تب باتلاقی
معنی کلمه تب باتلاقی در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه تب باتلاقی
طول عمر قوها میتواند به بیش از بیست سال برسد. آنها پس از انتخاب همسر در مناطق باتلاقی قلمرویی برای آشیانه خود تعیین میکنند، وهر گاه نیاز باشد پرنده نر به دفاع از آن میپردازد. قوها تخمهای خود را در لانهای به طول تقریبی یک متر روی خشکی و در کنار آب میسازند. ماده ۴ تا ۶ تخم سفید رنگ میگذارد و به تنهایی روی آن میخوابد تا جوجهها به دنیا بیایند. برخلاف اردکها و غازها، جنس نر به جنس ماده در ساختن آشیانه کمک میکند. همچنین قوهای نر در نگهداری از تخمها و پرورش جوجهها به جفت خود کمک میکنند.
آنها از زمینهای باتلاقی نیکلا میگذرند. عبور از این زمینها بسیار سخت و خطرناک است. زیرا هر لحظه ممکن است در باتلاقی فرو بروند. درآنجا حیواناتی مانند پشه، مار و تمساح فراوان است.. آنها در زمینهای باتلاقی با روستایی به نام کتیب آشنا شدند. مردم این روستا با حیواناتی نظیر تمساح و مار زندگی میکردند. اهالی روستا از آنها استقبال کردند. جبیل در این سفر با اعتقادات عجیب روستاییها آشنا شد. بعد از عبور از زمینهای باتلاقی آنها به هیسا رسیدند. جبیل فهمید که مردم شهر جایی به نام زندان دارند و فقط به جرم قتل کسی را میکشند. به نظر او این کار مسخره بود.
خُرَمشَهر یکی از بزرگترین و مهمترین شهرهای استان خوزستان در کشور ایران است. این شهر در محل تلاقی رودخانههای اروندرود و کارون و در ناحیهای باتلاقی و پست قرار گرفتهاست. خرمشهر به جهت واقعشدن در مجاورت خلیج فارس و کشور عراق، از اهمیت استراتژیک اقتصادی، تجاری و سیاسی ویژهای برخوردار است.
در گینه نو، عمدتاً در جنگلهای آروکاریا وجود دارد. این گونه همچنین از جنگل رشد دوم، پوشش گیاهی میکروفیلوس (Microphylls and megaphylls) باز و علفزارهای باتلاقی ثبت شدهاست.
در دیوارهای کناری غار نیز نقوشی دیده میشود. دیوار سمت راست، شکار گوزن را در باغ بزرگ مخصوص شاه در دستگرد خسرو به نام فردوس نمایش میدهد. در سه جا شمایل شاه به چشم میخورد. انبوهی از زنان گرد شاه را گرفتهاند. برخی خدمت میکنند و برخی در حال نوازندگیاند و برخی دیگر کف میزنند. دیوار سمت چپ، شکار گراز را در محلی باتلاقی و شبیه نیزار نشان میدهد. فیلبانان، زنان پاروزن و تعداد زیادی افراد انسانی و حیوانات در اینجا به چشم میخورد. در این تصویر نیز شاه در موقعیتهای مختلف نشان داده شده است. تصاویر این دو نقش برجسته، علیالخصوص دومی به قدری شلوغ هستند که تقریباً هیچ جای خالیای در آنها دیده نمیشود. تنوع بسیاری در البسهٔ شاه و دیگر افراد به چشم میخورد. ثروت و تجملات دربار خسرو و شوکت او به وضوح در این برجستهکاری به چشم میخورد: شاهی که در حال شکار و خوشگذرانی است و همهٔ اشخاص دیگر که در صحنهاند، در خدمت او هستند و هر یک کاری برای او انجام میدهند. حجاری شکار گراز، نمونهای هم از قالیهای دورهٔ ساسانی را نشان میدهد. طبق گفتهٔ ثعالبی، معروفترین قالیهای زمان خسرو دوم، از جنس ابریشم زربفت بودهاند.
در سواحل شنی و گلی، آبهای داخل خشکی و گاهی نیز در زمینهای باتلاقی دیده میشود.
هامون جازموریان یک کفه باتلاقی است که وسعت آن در گذشته دور در فصول پرباران به ۳۳۰۰ کیلومترمربع میرسید و به دلیل شرایط اقلیمی ویژه، در بیشتر مواقع سال بخش اعظم آن به کفه نمکی و کفههای رسی تبدیل میشد. بستر دریاچه از لایههای شنی و آهکی و قلوه سنگ ساخته شده است. ورودی آب هامون از رودهای هلیل رود و بمپور شیرین قابل شرب است که عمدتاً به صورت سیلاب وارد دریاچه میشود. بنابر دانستههای موجود، شوری آب دریاچه جازموریان (قبل از خشک شدن کامل در اواخر دهه ۷۰ شمسی) تا حد فوق اشباع از نمک بوده است. سفره آب زیرزمینی در محدوده پهنه هامون جازموریان دارای آب شور میباشد.
گاومیش باتلاقی، که از آسام در غرب از طریق جنوب شرق آسیا تا دره یانگ تسه چین در شرق یافت میشود.
بیشتر زمینها در شبهجزیره آبشوران و گوبُستان، سرزمینهای پست کورا-آراشینسکایا، و کوهپایه و دشتهای نخجوان از درمنه کَمعُمر و گیاهان شورپسند پوشیده شدهاند. گونههای مختلفی از درختچه و بوتههای سازگار با خاک شور، مانند علف شور، پتاسی، قلیا، و شور باتلاقی وجود دارند. درختچههای گز و ذرت خوشهای در سراسر زمینهای پست، پخش شدهاند.
جنگل بوهم از کوههایی با ارتفاع متوسط ۸۰۰ تا ۱۴۰۰ متر با درختان انبوه تشکیل شدهاست. بلندترین قلهٔ آن گروسر آربر به ارتفاع ۱۴۵۶ متر است که در سمت بایرن قرار دارد. بلندترین قلهٔ سمت بوهم و اتریش، پلخی (به ارتفاع ۱۳۷۸ متر) است. شرقیترین قله نیز اشترنشتاین (به ارتفاع ۱۱۲۵ متر) است. این رشتهکوه یکی از کهنترین کوههای اروپاست و قلههای آن فرسایش یافته و گرد شدهاند. بخشهای صخرهای معدودی نیز دیده میشود. فلاتهای زیادی در ارتفاع ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ متر با اقلیم نسبتاً خشن و خاک باتلاقی در شوماوا وجود دارد.