گل حیا
معنی کلمه گل حیا در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه گل حیا
تا به حدی ز تو برابر حیا غالب شد کز مسامش چو عرق آب حیا میآید
من که از شرم و حیا با کس نمیگفتم سخن رقص خواهم کرد زین پس در میان شیخ وشاب
در وصال آباد کوی دوست در عین بکا از حیا تا دم صبح جزا
دل تپدم ز خیال سوال رقیب گرچه جواب کسی ز حیا ندهی
یک جهان شوخی به یک عالم حیا آمیختند کان دو رعنا نرگس از بستان حسن انگیختند
حسن آن روز که تشریف حیا می پوشید عشق پیراهن یکرنگ وفا می پوشید
جامه فانوس گردد پرده شرم و حیا برفروزد از شراب لعل چون رخسار او
گرچه ما با ماه کنعان زیر یک پیراهنیم از حیا خود را همان مهجور می دانیم ما
در اسلام سنی، آمیزش جنسی دهانی بین زن و شوهر را «مکروه تحریمی» یا از نظر برخی از فقهای اسلامی بسیار نامطلوب میدانند که این عمل به تماس دهان و زبان با اندام تناسلی باشد. علت بسیار نامطلوب بودن این عمل آن است که مهمترین آن مسئله حیا وطهارت و پاکیزگی است. در شیعه اثنی عشری، رابطه جنسی دهانی تا زمانی که نجاست ایجاد نشود، جایز است.
از غایت حیا نتوانست دیدنش هم شرم روی او برخ او حجاب بود
نعرهٔ مؤذن که حیا عل فلاح وآن فلاح این زاری است و اقتراح
شعارهای اعتراضات مثل تظاهرات قبلی جنبه معیشتی و آزادیخواهانه داشت «مرگ بر گرانی»، «مرگ بر بیکاری»، «مرگ بر اصلاحات»، «روحانی حیا کن مملکت رو رها کن» جزو شعارها بودند. این اعتراضات وسیعترین اعتراضات پس از تظاهرات دی ۱۳۹۶ و تا پیش از اعتراضات سراسری ۱۳۹۸ در جمهوری اسلامی ایران بود.
بنا به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، بازنشستگان تأمین اجتماعی و شرکت مخابرات دستکم در بسیاری از شهرهای ایران از جمله تهران، اهواز، کرمانشاه، اصفهان، تبریز، اراک، قم، یزد، مشهد، خرمآباد، همدان، شوش و شوشتر با برگزاری تجمع، به حقوق زیر خط فقر و به مصوبه دستمزد سال ۱۴۰۲ اعتراض کردند. معترضان در اهواز شعار دادند: «مخابرات حیا کن، به وعدههات عمل کن.» در اهواز گروهی از بازنشستگان مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خوزستان تجمع کردند و شعار دادند: «رئیسی بیعرضه، برگردد برو تو حوزه»، «دولت خیانت میکند، مجلس حمایت میکند»، «گرانی، تورم، بلای جان مردم» و «نه مجلس، نه دولت، نیستند به فکر ملت». بازنشستگان معترض عمدهترین دلایل برگزاری این تجمعات را «افزایش ۲۷ درصدی حقوق» خود ذکر کردند.
این کابل یکی از چند مسیر با ارزش در «زیرساختهای حیای و منابع کلیدی» آمریکا و دیگر کشورها است. در سال ۲۰۱۳ مشخص شد که مقامات بریتانیایی با هدف تسلط بر اینترنت چندین شرکت اینترنتی و ارتباطات راه دور را تحت فشار گذاشتهاند که به تیایتی-۱۴ دسترسی پیدا کند.