پیشگیری اولیه

معنی کلمه پیشگیری اولیه در فرهنگستان زبان و ادب

{primary prevention} [پزشکی] پیشگیری از وقوع بیماری در بین افراد و جمعیت های آسیب پذیر با افزایش سطح بهداشت عمومی و ایمن سازی در برابر برخی بیماری ها متـ . پیشگیری نخستین

معنی کلمه پیشگیری اولیه در ویکی واژه

پیشگیری از وقوع بیماری در بین افراد و جمعیت‌های آسیب‌پذیر با افزایش سطح بهداشت عمومی و ایمن‌سازی در برابر برخی بیماری‌ها

جملاتی از کاربرد کلمه پیشگیری اولیه

در افسردگی پس از زایمان مداخلات پیشگیری‌کننده در سطوح سه‌گانه دارای اهمیت ویژه‌ای می‌باشد. در سطح اول پیشگیری کاهش آسیب‌پذیری، حذف یا به حداقل رساندن رفتارها و شرایط محیطی که منجر به افزایش خطر ابتلاء می‌گردد، مورد توجه متخصصین و مراقبین بهداشتی می‌باشد. پیشگیری سطح دوم با هدف تشخیص به موقع بیماری، کاهش پیشرفت یا به تأخیر انداختن ناتوانی متعاقب ابتلاء اولیه است و در پیشگیری سطح سوم محدود نمودن مشکلات و نشانه‌های مربوط به بیماری مطرح می‌گردد.
کاربردهای اولیه آتورواستاتین برای درمان دیس لیپیدمی (اختلال چربی خون) و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی است.
در سال ۲۰۱۶، تعداد تجاوزهای گزارش شده دوباره به ۶۷۱۵ مورد افزایش یافت. بر اساس آخرین ارقام اولیه شورای ملی پیشگیری از جرم سوئد، تعداد تجاوزهای گزارش شده به مقامات سوئد به میزان قابل توجهی به میزان ۱۰ درصد در سال 2017 افزایش یافت. تعداد موارد تجاوز جنسی گزارش شده ۷۳ مورد در هر ۱۰۰۰۰۰ شهروند در سال ۲۰۱۷ بوده‌است که در دهه گذشته ۲۴ درصد افزایش داشته‌است. در سال ۲۰۱۸، اعداد رسمی نشان داد که وقوع جرایم جنسی در حال افزایش است. دولت سوئد اعلام کرد که زنان جوان با بزرگ‌ترین خطرات روبرو هستند و بیشتر موارد گزارش نشده‌است.
از قارچ‌کش کاربندازیم جهت پیشگیری از بیماری‌های قارچی به‌صورت دوره‌ای می‌توان هر ۳۰ تا ۴۰ روز یکبار برای کل گلخانه استفاده کرد و در صورت بروز علایم جهت کنترل بیماری بهتر هست در همان مراحل اولیه که گیاه درگیر شده سم‌پاشی انجام شود.
پس از آنکه کریستف هاملمن، نمایندهٔ سازمان جهانی بهداشت، از امکانات پیشگیری و درمانی ایران بازدید کرد، منابع داخلی به نقل از وی اعلام کردند: «ایران یکی از قوی‌ترین نظام‌های سلامت در منطقه مدیترانه شرقی (تقسیم‌بندی WHO) را داراست که دارای بیشترین سطح پوشش سلامت در منطقه است و به جهت مراقبت‌های اولیه در سطحی قدرتمند قرار دارد و آن سازمان می‌کوشد تا حمایت‌های لازم را از ایران در مقابله با بیماری به عمل آورد.» اما سایت cbc به نقل از کریستف هاملمن نوشت: «ایران در آستانه افزایش فزاینده کروناست. ما به زودی تابلوی کامل همه‌گیری کرونا را در ایران مشاهده خواهیم کرد، این بدان معناست که طی دو روز آینده تعداد مبتلایان به شکل فزاینده ای بیشتر خواهند شد.»
رؤیا کلیشادی (متولد ۱۳۳۹) پزشک و استاد دانشگاه است. دکتر کلیشادی متخصص بیماری‌های کودکان و رئیس پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با درجه استاد تمامی است
یکی از مهم‌ترین عوارض احتمالی ترومبوز سیاهرگی عمقی، آمبولی ریوی است که به علت انتقال لخته خونی به دستگاه گردش خون ریوی ایجاد می‌گردد. پیشگیری از آمبولی ریه مهم‌ترین دلیل جهت درمان بیماران مبتلا به ترومبوز سیاهرگی عمقی است، چون ترومبوز در مراحل اولیه ممکن است سست و شکننده بوده و به خوبی به دیواره عروق متصل نباشد. آمبولی ریوی ممکن است منجربه مرگ بیمار گردد. از علایم آمبولی ریه، کوتاه شدن تنفس و درد قفسه سینه‌است که با تنفس عمیق شدت درد افزایش می‌یابد.
سازمان مدیریت بحران کشور یکی از سازمان‌های دولتی در ایران می‌باشد که زیرنظر وزارت کشور ایران فعالیت می‌کند و وظیفهٔ آمادگی و پیشگیری از بحران‌ها، مدیریت آن‌ها و ارائه کمک‌های اولیه به آسیب‌دیدگان و ساماندهی و بازسازی مناطق آسیب‌دیده را بر عهده دارد. هم‌اکنون ریاست سازمان برعهده محمدحسن نامی می‌باشد.
در حرفه پزشکی، پزشکان با استفاده از قضاوت بالینی، بیمار را برای تشخیص درمان و پیشگیری از بیماری ارزیابی می‌کنند. در عملکرد بالینی معمولاً مراحل شرح حال، معاینه فیزیکی، تهیه فهرست مشکلات، مشخص کردن تشخیص‌های افتراقی، بررسی‌ها (شامل آزمایش و تصویربرداری…)، رسیدن به تشخیص و در آخر، درمان انجام می‌شود. امروزه پیشرفت‌های روزمره علم و گسترش قابل توجه دامنه دانش پزشکی و شناخت بشر از بیماری‌ها منجر به تخصصی شدن پزشکی و تقسیم آن به رشته‌های گوناگونی شده است؛ با این حال، ارائه خدمات پزشکی در بیشتر جوامع از سطح مراقبت‌های اولیه بهداشتی، با تمرکز روی عملکرد پزشکان عمومی و پزشکان خانواده شروع می‌شود و بسته به نیاز در سیستم ارجاع بیماران به سطوح دوم و سوم-که خدمات پزشکی تخصصی‌تر را ارائه می‌دهند-ارجاع می‌شوند.
تاکنون (اول آوریل سال ۲۰۱۹) هیچ گونه واکسن مؤثری برای ایدز کشف نشده‌است.اگرچه در سال‌های اخیر، پیشرفت‌هایی در طراحی، تولید اولیه و آزمایش‌های نخستینِ واکسن‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به اچ‌آی‌وی/ایدز حاصل شده‌است، اما هنوز واکسن تأیید شده، تضمینی و دارای پشتوانهٔ کافی حاصل از کارآزمایی بالینی و پژوهش‌های اطمینان‌بخش، برای اچ‌آی‌وی/ایدز وجود ندارد، و نمونه‌های تولید شده در مراحل اولیه آزمایش و کارآزمایی هستند و تا اخذ تأییدیه‌های نهایی و ورود به بازار، راه درازی در پیش دارند.