پیاز دانه

معنی کلمه پیاز دانه در لغت نامه دهخدا

پیازدانه. [ ن َ / ن ِ ] ( اِ مرکب ) تخم پیاز.

معنی کلمه پیاز دانه در فرهنگ فارسی

( اسم ) تخم پیاز.

جملاتی از کاربرد کلمه پیاز دانه

نان محلی از شاخص‌ترین و محبوب‌ترین خوراک‌های کاشمر است چراکه آنها با آرد سبوس‌دار تهیه می‌گردند و دارای خاصیت به‌مراتب بیشتری می‌باشند. اشکنه قروتی یا اشکنه کشک در کاشمر و دیگر شهرهای خراسان به‌عنوان خوراک محلی نیز شناخته‌شده است و ترکیبات آن شامل آب، قروت، پیاز، نعنا، آویشن، گردو می‌باشد. اشکنه گوجه نیز یکی دیگر از خوراک‌های محلی کاشمر و شهرهای همجوار است که ترکیبات آن شامل گوجه‌فرنگی، پیاز، ادویه، آب، سیب‌زمینی، عدس می‌باشد. به دیگر خوراک‌های محلی کاشمر می‌توان به اشکنه بنه، اشکنه قورمه، اشکنه دانه، اشکنه بلغور، اشکنه قاقرو، روغن شیره، کمه‌جوش، کله‌جوش، آش کمای، گرماست (گرماس)، مسکه، توگی، لیچار، کف، اشکنه تخم‌مرغ (اشکنه اوجز) و آرد بریو (بریان) اشاره کرد.
غذای هندوان غالباً شیر گاو و گاومیش و فراورده‌های شیر است اما شیر گاو زلئو و شتر را نمی‌خورند. برنج، جو، گندم، لوبیا، خردل، نارگیل، دانه‌های نباتی، انواع میوه و آجیل از غذاهای عمده هندوان است. همچنین مصرف سیر، پیاز، تربچه و قارچ برای هندوان و مخصوصاً براهمن‌ها ممنوع است. اگرچه این قوانین، کمی عجیب به نظر می‌رسد، اما نرم خویی و آرامش و قناعت مردم این سرزمین، ناشی از همین تغذیه است. اهمیت ندادن به خوراک و توجه به روح و روان، مهم‌ترین دلیل پرورش عارفان و ریشیان Rishi بزرگ در هند است.
ریزوتو، ریسوتو یا رسوتو غذایی مخصوص شمال ایتالیا است که شامل پختن برنج با عصاره‌ی گوشت یا مرغ یا ماهی یا عصاره‌ی سبزیجات است تا جایی که برنج حالتی نرم اما نه شِفته به خودش بگیرد. اغلب در پخت این غذا از برنج‌های دانه‌کوتاه استفاده می‌شود. انواع مختلفی از ریزوتو پخته‌شده با ترکیباتی مانند پیاز کاراملی‌شده، الکل، یا کره وجود دارد.
وعدهٔ صبحانه معمولاً شامل «نان فـَلَزنِ» با مهیاوه، روغن، پیاز، لیموترش، پنیر، خم مرغ، با سبزیجات که ممکن است با دانه‌های روغنی یا میوه‌ها نیز همراه شود. همچنین مصرف «فـَلَزنِ» به همراه توروشه، میل خیلی خوشمزه و مرغوب است.
سالاد لوبیا نوعی سالاد است که از ترکیب انواع و اقسام لوبیا تهیه می‌شود. لوبیا چیتی و لوبیا سبز و نخود پخته، فلفل دلمه‌ای و پیاز و انواع تره بار در تهیه این سالاد استفاده می‌گردد. این سالاد با ترکیبی از روغن‌های گیاهی مخلوط می‌گردد. به برخی از سالادهای لوبیا دانه‌های برنج، جو یا پاستا و رشته فرنگی هم می‌زنند.
رول پیاز، رولی با منشأ یهودی اشکنازی شبیه به نان است که از خمیری نرم و کمی شیرین شبیه به چلّه ساخته می‌شود و حاوی پیاز خشک است که در سراسر آن طعم خاص خود را ایجاد می‌کند. غالباً روی آن پیاز خشک شده و گاهی دانه‌های خشخاش می‌ریزند.
منطقه موسیان همچنین منطقه‌ای حاصلخیز از حیث کشاورزی است. آب و هوای گرم منطقه و وجود منابع آب سطحی و زیر زمینی، امکان کاشت بسیاری از فراورده‌ها را فراهم آورده‌است. از مهم‌ترین فرآورده‌های این منطقه می‌توان گندم، جو، ذرت، کنجد، صیفی‌جات، دانه‌های روغنی، سیب‌زمینی، پیاز، انواع سبزیجات، خرما و مرکبات را نام برد.