گردونه کش

معنی کلمه گردونه کش در لغت نامه دهخدا

گردونه کش. [ گ َ ن َ/ ن ِ ک َ / ک ِ ] ( نف مرکب ) کشنده ارابه و گردونه.

معنی کلمه گردونه کش در فرهنگ فارسی

( صفت ) کشنده و حامل گردونه .

جملاتی از کاربرد کلمه گردونه کش

6- كسى كه طبق نظام قانونمند الهى بخاطر عملكردش از گردونه خارج شد، حتى تو كه پيامبرى راهى براى نجاتش نمى يابى . (فلن تجد له سبيلا)
اسکندر زوبینی به طرف داریوش انداخت ولی این ضربت به او اصابت نکرد و به گردونه ران او آمده و وی را سرنگون کرد.
به گردونه‌ها بر چه مشک و عبیر چه دیبا و دینار و خز و حریر
جکپات لاتاری سوپر انالوتو (جایزه اصلی و سطح اول بازی) هنگامی به بلیط خریداری شده داده میشود که تمام ۶ عدد انتخاب شده بلیط با ۶ عدد خارج شده از گردونه ۹۰ عددی بازی یکسان باشد. جدول زیر احتمال برد جوایز جکپات و جوایز سطوح بعدی را با توجه تعداد مطابقت اعداد بلیط با اعداد خارج شده از گردونه قرعه کشی نشان می‌دهد.
روز برگردونه‌بندندش‌چوگاو گاوکی‌دارد بر این گردونه تاو؟
در روزگار سيد مهدى بحرالعلوم كشور عراق در تصرف دولت عثمانى قرار داشت . عراقهمچون ديگر كشورها، در گردونه زمان دست به دست سلاطين گشته است و آشوريان ،هخامنشيان ، يونانيان ، پارسايان ، ساسانيان ، روميان ، خلفاى عرب و دولت عثمانى برآن حكومت رانده اند.
بود گردونه‌ایم جای نشست خود و اطفالم‌ اندر آن دربست
در ریگ‌ودا سرسوتی به معنی «آب‌گونه و سرزمین با آب فراوان» است و البته «نام الههٔ سخنوری، زیبا و خوش پیکر و نام رودخانه‌ای» نیز هست و از این لحاظ همانند آناهیتا، ایزدبانوی ایرانی دانسته شده‌است. سرسوتی در ریگ‌ودا به عنوان یک رود آسمانی خروشان، جاودانه، پرشتاب و… توصیف شده‌است و می‌توان او را باتوجه به این توصیف‌ها با آناهیتا مقایسه کرد. سرسوتی همانند آناهیتا گردونه‌ای دارد که بر آن سوار است و با هفت خواهرش و هفت رود آسمانی باهم نامیده می‌شوند. سرسوتی با نیروی خود هرآنچه بین زمین و آسمان باشد را از جای می‌کَند؛ او بسیار قدرتمند است. در وداها سرسوتی را هفت رود آسمانی و مادرش را «سِند آسمانی» نامیده‌اند. تشابه دیگر آناهیتا و سرسوتی به نیروی باروری و بخشندگی آن‌ها بازمی‌گردد؛ سرسوتی هم با قدرت و نیروی خود به خاک حاصل‌خیزی می‌بخشد و دعای مردانی که طالب همسر و فرزند هستند را اجابت می‌کند.
صاف و هموار ساخته راهش رفته گردونه تا به درگاهش
جمال‌الدّین محمدُف (به روسی: Джамаладдин Магомедов؛ به ترکی آذربایجانی: Джамаладдин Магомедов؛ زادهٔ ۱۴ مارس ۱۹۸۹) یک کشتی‌گیر روسیه‌ای کشور جمهوری آذربایجان است. این کشتی‌گیر داغستانی در دستهٔ فوق‌سنگین کشتی آزاد فعالیت کرده که نائب قهرمان مسابقات قهرمانی کشتی جهان در سال ۲۰۱۵ و دارندهٔ مدال برنز دو دوره بازی‌های اروپایی در ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ است. او در المپیک ۲۰۱۶ ریو حضور داشت که با شکست مقابل ترول دلاگنف از گردونه رقابت‌ها حذف شد.
