کلب اکبر

معنی کلمه کلب اکبر در لغت نامه دهخدا

کلب اکبر. [ ک َ ب ِ اَ ب َ ] ( اِخ ) نام دیگر صورت نهر است از صورت جنوبی فلکی قدماء. ( مفاتیح العلوم ، یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). نام صورتی از صورت فلکیه از ناحیت جنوبی که بر مثال سگی توهم کنند و کواکب آن هیجده است و بیرون از صورت یازده کوکب و از کواکب او شعرای یمانی است.کوکبی روشن از قدر اول. ( جهان دانش ، یادداشت به خط مرحوم دهخدا ): و به پارسی آن را سگ کلان نامیم. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ). و رجوع به ثوابت و صور فلکی و بنات النعش و شعرای یمانی در همین لغت نامه شود.

معنی کلمه کلب اکبر در فرهنگ معین

( ~ . اَ بَ ) نک کلب اعظم .

معنی کلمه کلب اکبر در فرهنگ فارسی

صورت فلکی واقع در نیمکره جنوبی آسمان که شعرای یمانی درخشانترین ستاره آسمانی را در بر دارد و آن بشکل سگی بزرگست : کلب اکبر سگ بزرگ کلب الجبار.

معنی کلمه کلب اکبر در فرهنگستان زبان و ادب

{Canis Major, CMa, Great Dog} [نجوم] صورتی فلکی در نیمکرۀ جنوبی آسمان که پرنورترین ستارۀ شب، شِعرای یمانی، در آن قرار دارد و به شکل سگ بزرگی تصور می شود

معنی کلمه کلب اکبر در دانشنامه آزاد فارسی

کَلْب اکبر (Canis Major)
کَلْب اکبر
(یا: سگ بزرگ) صورت فلکی نورانی نیمکرۀ جنوبی آسمان. در کنار کلب اصغر نشان دهندۀ یکی از دو سگ پشت پاشنۀ پای صورت فلکیجبّار (شکارچی) است. شِعرای یمانی، ستارۀ اصلی آن، درخشان ترین ستارۀ آسمان شب است. «اپسیلون کلب اکبر» نیز ستاره ای از قدر اول است، و سه ستارۀ قدر دوم هم در این صورت فلکی قرار دارند.

جملاتی از کاربرد کلمه کلب اکبر

«استاد اسد «اوریاخیل»، استاد همایون، استاد عتیق، استاد حبیب، استاد مصطفی، استاد خلیل، استاد واحد، استاد معراج «اریوبی»، استاد اکبر «حیدری» و دیگران» توانستند تا در کمترین فرصت این ورزش را آموخته، به درجه استادی ارتقاء نمودند و به مرور زمان کلب‌های مستقل را به نام خویش ایجاد کنند که ضمناً ایشان به نام «اولین شاگردان یا استادان» مکتب ورزش رزمی تکواندو در افغانستان شهرت دارند. فل کنگهم خواست این ورزش را برای معارف افغانستان نیز تدریس نماید. او فقد دو روز در لیسه حبیبیه توانست شاگردان را تدریس نماید بیاد دارم حدود ۷۰۰ نفر شاگرد حاضر بودند تا این فن را بیاموزند. پس از دو تمرین دولت وقت تدریس این ورزش را در معارف ممنوع قرار داده صرف در دانشگاه کابل اختصاص داد. اولین «بنیان‌گذار و شاگردان» ورزش رزمی تکواندو در افغانستان اسدالله «اوریا خیل» می‌باشد. اوریاخیل شخصاً اولین شاگرد ماهر، اولین بنیادگذار کلب ورزش تکواندو در شهر کابل و استاد ماهر تکواندو بود.