سادات هزارجریب

معنی کلمه سادات هزارجریب در لغت نامه دهخدا

سادات هزارجریب. [ ت ِ هَِ ج َ ] ( اِخ ) سادات مرتضوی هزار جریب ،خاندانی است که در قرن نهم و دهم در هزارجریب مازندران حکومت کرده اند. از این خاندان ابتدا سید عماد بسال 760 هَ. ق. به فرمان امیرتیمور بحکومت هزارجریب رسید و در آن ناحیه استقلال گونه ای یافت. بسال 809 عزالدین و بسال 892 میرغضنفر و بسال 823 حسن نامی این سمت را داشتند. اعقاب سید عماد بدو دسته جبرئیلی و رضی الدین تقسیم شدند و بسال 1095 سید مظفرالدین حسین مرتضوی مازندران را با الوند دیو تقسیم کرد. رجوع به التدوین فی احوال جبال شروین تألیف اعتماد السلطنه و ترجمه مازندران و استرآباد رابینو ص 191 شود.

معنی کلمه سادات هزارجریب در فرهنگ فارسی

سادات مرتضوی هزار جریب خاندانی است که در قرن نهم و دهم در هزار جریب مازندران حکومت کرده اند

جملاتی از کاربرد کلمه سادات هزارجریب

از سادات هزارجریبی می‌باشند و تبارشان به سید رضی‌الدین نوهٔ میر عمادالدین می‌رسد. شایان گفتن است در تاریخ، بنافت غربی‌ترین بلوک هزارجریب شمرده می‌شده‌است.
شریف‌العلما از روحانیان مورد احترام شهر ساری بود و از تبار سادات هزارجریبی شمرده می‌شد. با تصویب اعتبارنامه اش در بیستم اردیبهشت ۱۲۹۰ نماینده مازندران در مجلس شورای ملی شد و در هشتم تیر همان سال وارد مجلس شد و با ادای سوگند کار نمایندگی را آغاز کرد. او در دوره سوم نیز به نمایندگی انتخاب شد.