معنی کلمه سدیدالسلطنه محمدعلی در دانشنامه اسلامی
وی صرف و نحو را نزد مرحوم سید جواد مجتهد یزدی و مرحوم حاج شیخ عبدالله، امام جمعه بوشهر، عروض و بدیع را نزد مرحوم میرزا حسین اهرمی بوشهری متخلص به معتقد و مرحوم حسین کبکانی متخلص به محمود و علوم جغرافیا و فیزیک را نزد مرحوم سید جمال الدین اسدآبادی در شهر بوشهر فرا گرفت. شش ماه در مدرسه انگلیسی ها در بوشهر زبان انگلیسی آموخت، مدتی هم نزد مرحوم احمد ادیب پیشاوری تلمذ کرد و گاهی شعر هم می سرود و در شاعری، (نهانی) و آخر عمر (عاری) تخلص می کرد.
خدمات اداری، دیوانی و دولتی وی، عموما در خلیج فارس بوده و به مشاغلی از قبیل فتح بندر لنگه و طرد محمد بن خلیفه از بندر مزبور به سال 1316ق، ریاست تذکره خلیج فارس به سال 1317ق، کفالت کارگزاری بنادر به سال 1318ق و کارگزاری دولت روسیه تزاری در بندر لنگه و وکالت کنسولگری دولت روسیه در بندر عباس، معاونت حکومت بندر جنوب، حکومت بندر لنگه و وکالت کنسولگری دولت فرانسه و مشاغل دیوانی و اداری متعدد دیگر نائل آمده و به نشان تمثال مظفرالدین شاه، سرافراز گشته است. از دربار مظفر الدین شاه قاجار لقب (عمده الامراء)، با درجه سرهنگی دریافت داشت و به سال 1319ق فرمان پالتوی ترمه خلعت دریافت نمود.
وی به مقتضای توطن دراز مدتی که در بندر عباس و میناب داشت و به مناسبت آن که مادرش دختر شیخ محمد مینابی بود، به بندرعباسی مشهور گشت و در میناب و بندر عباس دارای علاقه ملکی، باغ، خانه و مزرعه بود.
علت نام کبابی بر وی، این بوده که ایشان و پدرش به مناسبت ضیافت هایی که در خانه سلاطین مسقط و شیوخ آن و یا در بندر عباس، بوشهر و میناب، در خانه حاج احمد خان برپا می شده، دستور تهیه کباب به روش آشپزخانه ایرانی می داده و چون این کباب بسیار مطبوع طبایع اعراب واقع می شد و از آن لذت می بردند، به کبابی مشهور شد.
وی همه عمر را به کار نویسندگی، تحقیق و تتبع گذرانید و هر زمان که فرصت و فراغتی می یافت، حاصل مطالعات خود را می نوشت. از او کتاب ها و رساله های دست نویس متعددی باقی مانده است.