آتش به احتیاط! {weapons tight} [علوم نظامی] فرمانی مربوط به واپایی سلاح که نشان دهندۀ وضعیتی است که در آن با سامانه های سلاح تنها باید به هدفی که متخاصم شناخته شود شلیک کرد
جملاتی از کاربرد کلمه اتش به احتیاط
به احتیاط سخن کن که دولت بیدار در آن حریم که صائب بود، گرانخوابی است
برای ایجاد حرارت مورد نیاز جوشکاری از منابع انرژی متعددی میتوان استفاده کرد، از قبیل: شعله گاز، قوس الکتریکی، لیزر، پرتوی الکترون، اصطکاک، و امواج مافوق صوت. همچنین جوشکاری در محیطهای صنعتی مختلفی قابل اجراست از قبیل: هوای آزاد، جوشکاری زیر آب، و خارج از اتمسفر زمین. جوشکاری یک کار خطرناک است و برای جلوگیری از سوختگی، شوک الکتریکی، آسیب چشمی و دید، استنشاق گازهای سمی و دود و قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش شدید، نیاز به احتیاط میباشد.
به احتیاط ز خود رو به بزم او فیّاض بهوش باش گرت هست میل بیهوشی
دفع صفراوی راه اصلی دفع انتاکاپون است. افراد مبتلا به اختلال عملکرد کبد ممکن است در حین مصرف انتاکاپون به احتیاط بیشتر و نظارت بیشتر بر عملکرد کبد نیاز داشته باشند.
به احتیاط نظر کن به چشم جادویش که در کمین رمیدن نشسته آهویش
به عنوان مثال، در ماه مارس ۲۰۰۸، کلیسای کاتولیک رومی «بانوی پرتقالی» در دوحه بازگشایی شد. با این حال، با توجه به نیاز به احتیاط، هیچ مبلغی مجاز نیست و کلیسا هیچ زنگ، صلیب یا دیگر علائم آشکار مسیحیت در نمای خارجی خود ندارد.
از بس به احتیاط قدم می نهم به خاک دست نوازشی به سر خار می کشم
به احتیاط رو ای دل که دست خون است این که روح در گرو است و حریف بس طرار
طبق قوانین یهودیت، یهودیانی که عمل به احتیاط میکنند باید همیشه موهایشان را بپوشانند. برخلاف نشانهٔ زردرنگ، این کلاه همیشه در دست نوشتههای یهودیان میآمد و یهودیان آلمان بعدها آن را در مهرهایشان و نشان رستههای نظامی شان استفاده میکردند که نشان میدهد که اقلاً در ابتدا این کلاه بخشی از لباس یهودیان بوده است نه تبعیض تحمیلی. چهرههای مسیحی مثل یوسف و خود مسیح نیز گاهی در نقاشیها آن را بر سر دارند. اما با اجباری شدن پوشیدن آن توسط یهودیان، آن را به چشم بد مینگریستند.
درون خار گلست و برون خار گلست به احتیاط نگر تا سر کی میخاری
خودروهایی که مجهز به جعبهدنده دستی هستند را میتوان با هل دادن روشن کرد. این کار نیاز به احتیاط در هنگام هل دادن خودرو دارد و ممکن است به کمک چند نفر یا وسیلهٔ نقلیهٔ دیگری نیاز باشد. اگر باتری خودرو نتواند برق سامانهٔ جرقهزنی را تأمین کند، ممکن است هل دادن خودرو نیز بیاثر باشد. اکثر وسایل نقلیه با جعبهدنده خودکار را نمیتوان با این روش روشن کرد زیرا مبدل گشتاور هیدرولیک موجود در جعبه دنده اجازه نمیدهد موتور توسط چرخها به حرکت درآید.
علی پس از برگزیدهشدن به خلافت از قاتلان عثمان و همچنین از فرقهای که برای او جایگاه فوق بشری قائل بودند دوری جست. خلافت علی از همان روزهای نخست با آشوب همراه شد. هنگامی که علی به خلافت رسید، مرزهای اسلامی از غرب تا مصر و از شرق تا ارتفاعات شرقی ایران پیش رفته بود. اما اوضاع حجاز در این ایام، ناآرام بود. از اقدامات مهم علی پس از رسیدن به خلافت، عزل والیانی بود که قبلاً عثمان آنها را منصوب کرده بود. او کسانی را که از نظرش قابل اعتماد بودند، به جای برکنارشدگان گماشت. در هنگام عزل و نصب والیان، ابنعباس و مغیرة بن شعبه وی را به احتیاط و عملکرد مصلحتآمیز دعوت کردند و از او خواستند تا زمان تثبیت حکومتش، آنها را برکنار نکند. علی ضمن اقرار به اینکه سازش با فرمانداران فاسد، برای منافع دنیوی و کوتاه مدت خوب است، گفت که او موظف است آنچه درست است را انجام دهد.
پس از مشورت در طائف بین حسین و پسرانش در ژوئن ۱۹۱۵، که طی آن فیصل توصیه به احتیاط کرد، علی علیه شورش استدلال کرد و عبدالله از اقدام به دفاع کرد، شریف تاریخ آزمایشی را برای شورش مسلحانه ژوئن ۱۹۱۶ تعیین کرد و مذاکرات را با کمیساریای عالی بریتانیا در مصر، هنری مک ماهون، آغاز کرد.
به احتیاط سخن در حضور خوبان کن که خوی سنگدلان آبگینه حلبی است
پا را شمرده نه چو شکستی دل مرا بگذر به احتیاط از این ریزه زجاج
در کتاب گلستان جاوید آمده است که با رحلت جناب رحمتعلیشاه قطبیت سلسله نعمتاللهی به منورعلیشاه واگذار شد. با اعلام قطبیت منورعلیشاه و انتشار اجازهنامههایی که از جانب رحمتعلیشاه داشت همه مشایخ این سلسله در داخل و خارج کشور با وی بیعت کردند. رحمتعلیشاه دو نوبت برای منورعلیشاه اجازهنامه صادر کرده بودند. اجازهنامه اول در سال ۱۲۷۲ ه. ق؛ و به هنگامی نوشته شده که رحمتعلیشاه عازم سفر کرمان و ماهان بوده و و به احتیاط و اینکه کسالت داشت اقدام نوشتن آن اجازهنامه کرد. اجازهنامه دوم در تاریخ ۲۲ شعبان ۱۲۷۷ ه.ق نوشته شدهاست. (عین اجازهنامه دوم در کتاب چاپ شده است).
به احتیاط قدم زنکه عافیتطلبان سگ گسسته مرس دیدهاند دنیا را
به احتیاط گذر بر سواد دیده من چنانچه گوشه دامن به خون نیالایی
در دهه ۱۶۳۰ مجدداً خصومتها بین ایران و امپراتوری عثمانی آغاز شد تا امضای صلح زهاب در سال ۱۶۳۹، که منجر به احتیاط دیپلماتیک ایرانیها به دلیل تمایل به عدم دشمنی با امپراتوری عثمانی شد.
سورنا با وجود عمر کوتاهی که داشت، از شهرت زیادی در بین مردم برخوردار شد. او که شهر سلوکیه (Seleucia) را به تصرف خود درآورد. وی اولین کسی بود که بر بالای دیوار سلوکیه برآمد و کسانی که از شهر دفاع میکردند را به زیر افکند. سورنا در این دوره بیشتر از ۳۰ سال نداشت؛ با این وجود به احتیاط و خردمندی مشهور بود و با استفاده از همین ویژگیها بر کراسوس، سردار روم غلبه کرد؛ اما شاه بهجای پاداش نیک به سورنا، وی را نابود کرد.