استعمارزدایی
معنی کلمه استعمارزدایی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه استعمارزدایی
بهطور سنتی، نام آسام به تمام شمال شرقی هند اشاره میکرد، اما پس از استعمارزدایی (۱۹۴۷) بخشهایی از آسام، ایالتهای همسایه جدیدی را که در بالا ذکر شد در دهه ۱۹۷۰ تشکیل دادند. ایالت جدید آسام، که پرجمعیتترین ایالت در شمال شرقی هند است، مرکز خود را دیسپور (حومه بزرگترین شهر گواهاتی) قرار داد. شیلونگ، پایتخت شمال شرقی هند در دوران استعمار، در ایالت جدید مگالایا جای گرفت و مرکز آن ایالت شد.
تمدنهای اولیه بشری مانند مصر باستان و کارتاژ در آفریقای شمالی پدیدار شدند. به دنبال تاریخ طولانی و پیچیده تمدنها، مهاجرت و تجارت، آفریقا میزبان تنوع زیادی از قومیتها، فرهنگها و زبانها است. ۴۰۰ سال گذشته شاهد افزایش نفوذ اروپا در این قاره بودهایم. از قرن شانزدهم، این امر توسط تجارت، از جمله تجارت بردگان ماوراء اطلس، که جمعیتهای مهاجر آفریقایی بزرگی را در قاره آمریکا ایجاد کرد، هدایت شد. از اواخر قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیستم، کشورهای اروپایی تقریباً تمام آفریقا را مستعمره کردند و به نقطهای رسیدند که تنها اتیوپی و لیبریا سیاستهای مستقلی داشتند. اکثر کشورهای حاضر در آفریقا از روند استعمارزدایی پس از جنگ جهانی دوم بیرون آمدند.
سازمان وحدت آفریقا در ابتدای کار فعالیتهای خود را بر اهداف سیاسی که در ماده دوم اساسنامه آن ترسیم شده بود، متمرکز کرد. در این چارچوب این سازمان نقش عمدهای در استعمارزدایی از قاره آفریقا، حل و فصل مسالمتآمیز منازعات مرزی کشورهای این قاره، دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی اعضا و مبارزه با آپارتاید ایفا کرد.
در مارس ۱۹۵۰، در کنفرانسی که توسط فدراسیون آنارشیستی لیگوریا در جنووا-پونتهدچیمو سازماندهی شد، شرکت کرد و از مواضع گروه «جنبشی جهتدار و هماهنگ» برای مبارزه با «هیچگرایی» آنارشیستی و عرضهٔ چشمانداز مبارزهٔ سیاسی انضمامی به فدراسیون آنارشیست ایتالیا حمایت کرد. چروتتو از مه ۱۹۵۰ تا مه ۱۹۵۱ با روزنامهٔ میلانی لیبرتاریو همکاری کرد و طی این مدت ۲۱ مقاله در موضوعات جنگ سرد و استعمارزدایی نوشت. همچنین طی سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۷ در روزنامهٔ ایمپولسو (نبض) ارگان گروههای آنارشیستی اقدام پرولتاریا به تعمیق مفهوم امپریالیسم پرداخت و با دفاع از نظریهٔ سرمایهداری دولتی ماهیت سرمایهداری اتحاد جماهیر شوروی را بررسی کرد.
سازمان وحدت آفریقا به عنوان سلف اتحادیه آفریقا در سال ۱۹۶۳ و پس از آنکه در روند استعمارزدایی پس از جنگ جهانی دوم تعداد کشورهای مستقل آفریقا رو به افزایش بود، با عضویت ۳۲ کشور در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی تشکیل شد.