پیشین گاه

معنی کلمه پیشین گاه در لغت نامه دهخدا

پیشین گاه. ( اِ مرکب ) وقت نمازپیشین. وقت نماز ظهر. ( غیاث ). پیشین گه :
رفت روزی بوقت پیشین گاه
تا در آن باغ روضه یابد راه.نظامی.رفت پیشین گاهی از ویرانه ای
سوی بازار حلب دیوانه ای.زلالی.

معنی کلمه پیشین گاه در فرهنگ معین

( ~. ) (اِمر. ) وقت نماز ظهر.

معنی کلمه پیشین گاه در فرهنگ عمید

وقت نماز ظهر، وقت نماز پیشین، ظهر.

معنی کلمه پیشین گاه در فرهنگ فارسی

( اسم ) وقت نماز پیشین وقت نماز ظهر : رفت روزی بوقت پیشین گاه تا در ان باغ روضه یا بد راه . ( نظامی )

معنی کلمه پیشین گاه در ویکی واژه

وقت نماز ظهر.

جملاتی از کاربرد کلمه پیشین گاه

ایا فرخنده شاه نو گرامی تر ز ماه نو خجسته بر تو گاه نو بر غم خسرو پیشین
اما هر بخشی از جهان عرب، گویش محلی ویژه خود را دارد که گاه تفاوت‌های میان آن‌ها به اندازه‌ای است که عرب‌ها مجبور به سخن‌وری به عربی کتابی یا انگلیسی یا زبان واسط دیگری با هم می‌شوند. دلیل شمار فراوان گویش‌ها و لهجه‌ها در زبان عربی را تأثیر زبان‌های پیشین موجود در آن بخش‌ها پیش از چیرگی زبان عربی بر آن منطقه‌ها دانسته‌اند. در حالت کلی عربی گفتاری را به دو بخش خاورمیانه‌ای و باختری تقسیم می‌کنند اما به‌طور دقیق‌تر عربی دارای ۴ گویش زیرست که هر کدام خود دارای لهجه‌های فراوانیست.
اندکی بعد از فتح انگلستان به دست نورمن‌ها، قلعه‌هایی در اطراف شهرهای مهم ساخته شدند، تا مردم را کنترل کنند و آنان را مطیع حکومت سازند. آن‌ها معمولاً در کنار استحکامات پیشین مانند دیوار رومی ساخته می‌شدند، اگرچه گاهی به دلیل اشغال فضا برخی از ان استحکامات تخریب می‌گشتند. در لینکلن، انگلستان ۱۶۶ خانه برای ساختن قلعه تخریب شدند و در یورک، زمین‌های کشاورزی به زیر آب رفتند تا خندقی برای قلعه ساخته شود. با کاهش اهمیت نظامی قلعه‌های شهری، آن‌ها به مرکز حکومت، تبدیل شدند و نقش‌های مالی و عدالتی را به عهده گرفتند. در زمان حمله نورمن‌ها به ایرلند، اسکاتلند و ولز در قرون ۱۱ام و ۱۲ام، مناطق مسکونی آن کشورها عمدتاً غیر شهری بودند، و تأسیس شهرها اغلب به زمان ایجاد قلعه‌ها بازمی‌گردد.
به دلیل نفوذ شدید ایتالیا در دوران استعمار، ایتالیایی هنوز در برخی از مستعمرات پیشین درک می‌شود. ایتالیایی از زمان استعمار در لیبی زبان اصلی آنجا بود اما استفاده از آن تحت حاکمیت معمر قذافی، که جمعیت ایتالیایی‌های لیبی را اخراج کرد و عربی را به عنوان تنها زبان رسمی کشور قرار داد، بسیار کاهش یافت. چند صد مهاجر ایتالیایی در دهه ۲۰۰۰ به لیبی بازگشتند. امروز ایتالیایی پرگویشورترین زبان دوم در کشور است و به عنوان یک زبان تجاری و گاهی به عنوان زبان میانجی میان لیبیایی‌ها و خارجی‌ها عمل می‌کند.
چو پیشین فریضه بپرداخت شاه یکی انجمن کرد در پیش گاه