کبود دره

معنی کلمه کبود دره در لغت نامه دهخدا

کبود دره. [ ک َ دَ رَه ْ ] ( اِخ ) از دیه های الجبل بوده است به قم. ( تاریخ قم ص 136 ).

معنی کلمه کبود دره در فرهنگ فارسی

از دیه های الجبل بوده است به قم

جملاتی از کاربرد کلمه کبود دره

ولایت بادغیس (لاتین:Badghis) (اوستایی: Vāitigaēsa/وایتیگَئیسه، ارمنی:Watagēs/وَتَگیس یا Watgēs/وَتگیس)، از ولایت‌های شمال باختر کشور افغانستان به مرکزیت شهر قلعهٔ نو است. بادغیس از باختر به ولایت هرات، از خاور به ولایت فاریاب، از شمال به کشور ترکمنستان و از جنوب با ولایت غور همسایه می‌باشد. بادغیس ‌دهمین ولایت پهناور و بیست و دومین ولایت پرجمعیت افغانستان است. پهناوری آن ۲۰،۷۹۴ کیلومتر مربع و جمعیت آن ۵۶۰،۰۲۱ نفر است. میانگین ارتفاع آن ۱۳۹۶ متر و بلندترین نقطه آن قله حوض کبود با ۳۴۷۰ متر بلندی است. بادغیس از ولایت‌های تاریخی و سرسبز افغانستان است که دره‌های حاصلخیز آن توسط رود مرغاب و هریرود آبیاری می‌شود.
در فرهنگ دهخدا چنین توصیف شده‌است"دهی است از دهستان کبود گنبد بخش کلات شهرستان دره گز، واقع در ۳۶هزارگزی جنوب باختری کبودگنبد. موقع جغرافیایی آن دامنه و هوای آن معتدل است. سکنه آن ۱۰۱۵ تن است. آب آن از قنات و محصول آن غلات و شغل اهالی زراعت و مالداری است. راه مالرو دارد. (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۹)."
آبشار اما، ایلام: آبشار اما در نزدیکی روستای اما و پشت سد ایلام واقع است. برای دسترسی به این محل بهتر است از میدان قرآن در شهرستان ایلام به سمت ملکشاهی حرکت کرده و بعد از روستای چشمه کبود وارد یک مسیر فرعی بسیار زیبا در کنار دریاچه و جنگل بلوط شوید. این مسیر پس از عبور از دریاچه سد ایلام، در ۲۵ کیلومتری جنوب ایلام به روستای اما که محل کوچکی است خواهد رسید. آبشار این محل در میان دره‌ای واقع شده که آب آن به سمت دریاچه سد ایلام در حرکت است. زیبایی این آبشار در کنار دیواره‌های پوشیده از خز و سرخس پرسیاوشان صد چندان می‌شود. درختان زیبای انجیر کوهی، انگور و بلوط اطراف این محل سرسبز را فرا گرفته‌اند و عبور رشته رشته آب در میان سرخس‌ها و خزه‌ها، چشمان هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. ارتفاع این آبشار حدود بیست متر است. قبل از رسیدن به آبشار از کنار دریاچه سد ایلام می‌گذرید. سدی که جهت تهیه آب شرب و صنعتی مردم ایلام احداث شده است. دریاچه این سد نیز به واقع زیبا و تماشایی است. آب زلال این دریاچه پذیرای گردشگرانی است که جهت ماهیگیری، شنا و تحقیقات علمی به این منطقه سرازیر می‌شوند. در ادامه مسیر به روستای مهر و در نهایت شهر ملکشاهی خواهید رسید.