سیاحت شرق

معنی کلمه سیاحت شرق در دانشنامه آزاد فارسی

کتابی به فارسی مشتمل بر زندگی نامۀ خودنوشت سید محمدحسن نَجَفی ، معروف به آقانَجَفی قوچانی (۱۲۹۵ ـ ۱۳۶۳ ق). این کتاب شرح حال نویسنده از دوران کودکی و تحصیل در قوچان ، مشهد، اصفهان و ورود به نجف اشرف تا رسیدن به درجۀ اجتهاد است . وی دیده ها و شنیده های خود و سختی های ایام طلبگی را به تفصیل شرح داده است . ازجمله مطالب مهم و ارزشمند کتاب ، بازتاب مشروطیت در حوزه های علمیه نجف و کربلا و دودستگی های ناشی از آن در میان علما و روحانیون آن جاست . این کتاب در ۱۳۴۶ ق/۱۳۰۷ ش نوشته شد و نخستین بار در ۱۳۵۱ ش با تصحیح و مقدمه رمضانعلی شاکری به چاپ رسید. مؤلف کتاب دیگری نیز با نام سیاحت غرب دارد که در آن به بازگویی سفری تخیلی به عالم برزخ پرداخته و مراحل مختلف آن را با اقتباس از روایات وارده در این زمینه، بیان کرده است.

معنی کلمه سیاحت شرق در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] سیاحت شرق (کتاب). سیاحت شرق کتابی به فارسی نوشته آقا نجفی قوچانی است. این کتاب زندگینامه مولف است که در سال ۱۳۰۷ش نگاشته شده و در سال ۱۳۵۱ش تصحیح و در شش فصل منتشر شده است. بیان مواعظ اخلاقی، عبرت های تاریخی و ذکر معارف اسلامی شیعی و برخی مباحث انتقادی سیاسی - اجتماعی در قالب و لابه لای خاطره ها، گزارش وضعیت مردم ایران و عراق و حوزه های علمیه و برخی رخدادهای تاریخی از مطالب این کتاب است. ادبیات عامه پسند و طنزگونه، ایجاز، به کار بردن تعبیرهای محلی، استفاده از ضرب المثل ، استفاده فراوان از شواهد شعری و تصویرسازی های جذاب، از مهمترین ویژگی های نوشتاری سیاحت شرق است.
سید محمد حسن حسینی؛ (۱۲۹۵-۱۳۶۳ق/۱۸۷۸-۱۹۴۴م) ملقب به آقا نجفی قوچانی، از دانشمندان شیعه و عالمان دینی قرن چهاردهم قمری است.
وی که فقیه، حکیم و ادیب و نویسنده دو کتاب مشهور سیاحت غرب و سیاحت شرق است، در سال ۱۲۹۵ق در روستای خرو یا خروه از توابع شهرستان قوچان تولد یافت.

جملاتی از کاربرد کلمه سیاحت شرق

آقا نجفی قوچانی دارای تألیفاتی در زمینه فقه و اصول و عرفان و اخلاق و سفرنامه‌نویسی است. مشهورترین آثار وی کتابهای سیاحت غرب و سیاحت شرق هستند. وی آثار دیگری در زمینه فقه، اصول فقه، عرفان اسلامی، علم اخلاق، خاطره‌نویسی و سفرنامه‌نویسی نیز به جا گذاشته است.