اسناد علی
جملاتی از کاربرد کلمه اسناد علی
علی مطهری نماینده اصولگرای مجلس از جنتی خواست که اسناد مربوط به این کمک مالی را به دستگاه قضایی و کمیسیون اصل نود مجلس ارائه کند.
در روستای خوجین باغات وسیع و دلگشایی وجود دارد که معمولاً به نام صاحب هرباغ معروفند. معروفترین این باغات آلما باغی، باغ سرهنگ جلیلی در کنار چشمه ازنو، باغ وکیل باشی و باغی است که در تولیت اداره اوقاف و امورخیریه قرار دارد. «کف شن»، «محرین»، «زاویه بر»، «آشاغی خالیران» (خولیلان)، «یوخاری خالیران» (خولیلان)، «ازناو»، «رنجان»، «قافیه دار»، «آقاسمیع چمنی»، «سبنه»، «قاراجالار»، «ده وه میدانی»، «طالبان»، «کوکَ وان»، «کهنه چای»، «لَرزَنه»، «بندباشی»، «سولدور»، «داغ دالی»، «کَل لی مئشه»، «خُشکَنو»، «کوله دره»، «چَپَه دره»، «اِنَه دره»، «قوشادره»، «ورگَه دره»، «مارال یاتاغی»، «پئشکمان»، «قوروقچوداغی»، «حاجی علی بالاچمنی»، «دژداغی»، «دره سران»، فناری (فینارود)، «سیناج»، «لشکرکو» (لشگرگاه)، «چولان چولان»، «کمرخونی»، «دره جور» یا تک قبیر، «ملک دره سی»، «آلاوالیق»، «عزیزچمنی»، «تقی بئی یوردو»، «سینه چول»، «کلبعلی بازاری»، «مئشه بوغازی»، «کوردیول---و»، «داش کورپی»، «ایمان دره سی»، «قارادئم»، «گوده ولی»، «داغ سَکی» (سکو)، «نظرعلی دئمی»، «قلعه کفا»، «کهریزلر» (قناتهای جلماخانا)، «سیددانیال یولو»، «میرزا داغی» (معدن لر)، «چاخماغ دره سی»، «خانم دئمی» و «سنبلکی» از اراضی، ارتفاعات و چشمههای معروف خوجین است.طبق اسناد موجود در اوقاف سه دانگ از روستای خوجین معادل 48 شعیر موقوفه خاص اولاد ذکور حاج ملا صالح خوجینی می باشد.
درجزیره قبرس در شهر فاماگوستا قریب پانزده روز(۲۶ رجب - ۱۴ شعبان۱۳۰۷)ماندم و دراین مدت هر روز به ملاقات صبح ازل میرفتم و از دو یا سه ساعت بعد از ظهر الی غروب آفتاب در منزل او میماندم دفتر و مداد در دست و سراپا گوش هر چه او میگفت یادداشت میکردم و هر شب با یک خزانه معلومات مهمه و اطلاعات مفیده بمنزل خود مراجعت میکردم (غالب این مطالب و اطلاعات که شفاهاً «از صبح ازل استماع نمودهام یا بطریق مکاتبه از وی اخذ کرده در فصلwاز فصول بیست و ششگانه که در آخر ترجمه مقاله سیاح افزودهام و در مقدمه و حواشی دیگر همان کتاب و در حواشی تاریخ جدید مذکور است رجوع بدانجا شود) موضوع صحبتهای ما غالباً» مذهب و تاریخ و نوشتجات و آثار بابیه و گهگاه مسائل متفرقه دیگر بود، صبح ازل در خصوص باب و مصدقین دوره اول و شرح زندگی خود در کمال آزادی و بدون پرده پوشی سخن میگفتدرغالب این مجالس پسران صبح ازل عبدالعلی و رضوان علی و عبدالوحید و تقی الدین نیز حاضر بودند اگرچه خیلی بندرت در محضر پدر خود لب بسخن میگشودند و منتهی درجه تعظیم و احترام رانسبت بوی مرعی میداشتند. در مدت اقامت در قبرس که تازه چند سالی بود در تحت تصرف دولت انگلیس درآمده بود با اجازه حاکم جزیره سر هنری بولور نظری به اسناد و دفاتر حکومتی افکنم و آنچه از آنها راجع بنفی صبح ازل و اتباع وی به قبرس بود استخراج نمودم و این اسناد بعضی به زبان انگلیسی بود و بعضی به زبان ترکی که یک ترجمه انگلیسی هم برآن اضافه کرده بودند (خلاصه مندرجات این اسناد تا حدی که راجع به صبح ازل و اتباع اوست در حاشیهw در ذیل ترجمه مقاله سیاح مندرج است)
مهدی کروبی در ۹ مرداد ۱۳۸۸ در نامهای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستار رسیدگی به زندانهای ایران به دلیل احتمال شکنجه و بهویژه آزار و اذیت جنسی مردان و زنان شد. او در ۱۹ مرداد ماه به علی لاریجانی رئیس مجلس نامه نوشت و خواستار ملاقات با رئیسجمهور محمود احمدینژاد، صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیسجمهور اسبق و دادستان کشور شد تا اسناد و مدارک خود را شخصا در مورد پروندههای جنسی ارائه کند. در پی آن موضوع بدرفتاری در برخی از زندانها مانند کهریزک. علی لاریجانی و صادق لاریجانی (کمیته قضایی) و نمایندگان علی خامنهای هر دو رسماً ادعای او را رد کردند و نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار دستگیری کروبی شد.
