کی لهراسب
جملاتی از کاربرد کلمه کی لهراسب
چو لهراسب گفتار دستان شنید بدو آفرین کرد و دم درکشید
که لهراسب را شاه خواند به داد ز بیداد هرگز نگیریم یاد
پذیرفت لهراسب زو هرچه گفت که با دیدهشان دارم اندر نهفت
به بیژن بفرمود تا با کلاه بیاورد لهراسب را نزد شاه
شازند تا قبل از سال ۱۳۱۷ شمسی و عبور و ساخت ایستگاه راهآهن سراسری در زمان رضا شاه بنام ادریس آباد شناخته میشد و پس از آن نام شازند برای ایستگاه تعیین ودر پی آن تصمیم گرفته شد که نام ادریس آباد را نیز به شازند تغییر دهند و علت انتخاب مجاورت آن با کوه شاه (کیخسرو) بود که بر بالای آن غار شاه زنده یا غار کیخسرو قرار دارد و به ارتفاع حدوداً …۳ متر است و در شاهنامه کیخسرو پسر سیاوش که از سوی مادر نوه افراسیاب پادشاه توران و سوی پدر نوه کیکاوس پادشاه ایران است از اداره امور مملکت کنار گرفته و از این رو لهراسب را به جانشینی خود انتخاب میکند و پس از وداع با رستم به همراه شش نفر از نزدیکترین یارانش که همگی معروفترین پهلوانان ایرانی هستند راهی منطقه شازند میشوند که منطقهای مذهبی است طوس، گیو، فریبرز، بیژن، گستهم و نیو در این سفر کیخسرو را همراهی میکنند.
در مهر ۱۳۹۶ در پی شکایت اردلان سرفراز از علی لهراسبی به دلیل اجرای اشعار او بدون اجازه، دادگاه بدوی شعبه ۱۰۶۰ کیفری تهران وی را به دو سال حبس تعزیری محکوم کرد.
سوی باختر تا به مرز خزر همه گشت لهراسب را سر به سر
او بعد از اینها با همکاری شادمهر عقیلی دست به ساخت آلبومی با نام «تصمیم» گرفت. قطعهٔ «چشمامو میبندم» و «رؤیا» جزو بهترین کارهای علی لهراسبی در بین چند آلبوم منتشر شده از وی شناخته شد. این آلبوم نیز حواشی زیادی را برای وی ایجاد کرد، ازجمله ممنوعالکاری ۵ ساله و لغو کنسرتها و اجراهای زنده.
«در اول «پسابن طهمورث» دیو بند ساخته بود، خراب شد. «گشتاسب بن لهراسب کیانی» تجدید عمارتش کرد و نبیرهاش «بن اسفندیار» به اتمام رسانید ودر آخر، «ساسان» آن را نام کرد… در اول مثلث بود تا به عهد «حجاج بن یوسف ثقفی» عاملش «آراد مرد» به فرمان او از شکل بگردانید و تجدید عمارت کرد و چون از شبانکارگان خرابی یافت «اتابک چاولی» باز مأمور گردانید. شهری سخت بزرگ بوده واَعمال و نواحی بسیار دارد.»
بیاید دگر باره ارجاسپ شاه شود کشته در بلخ لهراسب شاه
بیالود لب را به خاک سیاه به آواز لهراسب را خواند شاه
به لهراسب بسپرد و کرد آفرین همه پادشاهی ایران زمین
همانا رزم ارجاسب کامد به بلخ ازو روز لهراسب شد تار و تلخ
در فروردین ۱۳۱۶ از هندوستان بازگشت و در شهر یزد مسؤلیت آموزش مدرسه شبانهروزی مارکار به مدیریت میرزا سروش لهراسب را به عهده گرفت.
نشست از بر باره لهراسب زود رسانید خود را به ارجاسپ رود