گیاهان آبزی {aquatic plants} [مهندسی منابع طبیعی- محیط زیست و جنگل] گیاهانی که برای زندگی بر سطح یا درون محیط های آبی سازگاری یافته اند
جملاتی از کاربرد کلمه گیاهان ابزی
باغ گیاهشناسی باغهایی هستند که در آنها طیف گستردهای از گیاهان با نامهای گیاهشناسی مشخص شدهاند. در باغهای گیاهشناسی ممکن است مجموعهای از گیاهان ویژه مثل: کاکتوسها و دیگر گیاهان گوشتی، گیاهان آبزی، درختان و درختچهها و گیاهانی از قسمتهای بهخصوصی از جهان وجود داشته باشد. باغهای گیاهشناسی شامل گونههای مختلفی میشود که میتوان باغهای گیاهان گرمسیری، گیاهان آلپی یا گیاهان کمیاب را نام برد. خدماتی که به بازدیدکنندگان ارائه میشود ممکن است شامل: تور، نمایشهای آموزشی، نمایشگاه هنری، اتاق مطالعه، تئاتر در هوای آزاد، اجرای موسیقی و سرگرمیهای دیگر باشد. باغ ارم نمونهای از یک باغ گیاهشناسی است.
آنها از مریستم راس شاخه اصلاح شده مشتق شدهاند و اغلب سرشار از نشاسته و شکر هستند که آنها را قادر میسازد بهعنوان اندامهای ذخیرهای عمل کنند. اگرچه آنها مقاوم هستند (مقاوم در برابر یخزدگی)، اما احتمالاً سازگاری اصلی آنها توانایی آنها برای فرو رفتن در کف یک حوضچه یا دریاچه هنگام یخ زدن آب است. از آنجایی که آب در دمای ۴ درجه سانتیگراد چگالتر از آب سردتر است در پایین میماند و در این آب توریونها زمستانگذرانی کرده، پیش از اینکه در بهار دوباره بالا بیایند. برخی از گیاهان آبزی مانند بارهنگ آبی فردار نیز مقاومت به خشکی نشان میدهند که به آنها اجازه داده در آبگیر بهاری زنده بمانند.
فیل دریایی گیاهخوار است. برگ و ریشه گیاهان آبزی را میخورد. گاهی بیمهرگان را نیز میخورد. این حیوان روزها بیدار است اما در مناطق پرآشوب دریایی شبها هم فعال است. برای غذا خوردن تا عمق دوازده متری شیرجه میزند اما میتوانند تا عمق حداکثر ۳۹ متر شیرجه بزنند. فیل دریایی معمولاً حدود یک دقیقه در زیر آب میماند، اما میتواند تا هشت دقیقه هم در زیر آب بماند.
روزنههای آبی در گیاهان آبزی همانند گیاهان علفی در زیستگاه های خشک یافت میشود؛این روزنهها در گیاهان پستیا، سنبل آبی، رز و چندین گونه دیگر وجود دارند. برخی از گیاهان شورپسند دارای کرکهای غدهای هستند که نمک را با انتقال فعال ترشح میکنند تا غلظت یون های معدنی سیتوتوکسیک در سیتوپلاسم سلولها را کاهش دهند؛ این فرایند ممکن است باعث ایجاد مادهای پودری سفیدرنگ بر سطح برگ شود.
لای ماهی همه چیز خوار است و از کفزیان، نوزاد حشرات، نوزاد نرمتنان و گیاهان آبزی تغذیه میکند.