کهنه قلعه
معنی کلمه کهنه قلعه در لغت نامه دهخدا

کهنه قلعه

معنی کلمه کهنه قلعه در لغت نامه دهخدا

کهنه قلعه. [ ک ُ ن َ / ن ِ ق َ ع َ / ع ِ ] ( اِ مرکب ) قلعه قدیمی. قلعه کهنه. قلعه ای از روزگار کهن بازمانده. کهن دژ.
کهنه قلعه. [ ک ُ ن َ ق َ ع ِ ] ( اِخ ) دهی از دهستان حومه بخش اشنویه است که در شهرستان ارومیه واقع است و 247 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

معنی کلمه کهنه قلعه در فرهنگ فارسی

قلع. قدیمی . قلع. کهنه . قلع. از روزگار کهن باز مانده . کهن دژ .

معنی کلمه کهنه قلعه در دانشنامه عمومی

کهنه قلعه (تووز). کهنه قلعه ( به لاتین: Köhnəqala ) یک منطقه مسکونی در جمهوری آذربایجان است که در شهرستان تووز واقع شده است. کهنه قلعه ۱۵۸۹ نفر جمعیت دارد.

معنی کلمه کهنه قلعه در دانشنامه آزاد فارسی

کُهنه، قلعه
واقع در جنوب میدان مرکزی شهر بُناب و شرق خیابان مشکین شهر از اوایل دورۀ اسلامی. بنایی مستطیل شکل با ۳۲۰ متر طول و ۱۶۰ متر عرض است. شش برج آجری نقش و نگاردار داشت که سه برج آن باقی است. در دورۀ پهلوی در اختیار ارتش بود.

جملاتی از کاربرد کلمه کهنه قلعه

در هندوستان همایون کتابخانه‌ای در محوطه قلعه کهنه دهلی برپا نمود که استادان ایرانی با همکاری هنرمندان هندی به خلق آثار بدیع بپردازند. در دربار هند برخی هنرمندان همچون عبدالصمد مصور شیرین قلم همچون وزرا و شاهزادگان درباری در مجلس پادشاهی صاحب اعتبار بوده و حق مجالست و مصاحبت با پادشاه را داشته‌اند.
کتاب تاریخی مقر یکی از ساتراپ‌های چندگانه اصلی حکومت اشکانیان را آساک یا استو ذکر کرده‌اند که همان روستای استاد در بیست و پنج کیلومتری فاروج است؛ مردم این روستا فارسی زبانند و در کنار روستا قلعه کهنه وجود دارد که باقی‌مانده پایه دیواره‌های سنگی قدیمی بوده و در کاوش‌ها سکه هائی از زمان بهرام گور در این منطقه پیدا شده است. ا ین روستا گبرنشین یعنی زرتشتی بوده‌اند و محلی به نام عبادتگاه مهر پرستان هم در این روستا وجود دارد؛ در قبرستان قدیمی روستای باستانی استاد که وسعت زیادی دارد؛ سنگ قبرهایی وجود دارد که طول آن‌ها به ۱٫۵ متر و ارتفاع آن به ۰٫۵ متر می‌رسد و نقوش و نوشته‌های جالبی که بعضی از نوشته‌ها به صورت شعر است، بر روی این سنگ قبرها وجود دارد، سنگ قبر خواجه شمس الدین و برادرش عبدالرزاق از امرای سربداران نیز در این گورستان است.
حدود ۲۰۰ یا ۳۰۰ سال پیش و در زمان قاجار بار دیگر قلعه‌ای روی این بنای هخامنشی ایجاد می‌شود که مدارک دوره دوم ما را از بین برده‌است. این قلعه قاجاری به قلعه «کَلی» یا قلعه کهنه شهرت داشته‌است.» نکته جالب آن که ۷۰ سال پیش و زمانی که هرتسفلد از این‌جا دیدن می‌کند این قلعه وجود داشته‌است. ساخت این قلعه روی محوطه باعث تخریب بیشتر آن شده‌است.
یکی دیگر از آثار مهم وقدیمی گراتی قلعه کهنه بوده که متاسفانه این اثر هم بدلیل بی توجهی تخریب گردیده است.