نتیجه تغییر اقلیم در این حوضه آبریز، بازگرداندن شرایط تراز آبی حوضه آبریز به زمان پرآبی تالاب جازموریان با منابع آب موجود بدون حذف جمعیت غیرممکن شدهاست؛ لذا از بین ۳ راهکار پیشنهادی برای احیای دریاچه جازموریان، تنها راهکار سوم یعنی انتقال آب دریای عمان به این حوضه آبریز برای احیای آن باقی ماندهاست.
ناسا به پروژههای پژوهشی هم میپردازد. در سال ۲۰۱۴ این سازمان رقابتی سالانه با عنوان مکعبها در فضا آغاز کرد. ناسا به انجام پژوهش دربارهٔ تغییر اقلیم هم مشغول است و گزارشهایی در این خصوص تهیه و منتشر میکند.
اجماع علمی درباره تغییر اقلیم عقیدهٔ کلی بین دانشمندان در این خصوص است که آیا گرمایش جهانی در حال رخ دادن است، و (اگر چنین است) و علل و عواقب احتمالی آن چیست. این نظر علمی در بررسیهای سیستماتیک، از سوی نهادهای علمی ملی یا بینالمللی و ارزیابیهای نظرات بین دانشمندان اقلیمی ابراز شدهاست. برخی دانشمندان، دانشگاهها و آزمایشگاهها از طریق انتشارات دارای داوری همتا در نظر کلی علمی مشارکت کرده و نقاط اتفاق نظر و قطعیت نسبی در آن گزارشها و ارزیابیها خلاصه شدهاست.