تحلیل رمز فعال

معنی کلمه تحلیل رمز فعال در فرهنگستان زبان و ادب

{active cryptanalysis} [رمزشناسی] نوعی تحلیل رمز مبتنی بر تغییر پیام ارسالی یا ارسال مجدد آن یا حتی وارد کردن پیام های جدید موردنظر تحلیل گر

جملاتی از کاربرد کلمه تحلیل رمز فعال

اگر متن کافی وجود داشته باشد رمز پلیفیر مانند اغلب رمزهای کلاسیک می‌تواند به راحتی کرک شود. اگر متن ساده و متن رمز معلوم باشند، دستیابی به رمز بسیار ساده است. وقتی تنها متن رمز معلوم باشد، تحلیل رمز شامل جستجو در فضای کلید برای یافتن تعداد تطبیق بین تعداد وقوع حرف در دیاگرام و تعداد وقوع حرف در پیام اصلی است.
کورتویز و پیپرزیک مشاهده کردند که استاندارد رمزنگاری پیشرفته و تا حدی سرپنت می‌توانند به صورت دستگاهی از معادلات درجه دوم بیان شوند. متغیرها نه تنها متن رمزنشده، متن رمزشده و بیت‌های کلید را ارائه می‌دهند، بلکه مقادیر مختلف میانی را نیز برای الگوریتم ارائه می‌دهند. جدول جایگزینی استاندارد رمزنگاری پیشرفته به این نوع تحلیل حساس است، چرا که بر مبنای تابع معکوس جبری است. در ادامه سایر رمزها مورد مطالعه قرار گرفتند تا مشخص شود چه دستگاه معادلاتی می‌تواند تولید شود. برخلاف سایر حالات تحلیل رمز، برای چنین تحلیل رمز تفاضل و خطی ای تنها یک یا دو متن رمزنشده مشخص لازم است.
یک راهنمای خوب برای ساخت یک کلید برای یک رمز پلیفیر در فصل 7 کتاب «راهکاری در سیستم‌های جایگذاری پلی‌گرافیک» یافت می‌شود که توسط ارتش ایالات متحده تولید شده است. تحلیل رمز دیگر برای رمز پلیفیر در فصل 11 در کتاب Helen Fouché Gaines, Cryptanalysis / a study of ciphers and their solutions یافت می‌شود.
رمزنگاری کلید عمومی رمزنگاری است که به استفاده از دو کلید (مربوط به ریاضی) وابسته است. یکی خصوصی و دیگری عمومی. چنین رمزهایی همواره به مسائل ریاضی «سخت» مبنای امنیت آنها تکیه می‌کنند، بنابراین نکته مشهود حمله ایجاد روشهایی برای حل مسئله است. امنیت رمزنگاری دو کلیدی به پرسش‌های ریاضی بستگی دارد به گونه ای که رمزنگاری تک کلیدی به‌طور کلی آن را انجام نمی‌دهد، و برعکس تحلیل رمز را به روشی جدید به تحقیقات ریاضی گسترده‌تر پیوند می‌دهد.
تحلیل رمز مطالعه تجزیه و تحلیل سیستم‌های اطلاعاتی به منظور مطالعه جنبه‌های پنهان سیستم‌ها است، تحلیل رمز برای نقض سیستم‌های امنیتی رمزنگاری و دستیابی به محتوای پیام‌های رمزگذاری شده استفاده می‌شود، حتی اگر کلید رمزنگاری ناشناخته باشد. علاوه بر تجزیه و تحلیل ریاضی الگوریتم‌های رمزنگاری، تحلیل رمز شامل مطالعه حملات کانال جانبی است که نقاط ضعف در الگوریتم‌های رمزنگاری را هدف نمی‌گیرند، بلکه در عوض از ضعف‌ها در اجرای آنها سوء استفاده می‌کنند. اگرچه هدف یکسان بوده‌است، روش‌ها و تکنیک‌های تحلیل رمز در طول تاریخ رمزنگاری به طرز چشمگیری تغییر کرده‌است، سازگار با افزایش پیچیدگی رمزنگاری، از روش‌های قلم و کاغذ، از طریق ماشین‌هایی مانند بمب‌های انگلیس و رایانه‌های کولئوس در بلوکلی پارک در جنگ جهانی دوم، به طرح‌های رایانه ای پیشرفته رایانه ای حاضر. روشهای شکستن رمزنگاری‌های مدرن اغلب شامل حل مسائل با دقت ساخته شده در ریاضیات خالص است که شناخته شده‌ترین عامل عدد صحیح است.
حملهٔ لغت‌نامه‌ای (به انگلیسی: Dictionary attack) در تحلیل رمز و امنیت شبکه‌های رایانه‌ای، روشی برای شکستن یک رمز یا مکانیزمی برای احراز هویت است.

نتایج تحلیل رمز همچنین می‌تواند در سودمندی متفاوت باشد. به عنوان مثال، رمزنگار الرس نودسن (۱۹۸۹) انواع مختلف حمله به رمزهای بلوک را با توجه به میزان و کیفیت اطلاعات مخفی که کشف شد طبقه‌بندی کرد

رمزگذاری تفاضلی یکی از شکل‌های کلی تحلیل رمز می‌باشد که برای مسدود کردن رمز از آن استفاده می‌شود و همچنین برای به جریان انداختن رمزها و توابع رمزنگاری در هم ساز، در گسترده‌ترین حالت مطالعهٔ چگونگی تأثیر تفاوت‌های اطلاعات ورودی بر حاصل این تفاوت در خروجی کار می‌باشد. بلاک سایفر(رمزنگاری قالبی) به چندین تکنیک برای ردیابی تفاوت‌ها از طریق شبکهٔ تغییر، کشف اینکه کجا رمزگذاری رفتاری تصادفی را به نمایش می‌گذارد و به کار بردن این اطلاعات برای پنهان کردن کلید (کلید رمزنگاری) می‌پردازد.
او همچنین متدهای رمزگذاری و تحلیل رمز مشخصی از رمزگذاری و تحلیل آماری نامه‌ها و ترکیبات آنها در عربی را در کتابش مطرح کرد.
یکی از وظایف مهم این اداره، تحلیل رمز، رمزنگاری پیام‌های خودی و همچنین رمزگشایی از پیام‌های محرمانه دشمنان بود و نظارت و پشتیبانی از دستگاه‌های گردان سایفر در ماشین انیگما را هم بر عهده داشت.