آب شور
معنی کلمه آب شور در فرهنگ فارسی
معنی کلمه آب شور در فرهنگستان زبان و ادب
{saline water} [زمین شناسی] آبی که حاوی مقدار قابل توجهی مواد جامد حلشده است
معنی کلمه آب شور در دانشنامه عمومی
در حال حاضر مقیاس استاندارد و قابل قبول در تفکیک توده های آبی به شرح ذیل می باشد:
بازه شوری ( ppt ) نوع توده آب:
کمتر از ۰٫۵ آب شیرین Fresh water
۳۰–۰٫۵ آب لب شور Brackish water
۵۰–۳۰ آب شور Salt water
بیشتر از ۵۰ آب شورگن Brine
شوری آب دریاها و اقیانوس ها آن ها را در برابر فساد مقاوم می سازد.
علت شوری آب: شوری آب حاصل پیوند آنیون هایی مثل کلر با کاتیون هایی از جمله سدیم، کلسیم و … است که تشکیل نمک می دهند و تنها در صورت تشکیل نمک مربوطه مزه شوری آب احساس می شود. شدت شوری بستگی به این دارد که کدام کاتیون با یون کلر واکنش بدهد که در این مورد نمک طعام یا همان NaCl در مقایسه با کلرید کلسیم و منیزیم شورتر است؛ بنابراین آبی شور است که حتماً نمک تشکیل شود و اگر کلر به تنهایی وجود داشته باشد آب شور نیست و تنها TDS آن بالاست. مقدار عمدهٔ نمک در آب ها به دلیل انحلال مواد پوستهٔ زمین بعلت فرسایش در آب است اما دیگر علت شوری آب دریاها به جهت فعالیت های آتش فشانی است.
مقدار شوری آب در نواحی مختلف زمین متفاوت است و این میزان بستگی به جنس خاک آن ناحیه دارد.
معنی کلمه آب شور در دانشنامه اسلامی
آمیخته نشدن آب های شور و شیرین دریاها در عین مجاوربودن، از نشانه های خداست.و هو الذی مرج البحرین هذا عذب فرات و هذا ملح اجاج وجعل بینهما برزخا و حجرا محجورا.اوست که دو دریا به هم بیامیخت یکى شیرین و گوارا و دیگرى شورابى سخت گزنده. و میان آن دو مانعى و سدى استوار قرار داد
فرقان/سوره۲۵، آیه۵۳.
وجود آب شور و تلخ دریا، زمینه ساز توجه به اهمیت آب شیرین است.و ما یستوی البحران هذا عذب فرات سائغ شرابه و هذا ملح اجاج...این دو دریا یکسان نیستند یکى آبش شیرین و گواراست و یکى شور و تلخ . از هر دو گوشت تازه مى خورید، و از آنها چیزهایى براى آرایش تن خویش بیرون مى کشید. و مى بینى کشتیها را که آب را مى شکافند تا شما از فضل خدا روزى طلبید و باشد که سپاسگزار باشید.
فاطر/سوره۳۵، آیه۱۲.
توجه به منافع آب شور، زمینه شکر خدا می شود.و ما یستوی البحران هذا عذب فرات سائغ شرابه و هذا ملح اجاج و من کل تاکلون لحما طریا و تستخرجون حلیة تلبسونها... و لعلکم تشکرون.این دو دریا یکسان نیستند: یکى آبش شیرین و گواراست و یکى شور و تلخ. از هر دو گوشت تازه مى خورید، و از آنها چیزهایى براى آرایش تن خویش بیرون مى کشید. و مى بینى کشتیها را که آب را مى شکافند تا شما از فضل خدا روزى طلبید و باشد که سپاسگزار باشید.
فاطر/سوره۳۵، آیه۱۲.
...
[ویکی فقه] آب شور (قرآن). در این مقاله آیات مرتبط با آب های شور معرفی می شوند.
آمیخته نشدن آب های شور و شیرین دریاها در عین مجاوربودن، از نشانه های خدا:۱. «و هو الذی مرج البحرین هذا عذب فرات و هذا ملح اجاج وجعل بینهما برزخا و حجرا محجورا؛
فرقان/سوره۲۵، آیه۵۳.
وجود آب شور و تلخ دریا، زمینه ساز توجه به اهمیت آب شیرین:«و ما یستوی البحران هذا عذب فرات سائغ شرابه و هذا ملح اجاج...؛
فاطر/سوره۳۵، آیه۱۲.
توجه به منافع آب شور، زمینه شکر خدا:«و ما یستوی البحران هذا عذب فرات سائغ شرابه و هذا ملح اجاج و من کل تاکلون لحما طریا و تستخرجون حلیة تلبسونها... و لعلکم تشکرون؛
فاطر/سوره۳۵، آیه۱۲.
...
معنی کلمه آب شور در ویکی واژه
آبْشور
آبی که دارای مقدار قابل ملاحظهای نمک باشد، آب دریا.
(گفتگو): شسته شده با آب.
حوزه: [زمینشناسی]: آبی که حاوی مقدار قابل توجههی مواد جامد حل شده است.
