درودگاه
معنی کلمه درودگاه در لغت نامه دهخدا

درودگاه

معنی کلمه درودگاه در لغت نامه دهخدا

درودگاه. [ دُ ] ( اِخ ) قریه ای است میانه دو رودخانه دالکی و خشت افتا، ده فرسخی جنوبی زیراه. ( فارسنامه ناصری ). دهی است از دهستان زیراه بخش برازجان شهرستان بوشهر. واقع در 12هزارگزی شمال باختری برازجان بین رودخانه شاپور ودالکی ، با 1269 تن سکنه. آب آن از رودخانه دالکی وراه آن فرعی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

معنی کلمه درودگاه در دانشنامه عمومی

دورودگاه، روستایی است از توابع بخش سعدآباد در شهرستان دشتستان استان بوشهر ایران.
شهرستان دشتستان در ناحیه آب وهوایی نیمه صحرایی جنوب ایران وحاشیه شمالی خلیج فارس با طول ۵۱ درجه و ۱۴ دقیقه وعرض ۲۹ درجه و ۱۷ دقیقه وارتفاعی حدود ۶۲ متر ازسطح دریا قرار دارد. دمای هوا در کل منطقه با حداکثر مطلق ۵۰ درجه و حداقل ۲درجه درجلگه و ۲۳درجه درمناطق کوهستانی بین شهرهای استان از موقعیتی عالی و مرکزیتی طبیعی و ایدآل برخوردار است. روستای درودگاه تقریباَ در ۱۴ کیلومتری شمال غربی برازجان یا چهارکیلومتری جاده برازجان ـ گناوه روستایی قرار دارد. ارتفاع آن از سطح دریا ۳۷ متر ویکی از قدیمی ترین روستاهای دشتستان است که آثارتاریخی مهمی در نزدیکی آن قرار دارد.
پیرامون وجه تسمیه درودگاه دوعقیده ابراز کرده اند که باعث وجود دو رسم الخط برای نام روستا نیز شده است ( دورودگاه و درودگاه ) :
۱ ) این روستا محل تلاقی دو رودخانه شاپور و دالکی است، لذا آنجا را دورودگاه گفته اند؛ یعنی دو + رود + گاه = محل برخورد دو رود.
دو رودخانه شاپور و دالکی در دو طرف روستا قرار دارند و در قسمت جنوب غذبی روستا به هم می پیوندند و رودخانه حله را تشکیل می دهند که در نهایت به خلیج فارس می ریزد.
۲ ) با توجه به آثار به دست آمده از یک کاخ واحتمالاَ یک آتشکده ممکن است در این محل یکی از آتشکده های ارج دار منطقه قرار داشته که آیین های خاص ونیایش های ویژه در آن برگزار می گردید، با این وصف درودگاه به معنی محل درود و سلام و نیایش می باشد.
شکل رسمی و متداول رسم الخط نام روستا «درودگاه» می باشد.
این روستا در دهستان زیرراه قرار دارد. طبق آمار جدید از دهیاری روستای درودگاه، جمعیت این روستا ۳۲۰۰ نفر شامل جمعیت مرد۱۶۵۰ ـ تعدادجمعیت زن ۱۵۵۰در۷۲۴ خانوار جای گرفته اند.
رود شاپور ( گرانیس ) :
این رود ازکوه های جنوب غربی شیراز به نام کهمره سرچشمه می گیرد و درتنگ چوگان بعد از دریافت رنجان رود، رودشاپور خوانده می شود و در همین محل آب خط لوله سوم استان بوشهر از این چشمه های آهکی تأمین می شود. رود شاپور بعد از دشت چروم و خشت به بخش شبانکاره وارد می شود و در بخش سعدآباد به وسیله سد انحرافی شبانکاره برای آبیاری نخلستان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این رود در جنوب روستای درودگاه به رود دالکی می پیوندد و رود حله راتشکیل می دهد.
رود دالکی  :
معنی کلمه درودگاه در دانشنامه عمومی
جملاتی از کاربرد کلمه درودگاه

جملاتی از کاربرد کلمه درودگاه

آرامگاه قطب‌الدین مربوط به سده‌های اولیه دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان دشتستان، بخش سعدآباد، دهستان زیرراه، روستای درودگاه واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۶۵۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
انجمن میراث فرهنگی روستای درودگاه از سال ۱۳۸۷ تا کنون، هر ساله در روزهای آغازین سال شمسی، در محل آثار باستانی بردک سیاه روستای درودگاه مراسم جشن نوروزی برگزار می‌کند و میزبانِ مسافران، میهمانان و شرکت کنندگان بومی و غیر بومی هستند.
این کاخ از بقایای شهر باستانی تموکن (هخامنشیان) است. این محل در محل کنونی روستای درودگاه و روستای جتوط قرار داشته‌است. بخشی از بقایای شهر تاریخی تموکن در روستای جتوط نیز وجود دارد.
اکثریت مردم درودگاه فارس هستند و با گویش دشتستانی فارسی تکلم می‌گویند.
روستای درودگاه در یک موقعیت خاص واقع شده و دارای جاذبه‌های گردشگری زیادی هست، شرایط خاص جغرافیایی و وجود نخلستان‌های اطراف و آثار باستانی بردک سیاه باعث شده گردشگران داخلی و حتی خارجی مخصوصاً در ایام تعطیلات نوروز این روستا را از نزدیک ببینند.
روستای درودگاه دارای ۵ مسجد و دو حسینیه و یک امامزاده می‌باشد.