کوشک زر

معنی کلمه کوشک زر در لغت نامه دهخدا

کوشک زر. [ زَ ] ( اِخ ) دهی از دهستان شهرمیان که در بخش مرکزی شهرستان آباده واقع است و 150 تن سکنه دارد. در نزدیکی این ده خرابه هایی از عهد ساسانیان وجود دارد. این ده را قصرزر نیز می گویند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

معنی کلمه کوشک زر در دانشنامه آزاد فارسی

کوشْکِ زَر
کوهی در استان فارس، شهرستان اقلید، کوهستان زاگرس با ارتفاع ۳,۳۵۱ متر. در ۴۰کیلومتری غرب جنوبی اقلید قرار دارد.

جملاتی از کاربرد کلمه کوشک زر

ساخت کوشک به دوره قاجار مربوط می‌شود و در سه سطح (دو و نیم طبقه) طراحی شده‌است. بخش داخلی کوشک شامل تالار- حوضخانه و گوشوارها است.
گفت: کوشکی است از زر. در او نیاید الا پیغامبری یا صدیقی یا شهیدی یا سلطانی عادل.
این روستا در دهستان کوشک قاضی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲۷ نفر (۵۷خانوار) بوده‌است.
تپه کوشک مربوط به دوره تاریخی است و در شهرستان درگز، شهر درگز - مجاور خیابان کوشک و خیابان‌های آزادی و مدرس مابین خانه‌های مسکونی واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۷۲۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
روستای ده غارتی بطور تقریبی در سال 1338توسط شخص غارتی زمانپور که اولین ساکن بوده و بصورت منزل روستایی بدون هیچ گونه امکانات اولیه احدات شد و جز اولین ساکنین منطقه کوشک بوده که حتی تا سال 1360 از آب برق محروم بودند و دسترسی نداشتند همزمان با برقراری سد شهید عباسپور جدید یا همان سد (رضا شاه قدیم) ازامکانات آب و برق برخوردار شدند
نی سجودی پیش معبودان پیر نی طواف کوشک سلطان و میر
اقامتگاه ییلاقی ایل بادلانلو در کوه کوشک در ارتفاعات روستای اماموردیخان قوچان، چاپشلوی درگز، ارتفاعات هزار مسجد، چناران و … است.