چقا گل

معنی کلمه چقا گل در لغت نامه دهخدا

چقا گل. [ چ َ گ ُ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان شاه آباد که در 7 هزارگزی جنوب خاوری شاه آباد و 2 هزارگزی وفائی واقع است. دشت و سردسیر است و 250 تن سکنه دارد. آبش از رودخانه راوند، محصولش غلات دیم و لبنیات. شغل اهالی زراعت و گله داری و راهش مالرو است اما در تابستان از راه بدروئی اتومبیل هم میتوان برد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).

جملاتی از کاربرد کلمه چقا گل

سیاچقا روستایی سرسبز با آب و هوای کوهستانی است که در ۲۵ کیلومتری جاده اراک- ملایر واقع شده. این روستا در مجاورت دو تپه باستانی چقا و تپه پری (با نام محلی قلا بلنده) قرار دارد.
زیرزرین چقا، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان پل‌دختر در استان لرستان ایران است.
چقا روستایی که الان چسبیده به شهر اراک است. و با این شرایط در زمانی نه چندان دور منطقه ای از اراک خواهد شد.
تپه قبرستان چقا بهرام مربوط به دوره اشکانیان است و در شهرستان دورود، بخش مرکزی، دهستان ژان، بخش جنوبی، روستای چقا بهرام واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۲۲۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
دژ و قلعه قمچقا (دره شاهان) در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال بیجار و یک کیلومتری شمال روستای قم چقا و داخل منطقه حفاظت‌شده بیجار قرار دارد. به نظر کارشناسان قلعه تاریخی قمچقای بیجار دارای کتیبه‌ای با نقش هیروگلیف و به خط هراتیک می‌باشد و جزو قدیمی‌ترین کتیبه‌های نییمه تصویری ایران قلمداد گردیده و کتیبه آن با خط سومریان قابل مقایسه است.