دوبۀ سوخت رسان
جملاتی از کاربرد کلمه دوبۀ سوخت رسان
مدل بعدی جهت ارتقا عملکرد هواپیما در ارتفاعات بالا با عنوان پی-۲۶بی با موتور انژکتوری پرت اند ویتنی آر-۱۳۴۰ واسپ طراحی گردید. در اثر کمبود این موتور تنها دو جنگنده از این مدل تولید شد. ۲۳ جنگنده دیگر نیز با نام پی-۲۶سی با نمونه کاربوراتوری همان موتور با سیستم اصلاح شده سوخت رسانی تولید گردید. برخی از هواگردهای پی-۲۶سی در پی افزایش دسترسی به مدل انژکتوری موتور به مدل بی تغییر یافتند. اسپانیا (یک فروند) و جمهوری چین (۱۱ فروند) پیشنمونه مشابه پی-۲۶سی (مدل ۲۸۱) را در سال ۱۹۳۶ سفارش دادند.
در ساعت ۲۲:۴۵ سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۶۰ بنیصدر و مسعود رجوی از فرودگاه مهرآباد توسط هواپیمای بوئینگ ۷۰۷ سوخت رسان به خلبانی بهزاد معزی از ایران رفتند و با عبور از کشورهای ترکیه، قبرس، یونان و شمال ایتالیا، در یک فرودگاه نظامی واقع در حومه پاریس به زمین نشستند.
کمپانی نفتی ویتول که بزرگترين تامين کننده بنزین ايران محسوب میشود، از سال آينده قراداد خود را با ایران برای سوخت رسانی که از مدتها پيش جريان داشت را متوقف خواهد کرد. رادیو فردا
نسخه دیگر سوخت رسان توپلوف ۱۶ نسخه «ان» بود. توپلوف ۱۶ ان نسخه ای برای سوخت رسانیبه توپلوف۲۲ بلایندر بود که همانند نسخه زد دارای یک مخزن سوخت در دهلیز سوخت در درون بدنه بود ولی تفاوت ان این بود که لوله سوخت رسانی ای هوایی ان در زیر بدنه قرار داشت. دست کم ۲۰ فروند نسخه توپلوف ۱۶ ای به این مدل تغییر یافتند
انژکتورها نقش بسیار مهمی در سیستم سوخت رسانی اتومبیل های امروزی دارند. سوخت رسانی بوسیله انژکتور کامل و بسیار دقیق تر از سوخت رسانی کاربراتوری است. زمان و نحوه پاشش سوخت توسط انژکتورها براحتی توسط واحد کنترل الکترونیکی تنظیم میشود. پاشش سوخت انژکتور میتواند از کمترین زاویه (حلقه بسته) تا بیشترین زاویه (حلقهباز) تغییر کند. این تغییر نوع پاشش تاثیر بسزایی در کارکرد بهینه موتور در دورهای مختلف دارد. زمان اتصال ولتاژ به سیم پیچ سلونویید انژکتور مقدار پاشش سوخت و ولتاژ متصل شده به سیم پیچ زاویه حلقه پاشش را تعیین میکند.
از گاز پروپان برای سوخت رسانی به مناطق دوردست به صورت LPG استفاده میشود. گاز پروپان غیر قابل حل در آب و ناقطبی است. خرید و فروش گاز پروپان در جهان با خلوص متفاوت از ۵٪ در امریکا تا ۳۰٪ در اروپا انجام میگیرد.
توپلوف ۱۶ زد نسخه سوخت رسان توپلوف ۱۶ است. در واقع برد کم توپلوف ۱۶ باعث تجهیز آنها به لوله سوختگیری هوایی شدند و از این رو تعدادی از آنها برای ایفای نقش تانکر تغییر پیدا کردند. برای این کار هواپیما مجهز به یک شلنگ داخلی در سر بال سمت راست شدند که جمع شونده بود و یک مخزن سوخت را در درون دهلیز بمب خود حمل میکرد. اولین فروند این نمونه در سال ۱۹۵۷ ساخته شد. در مجموع ۱۱۴ فروند توپلوف ۱۶ زد ساخته شد که برخی نو ساز و برخی نسخه تغییر یافته توپلوف۱۶ باجر ای بودند. در مجموع ۵۷۱ فروند توپلوف ۱۶ نیز مجهز به لوله سوختگیری هوایی شدند
انبار پیشرانه در مدار زمین قرار میگیرد تا به فضاپیما یا مرحله انتقال فضاپیما در فضا سوخت رسانی شود. این یکی از انواع انبارهای منابع فضایی است که برای امکان کاوش فضایی زیرساختی پیشنهاد شدهاست. بسیاری از مفاهیم مختلف انبار بسته به نوع سوخت مورد نیاز، محل یا نوع انبار وجود دارد که ممکن است شامل یک تانکر پیشران باشد که یک بار را به یک فضاپیما در محل مداری مشخص میرساند و سپس حرکت میکند. انبارهای سوخت در فضا لزوماً در نزدیکی یا در ایستگاه فضایی قرار ندارند.
رنگ مطلوب شعلهٔ بخاری و سایل پختوپز آبی است. چنانچه رنگ شعله قرمز، زرد یا نارنجی باشد، نشانگر نقص در سوخت رسانی و کمبود اکسیژن در محیط است که سریعاً باید بررسی شود. اگر رنگ شعله بخاری آبی نباشد ممکن است هوای کافی به بخاری نرسیده وتولید گاز منواکسید کربن کند.