یکی دیگر از سرشناسترین قربانیان این گروگانگیری، عباس امیرانتظام سفیر ایران در کشورهای اسکاندیناوی و مسئول مذاکره دولت موقت با آمریکا بود. امیرانتظام در ۲۸ آذر ۱۳۵۸ به اتهام همکاری با سازمان جاسوسی سیا و ارتباط پنهانی با آمریکا بازداشت شد. دانشجویان مسلمان پیرو خط امام تأکید داشتند اسناد و مدارک زیادی دال بر ارتباطهای سری امیرانتظام با آمریکاییها در اختیار دارند.در جریان محاکمه وی، شیخ علی تهرانی با انتشار نامهای خطاب به بنیصدر - رئیسجمهور وقت ایران - در ۱۵ فروردین ۱۳۶۰ خواستار مداخلهٔ وی در دادگاه غیرقانونی امیر انتظام شده بود. در خلال دستگیری و محاکمهٔ امیرانتظام، احزاب و گروههای چپ برای تخریب چهرهٔ وی و دولت موقت مهدی بازرگان، با انتشار مقالات و بیانیههایی روی جاسوسی امیرانتظام تمرکز زیادی کردند.
گروه هکری «قیام تا سرنگونی» در اواخر آبان ۱۴۰۲ اسناد و اطلاعات هک شده از ۸۳۰ سایت و سرور نهاد نمایندگی رهبری جمهوری اسلامی را افشا و منتشر کرد. در یک فایل صوتی، رئیس مرکز امور بینالملل این نهاد، حمیدرضا حدادپور گفت: «خیلی از دانشجویان فرزندان افراد بانفوذی از کشور خود هستند که قاعدتا جای پدرانشان خواهند نشست.» وی در ادامه اشاره کرده است که شخص سید علی خامنهای با برگزاری چند جلسه در دفترش مشخص کرده است که افرادی به عنوان دبیر فرهنگی دانشجویی بینالمللی منصوب شوند تا در دانشگاهها انتخاب شوند و با دانشجویان خارجی به خصوص در خوابگاهها ارتباط بگیرند.
دفاتر اسناد رسمی علیرغم رقابت صنفی که با یکدیگر دارند، در جلب اعتماد مردم تا حدودی موفق بودهاند. برخی از سردفتران دارای تحصیلات عالیه و عضو هیئت علمی دانشگاههای ایران بوده و تألیفات و مقالاتی نیز دارند. اعتمادی که حاکمیت ایران به دفاتر اسناد رسمی دارد، به دلیل نظارت دائمی سازمان ثبت و بازرسیهای مکرر و همچنین عملکرد شفاف و قانونمند دفاتر و اعتماد مردم در طول سالهای متمادی به این دفاتر بودهاست. برخی از مردم تصور میکنند که در دفترخانه خیالشان از هر نظر راحت خواهد بود و حتی برای حل مسائلی که مربوط به دفاتر اسناد رسمی نیست، مثل مسائل خانوادگی، سردفتران را امین و مشاور خود میدانند.
دیوان بدر چاچی، تحقیق و تصحیح: علیمحمد گیتیفروز، تهران: کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، ۱۳۸۷. شابک ۹۷۸−۹۶۴−۶۶۹۰−۶۵−۳
دراین بین، کندلوس گواه روشنی است که کشف اشیاء باارزش تاریخی مانند جامهای سفالی و ابزارهای زندگی و کشاورزی سلاحها و قفلها و اشیاء زینتی، نمایانگر تمدن کهنی است که قدمت آن حداقل به چهارهزار سال میرسد. این اسناد و اشیاء به همت دکتر علی اصغر جهانگیری در موزه مردم شناسی کندلوس (واقع در همین روستا) جمع آوری شده و در معرض دید همگان قرار دارد. یکی از جاذبههای این منطقه، موزه مردم شناسی و موزه گیاه شناسی کندلوس میباشد که اطلاعات بسیار جالب و مفیدی درباره تاریخ کهن و تمدن پر رمز و راز این دیار، در اختیار ما میگذارد.
چارچوب نظری هوشمند مبتنی بر تکثر و تنوع هویت کُردی است و برای مستندسازی آن کارهای گستردهای انجام دادهاست. وی بخشی از مطالعات خود را به کرمانشاه به عنوان بزرگترین استان کُردنشین ایران کردهاست. در همین زمینه به سردبیری وی یک شماره از فصلنامه گفتگو به کرمانشاه اختصاص دارد. گفتگوی وی با میرجلال الدین کزازی و علی ططری و همچنین برخی مقالات از جمله مقاله در بررسی حادثه سی تیر ۱۳۳۱ کرمانشاه و انتشار اسناد نو یافته دربارهٔ رویدادهای آن مقطع تاریخی در کرمانشاه رویکرد این جامعهشناس را به مسایل کرمانشاه بازتاب میدهد. توجه ویژه هوشمند به تاریخ محلی و تاریخ شفاهی موجب شده تا بخشهای کمتر دیده شده تاریخ معاصر در حوزههای کردنشین به بحث و بررسی گذارده شود.