نطع در بزم افکنی گوئی که میر مجلسم تیغ بر گردونه کشی گوئی که شاه خاورم
گردونه جمینای ۹-آ در مرکز فضایی کندی در فلوریدای آمریکا در معرض نمایش قرار دارد.
عجایب بارگاه خسرو ورد زبان نویسندگان ایرانی و عرب بوده است. از بین آن‌ها می‌توان قصر تیسفون، تخت طاقدیس، درفش کاویان، گنج بادآورد، گنج گاو، زن او شیرین، رامشگران و مغنیان دربار، غلامی به نام خوش‌آرزوگ، اسب خسرو شبدیز و فیل سفید را برشمرد. فردوسی نیز از این نفایس سخن می‌راند. هرچند توصیف این شگفتی‌ها در منابع گوناگون تفاوت‌هایی با هم دارد، اما تأثیر جهان‌بینی هندی در آن‌ها مشهود است. در رسالهٔ «روز خرداد ماه فروردین»، به هجده چیز عجیب که طی هجده سال سلطنت به دست خسرو دوم افتاده، اشاره شده است. با این همه، بزرگترینِ نفایس شگفت‌انگیز خسرو، تخت طاقدیس بود؛ سریری بسیار بزرگ و مزین و پله‌دار که آسمانهٔ آن را با صور فلکی و کواکب و بروج سماوی و هفت اقلیم و تصاویر پادشاهان در مواقع بزم و رزم و شکار آراسته بودند. در برخی از آثار بازمانده از دورهٔ ساسانی موارد مشابه این سبک دایروی و گردونه‌وار دیده می‌شود.
و در كـافـى بـه سـنـدى كـه بـه ابـن ابـى يـعـفـور دارد از اونقل كرده كه گفت : از امام صادق (عليه السلام ) شنيدم كه فرمود: سادات انبياء و مرسلينپنج نفرند و آنها رسولان اولواالعزم هستند كه محور گردونه شريعتند: نوح ، ابراهيم ،موسى ، عيسى و محمد (صلّى اللّه عليه و آله وسلّم ).
این قانون با این حال به نام سر توماس گرشام، عامل مالی قرن شانزدهم تاج انگلیسی در شهر آنتروپ انجام شد تا برای ملکه الیزابت اول توضیح دهد که چه اتفاقی برای شیلینگ انگلیسی افتاده‌است. پدر وی، هنری هشتم، ۴۰ درصد از نقره موجود در سکه را با فلزات پایه جایگزین کرده بود تا درآمد دولت را بدون افزایش مالیات افزایش دهد. بازرگانان حیرت‌انگیز انگلیسی و حتی موضوعات معمولی باعث می‌شود که شیلینگ خوب از نقره خالص صرفه جویی شود و پول بد را به گردش درآورد. از این رو هر زمان ممکن پول بد استفاده شود و سکه خوب پس‌انداز شود و از گردش خارج شود. در سال ۱۵۵۸ میلادی یا اواسط قرن شانزدهم میلادی گرشام مشاور مالی ملکه الیزابت انگلستان، در مورد نحوه ضرب سکه‌ها هشداری به ملکه داد که بعدها ادعای او رنگ واقعیت به خود گرفت و به قانونی در اقتصاد مبدل شد. در آن زمان دو نوع سکه در انگلستان برای انجام معاملات ضرب می‌شد که دارای عیار متفاوتی (به جهت آلیاژ به‌کار رفته در آن‌ها) بودند؛ اما هر دو با ارزش یکسان در بازار برای معامله مورد استفاده قرار می‌گرفتند. تاجر انگلیسی اعتقاد داشت که پول بد که در حقیقت همان پولی بود که ناخالصی داشت، به مرور زمان موجب می‌شود پول خوب یا همان سکه‌های خالص از گردونه بازار خارج شوند. نتیجه نهایی آن، خالی شدن اقتصاد انگلستان از سکه‌های خالص و انباشت سکه‌های ناخالص در چرخه اقتصادی آنها بود.