کل چکاد
معنی کلمه کل چکاد در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه کل چکاد
مانند: نویساد (هیئت تحریریه)، سگالاد؛ کناد، هماد (انجمن)، چکاد.
رضا طاهری در کتاب از مروارید تا نفت در ذکر وجه تسمیه پدری و تل چگاسه مینویسد: پوزپدری در جم از نقاط دیدنی جغرافیای تاریخی ایران میباشد. پدری احتمالاً از کلمه پد + ری یا پادری به معنای محافظ شهر سلطنتی میباشد. پاد حفاظتکننده و ری و راگا و راگس نیز شهر سلطنتی معنا میدهد. از جمله نامهای زیبای دیگر کوههای جم میتوان به تل چگاسه اشاره کرد که امروزه بام جم خوانده میشود. گاث یا گات یاگاثه در ادبیات کهن ایرانی به معنای سرود میباشد. گاس همان لغت پهلوی «گاه» است که به سین ختم میشده بمعنی تخت و سریر و مراد «مملکت السریر» است که دولتی مستقل بود و در قفقاز شمالی و مقابله آن با زنگ و مترادف بودن با روم مناسب است. در پارسی باستان گاثو بمعنی جا و مکان و تخت آمده، در اوستا گاتو بمعنی جا و تخت، در پهلوی گاس در هندی باستان گاتو آمدهاست. ذیل «گاه» با این همه به گمان نگارنده چگاثه از چکاد یا چکاث و چگاث وچگاس ساخته شدهاست به معنای قله یا بلندی و تَل نیز به معنای تپه میباشد و روی هم رفته تل چگاسه به معنای تپهٔ بلند است.
لیگ دسته یک بسکتبال زنان ایران ۱۳۷۷ اولین دوره لیگ دسته یک بسکتبال زنان ایران و بالاترین سطح مسابقات بسکتبال زنان ایران در سال ۱۳۷۷ بود. این مسابقات با حضور ۲۱ تیم در چهار گروه برگزار شد که از هر گروه ۲ تیم به مرحله بعد صعود کردند. مسابقات مرحله نیمه نهایی اردیبهشت ۱۳۷۷ در سالن افراسیابی برگزار شد. از تیمهای شرکت کننده در این مسابقات میتوان از ظفر شمیران، هما، مهام، حجاب، امید چیذر، چکاد،شاهین چیذر، آرارات، سهند حجابیه، مهام و پاکوش نامبرد.
قُله یا ستیغ یا چکاد، به بلندترین جای یک کوه گفته میشود. به عبارت دیگر، قله نقطهای بر سطح زمین است که ارتفاع آن از همه نقاط اطرافش بیشتر باشد.
گزینش این محل تصادفی نبوده است بلکه در تعیین آن ، همه ی مناسبات و جهات رعایت گردیده است. در میان مرتفعات آن حدود ، این نقطه تنها محلی است که از آنجا آبادیهای بیشتری از دیه های قصران پیداست ، و بر دره های بزرگ آن حدود همچون دره ی شهرستانک در باختر و دره آهار و ایگل و اوشان در جنوب خاوری و دره ی میگون در خاور مشرف است ، و کوه دماوند و چکاد توچال و رشته های کوه کلوم بستک و گاجره و کسیل از آنجا به خوبی نمایان است.
این رشتهکوه بخش مشخصی از فلات مرکزی اروپا است. بلندترین چکاد این رشتهکوه ۱۷۲۰ متر ارتفاع دارد.
هر سال یک یا چند نشست ادبی به نام چکاد قلم برگزار میشود که شرکت کنندگان آن، دانش آموزان، دبیران و فارغ التحصیلان این مدرسه هستند. در این نشست آثار ادبی نوشته شده توسط دانش آموزان خوانده و نقد میشود. در کنار بخش ادبی چکاد برنامههای جانبی نیز مانند موسیقی وجود دارد. در برخی از این نشستها از میهمانهایی دعوت میشود که آثار ادبی آنها برگزیده بوده و بیشتر جمع با آنها آشنایند. رسم چنین است که مجری، برنامه را با شعر بخوان به نام گل سرخ از محمدرضا شفیعی کدکنی آغاز کند.