چربی تک یاخته ای
جملاتی از کاربرد کلمه چربی تک یاخته ای
یک باور اشتباه دائمی وجود دارد که وقتی روغن زیتون اصلی (یا در برخی نسخهها بهطور خاص روغن زیتون فوق بکر) در یخچال نگهداری میشود، جامد یا بسیار چسبناک تر میشود. این باور اشتباه مبتنی بر این واقعیت است که روغن زیتون عمدتاً از اسید اولئیک چربی تک غیراشباع تشکیل شده است و اسید اولئیک خالص (تریولئین) دارای نقطه ذوب ۵ درجه سانتیگراد است که کمی بالاتر از دمای مناسب یخچال است؛ بنابراین، اگر روغن زیتون تریولئین خالص بود، در یخچالی که به درستی تنظیم شده بود جامد میشد. با این حال، روغن زیتون یک مخلوط پیچیده با تنوع قابل توجهی در ساختار اسیدهای چرب آن است و میتواند از ۵۵٪ تا ۸۳٪ اسید اولئیک باشد.