پیانو ساز
معنی کلمه پیانو ساز در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه پیانو ساز
بیژن مرتضوی در ۲۵ آبان ۱۳۳۶ در ساری زاده شد. او نواختن ویولن را از سن سهسالگی آغاز نمود و در تهران زیر نظر استادان ویولن از جمله پرویز یاحقی به یادگیری این ساز پرداخت و تکنیکهای ویژهای چون بداههپردازی (و بداههنوازی) ارکستراسیون، ترتیب و تنظیم، گام ربع پرده و غیره را آموخت. در سن هفتسالگی او با استعداد یادگیری نواختن پیانو، گیتار سازهای کوبهای و سازهای زهی موسیقی سنتی مانند عود، تار و سنتور را فرا گرفت. در یازدهسالگی توانست مقام نخست مسابقه کشوری موسیقی دانش آموزان در ایران را کسب کند. او چهاردهسال داشت که یک گروه ارکستر ۳۲ نفری تشکیل داد و ساختههای خود را در اردوی تابستانی «رامسر» اجرا کرد.
دانیس تانوویچ در شهر زنیتسا واقع در مرکز بوسنی از والدین بوسنیایی زاده شد. او در سارایوو بزرگ شد و تحصیلات پایه و تکمیلیاش را در این شهر گذراند. او به مدرسه عالی موسیقی در دانشگاه سارایوو رفت و ساز پیانو را برای نواختن برگزید. او سپس تصمیم گرفت در آکادمی هنرهای نمایشی سارایوو تحصیل کند، هرچند به علت محاصره سارایوو، در سال ۱۹۹۲ از ادامه تحصیلاتش بازماند. او در طول جنگ بوسنی، به گروه فیلمبرداری ارتش پیوست و همراه آنان به مناطق خطرناک جنگی گسیل شد. تولیدات تانوویچ و گروه همراهش در بسیاری از فیلمها و گزارشهای خبری ویژه محاصره سارایوو و جنگ بوسنی مورد بهرهبرداری قرار گرفت. او سرانجام پس از دو سال همکاری با این گروه در سال ۱۹۹۴ از آنان جدا شد.
هارت به علّت داشتن صدای کنترآلتو «درونی»، «شجاعانه»، «خیزشگر» و «پویا» شناخته میشود. هارت نه تنها خوانندهای با قابلیتهای متنوع است، بلکه پیانو، گیتار، ویولن سل، گیتار باس و ساز کوبهای نیز مینوازد.
یولیا، پیش از چهارسالگی، نواختن ویولن را زیرنظر هِلْگِه تِلِن آغاز کرد. چند ماه بعد، نواختن پیانو را از مادرش آموخت. یولیا میگوید: «مادرم پیانیست است، و من هم خواستم با نواختن پیانو آشنا باشم. اما چون برادر بزرگم هم پیانیست است، تمایل داشتم در خانوادهمان ساز تخصصیِ دیگری انتخاب کنم. ویولن را امتحان کردم و از آن خوشم آمد».
حمیدرضا یراقچیان دارای سابقه فعالیت فرهنگی و هنری از قبیل نوازندگی، آهنگسازی، بازیگری و تهیهکنندگی در بسیاری آثار سینمایی و تلویزیونی میباشد، از جمله این آثار میتوان به سریال کارآگاه علوی۲ اشاره نمود که علاوه بر بازیگری و آهنگسازی، تهیهکنندگی این مجموعه تلوزیونی را نیز عهدهدار بود. عضو کانون آهنگسازان سینمای ایران و ساز تخصصی وی پیانو است. وی همچنین دارای تخصص در زمینه موسیقی الکترونیک است.
در رسیتالِ سازی یا آوازی ممکن است یک نوازنده در آن برجستهتر باشد. در برخی موارد نیز ممکن است خواندن یا نواختن با پیانو همراهی شود.
سیاوش قمیشی بعد از حدود ۷ سال از آخرین آلبوم خود به نام یادگاری و انتشار چندین تکآهنگ، سرانجام آلبوم سرگذشت را در آبانماه ۱۳۹۶ با همکاری شرکت کلتکس رکوردز منتشر کرد. ساخت این آلبوم حدود دو سال زمان برد. آلبوم سرگذشت به سبک پاپ مدرن میباشد و در آن خبری از ترنس و تکنو نیست. تنظیم، میکس و مسترینگ این آلبوم توسط بهروز لطفیپور انجام شده است. در آهنگ «تنها» با کلام وحید آقایی در این آلبوم از ساز کمانچه با نوازندگی سعید آریا استفاده شده است که تاکنون در آهنگهای سیاوش قمیشی بیسابقه بوده است. در این آلبوم همچنین از سازهای گیتار نایلون و آکوستیک، ویولن، کلارینت، پیانو، گیتار الکتریک و سینت سایزر استفاده شده است.
در دوران باروک، سونات غالباً برای یک یا چند ساز و تقریباً همیشه بههمراه قسمت باس (برای سازهای بم نظیر کنترباس و فاگوت) تنظیم میشد. بعد از دورهٔ باروک، آثاری که در این فرم ساخته شده بودند بهویژه برای تکنوازی و اغلب موارد ساز شستیدار، یا سازی تک بههمراه یک ساز شستیدار نوشته میشدند؛ مثلاً در دورهٔ کلاسیک، سوناتها بیشتر برای پیانو نوشته میشدند و هنگامی که سوناتی برای ساز ویولن نوشته میشد، قسمتی هم برای پیانو در نظر گرفته میشد.
ساز شستیدار سازی است که برای نواختن آن از صفحهکلید استفاده میشود. انواع سازهای شستی دار شامل ارگ، ارگ بادی، ارگ هموند، پیانو، کلاویکورد، هارپسیکورد، چلستا، آکوردئون، ملوترون و سینث سایزر میباشد که شناخته شدهترین اینگونه سازها پیانو و ارگ است.