جملاتی از کاربرد کلمه آب شور
تنوع ماهیان آب شور نیز خیلی زیاد است که در ردههای مختلفی تقسیمبندی شدهاند و نسبت به ماهیان آب شیرین زیباتر و نگهداری آنان سختتر است تعدادی از آنها برای نگهداری در آکواریوم پرورش یافتهاند، معروفترین آنها عبارتند از: دلقک ماهی، بَسلت، دمسل، کاردینال، پافر، بلنی، راس، تفنگدار، فلاندر، لب شیرین، کرومیس، انگلر، اسبک، انتیاس، گروپر، پروانه ماهی، سفره ماهی و…
بسا ماهیا کو شود خورد مور چو در خاک شور افتد از آب شور
بمال بر لب خونخوار حرص، خاک قناعت وگرنه تشنگی افزاست آب شور تمنا
فریب جگرهای چون آتشم من مگر ز آب شیرین نیم ز آب شورم
کس نبیند که تشنگان حجاز به سر آب شور گرد آیند
خروش آمد از چشمهٔ آب شور که ای آرزومند چندین مشور
به که هم سازم به آب شور خویش تا نیاید رنج بی آبیم پیش
آب شوروییه مرغک، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان بم در استان کرمان ایران است.
آب شور جهت تولید آب شیرینی که برای مصرف انسان یا آبیاری مناسب است، نمکزدایی میشود. یک محصول جانبی بالقوه از نمکزدایی، نمک است. نمکزدایی در کشتیهای بزرگ و زیردریایی مورد استفاده قرار میگیرد. بیشتر سرمایهگذاریهای اخیر در نمکزدایی، بر توسعه راههای مقرون به صرفه تأمین آب شیرین برای استفاده انسان، متمرکز شدهاست. در کنار بازیافت آب از فاضلاب، این یکی از چندین منابع تأمین آب مستقل از بارش است.
چونک باران جست آن روضهٔ بهشت چون نجوید آب شورهخاک زشت
آمیبها هم در آب شیرین و هم در آب شور زندگی میکنند، در خاکهای مرطوب نیز به فراوانی یافت میشوند.واما در برکه ها قابل پیدایش هستند.بعضی از امیب های انگلی بعد از ورود به بدن قادر به متلاشی کردن مغز هم هستند.
استفاده از فناوری اسمز مستقیم مصرف انرژی را در مقایسه با شیوه اسمز معکوس ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش میدهد. در فناوری نمک زدایی از آب شور با استفاده از اسمز مستقیم مواد شور موجود در آب با استفاده از محلول کشنده جدا میشود و آب شیرین به دست میآید. دستگاههای نمک زدایی از آب با روش اسمز معکوس براساس ایجاد فشار از طریق پمپ اقدام به نمک زادیی میکنند اما در فناوری اسمز مستقیم، محلول کشنده این فرایند را انجام میدهد بنابراین میزان انرژی مصرفی در این روش نسبت به روشهای معمول بسیار پایین میآید. این فناوری در صنایع نظامی، فضانوردی، غذایی و دارویی مورد استفاده قرار میگیرد.
چون برهی از چه و از آب شور ماهیی و معتکف کوثری
میزان آزوریتی که به مالاکیت تبدیل شده را میتوان با توجه به اختلاف فشار جزئی دی اکسیدکربن در محیط دید. همچنین آزوریت با محیطهایی که شبکههای آب زیرزمینی مثلاً آب شور دارند سازگار نیست.
آب دریاها به عنوان منابع آب شور و آبهای زیر سطحی و آب زهکشها به عنوان منابع آب لبشور و فاضلابها (شهری و صنعتی) به عنوان پسآب تصفیه شده قابل استفاده میباشند.
هامون جازموریان یک کفه باتلاقی است که وسعت آن در گذشته دور در فصول پرباران به ۳۳۰۰ کیلومترمربع میرسید و به دلیل شرایط اقلیمی ویژه، در بیشتر مواقع سال بخش اعظم آن به کفه نمکی و کفههای رسی تبدیل میشد. بستر دریاچه از لایههای شنی و آهکی و قلوه سنگ ساخته شدهاست. ورودی آب هامون از رودهای هلیل رود و بمپور شیرین قابل شرب است که عمدتاً به صورت سیلاب وارد دریاچه میشود. بنابر دانستههای موجود، شوری آب دریاچه جازموریان (قبل از خشک شدن کامل در اواخر دهه ۷۰ شمسی) تا حد فوق اشباع از نمک بودهاست. سفره آب زیرزمینی در محدوده پهنه هامون جازموریان دارای آب شور میباشد.
قسمت حقست قومی در میان آب شور تلخ و غمگینند و قومی در میان شهد و شیر
کنون بیگمان تشنه باشد ستور بدین ده رود اندرون آب شور
اقتصاد محلی تاکوئو به کشاورزی و ماهیگیری وابسته است. در سالهای اخیر، به دلیل نفوذ آب شور دریا به آب شیرین بر اثر مد زیاد دریا، کشت گیاهان غذایی با مشکل مواجه شدهاست. در نتیجه، مردم مجبور به درخواست کمک از دولت مرکزی پاپوآ گینه نو و دولت منطقهای بوگنویل شدهاند. در سال ۲۰۰۱ هنگامی که کشتی تأمین کننده نیازهای مردم، برای تعمیر ۶ ماهه، از سفر باز ماند مردم آبخوستهای تاکوئو دچار گرسنگی و محرومیت شدند.
چندین گونه از میگوها به عنوان حیوان خانگی در آکواریومهای خانگی آب شیرین یا آب شور قابل نگهداری هستند. برخی از آنها صرفاً استفادهٔ زینتی داشته و برخی جهت حذف جلبکها و مواد معلق در آب آکواریوم نگهداری میشوند. از میگوهای آکواریومی آب شیرین میتوان به میگوی آمانو و میگوی گیلاسی اشاره کرد و از میگوهای آکواریومی آب شور میتوان از «میگوی آتشین» و «میگوی نظافتچی» نام برد.