چم کریم

معنی کلمه چم کریم در لغت نامه دهخدا

چم کریم. [ چ َک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان تیوند بخش دلفان شهرستان خرم آباد که در 30 هزارگزی شمال نورآباد و 18 هزارگزی خاور راه خرم آباد به کرمانشاه واقع است. تپه ماهوری و سردسیر است و 300 تن سکنه دارد. آبش از چشمه. محصولش غلات ، لبنیات و پشم. شغل اهالی زراعت و گله داری. صنایع دستی سیاه چادربافی و راهش مالرو است. ساکنین آبادی از طایفه تیوند میباشند که در ساختمان و چادر سکونت دارند و برای تهیه علوفه احشام در زمستان به قشلاق میروند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

معنی کلمه چم کریم در فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان تیوند بخش دلفان شهرستان خرم آباد .

جملاتی از کاربرد کلمه چم کریم

بگشا مشکلم که مشکل من جز که طبع کریم نگشادست
گفتمش: بر بُخلِ خداوندانِ نعمت، وقوف نیافته‌ای إلّا به عِلَّتِ گدایی. وگرنه هرکه طَمَع یک سو نهد، کریم و بخیلش یکی نماید. محک داند که زر چیست و گدا داند که مُمْسِک کیست.
در بذل لآلی و رقم دست کریم ست نی نی نی کلکم رگ مژگان یتیم ست
آن کریم ذوالکرم کز جود عامش می برند فیض هستی انس و جن و وحش و طیر و مور و مار
لیکن ز کریم بس عجب بُود کاو سر بنهاد بر سر مال
بیشتر غمشان ازان بینم مقیم تا چرا آخر خداوند کریم
علی کریمی در خرداد ۱۳۹۲ به دلیل عدم تمایل مدیرعامل وقت (سردار رویانیان) و سرمربی باشگاه پرسپولیس (علی دایی) برای تمدید قرارداد با وی، این باشگاه را ترک کرد و به تراکتورسازی تبریز پیوست.
پس از گذشتن از میدان کریم خانی سابق و میدان تازه احیا شده شهدای امروزی به سوی ارگ نظامی و مسکونی حاکم شیراز می‌رویم. اینجا قصر سلطنتی و اندرونی کریم خان زند حاکم شیراز است. ارگ کریم خانی قلعه‌ای مستطیل شکل است که در هر یک از اضلاع آن برجی از آجر به ارتفاع ۱۵ متر ساخته شده‌است.
بزرگی در همه فضلی مقدم کریمی در همه فنی مبرز
کریم خودسیانی فعالیت خود در حوزهٔ اجرا را از سال ۱۳۹۱ و با اجرای زندهٔ برنامهٔ شهر باران در شبکهٔ یک سیما آغاز کرد.
ترک دلجویی کند چون منفعل گردم ز لطف بر کریمان شرم روی میهمان آید گران
ویولنسل: کریم قربانی، آرام تالالیان (قطعه ۱)
گنج بادآورد دارد ماه من در زیر پای لاجرم عیبش مکن گر خصلتی دارد کریم
بسوی فرودین نامه نبشتند که ای شخص کریم و مرد مقبل
بلوار کریم‌خان زند یا بلوار زند، یکی از بلوارهای شهر شیراز و از قدیمی ترین خیابان‌های شهر می‌باشد که از میدان نمازی آغاز و در میدان ولیعصر به پایان می‌رسد. این خیابان یکی از مهم‌ترین خیابان و شاهراه‌های اقتصادی و تاریخی شهر شیراز است.