پیاز ترشی

معنی کلمه پیاز ترشی در لغت نامه دهخدا

پیاز ترشی. [ ت ُ ] ( اِ مرکب ) پیاز که در سرکه افکنند و چند گاه بنهند.

معنی کلمه پیاز ترشی در فرهنگ فارسی

( اسم ) پیاز که در سرکه افکنند و ترشی سازند.

جملاتی از کاربرد کلمه پیاز ترشی

می‌توان گفت که رژیم غذایی آن‌ها عمدتاً محصولات دامی و برخی محصولات کشاورزی است که در محل به دست می‌آید. عشایر در سردسیر علاوه بر دامداری، گندم، جو و گاهی نیز حبوباتی چون عدس، گِندی و لوبیا می‌کارند که محصول آن‌ها در پایان سردسیر به دست می‌آید. غذاهایی که از حبوبات درست می‌شوند از جمله اَو عدسی، اَو گِندی، اَو ماشی و دال از غذاهای بختیاری‌ها است. در تابستان مقداری موسیر جمع‌آوری و خشک می‌کنند و در بقیهٔ فصول با آن ماست موسیر (تِلیکِه موسیر) درست می‌کنند. عشایر در سردسیر قارچ‌های تازه را چیده و خشک می‌کنند. مقداری از این قارچ را فروخته یا به رسم هدیه برای اقوام در گرمسیر آورده و بقیه را برای تغذیه استفاده می‌کنند. اَوِ قارچ که نان‌های تیری نازک را در آن تَلیت (تَرید) می‌کنند، همیشه در یاد بختیاری‌ها است. ترشی ناردون و تمبر هندی را پخته، ک‌می هم مغز گردو و تَفتالِه در آن ریخته، تَلیت (تَرید) کرده و با پیاز می‌خورند. خرما و شیرهٔ خرما (سِلون یاسیلون) به تنهایی یا به همراه اَردِه نیز از غذاهای آنان است. آش توله، آش ماست، آش بلگ و آش کاردین از انواع آش بختیاری‌ها است. نگهداری ماکیان در بین عشایر به علت شرایط خاص زندگی آن‌ها، کمتر رواج دارد.
پیاز ترشی معمولاً در سرکه مالت ترشی و پیازها حدود ۲۵ میلیمتر (۱ اینچ) در قطر. پیازهای پوست نقره ای در سرکه سفید ترشی می‌شوند و بسیار کوچکتر هستند. پیاز با اندازه کامل، به عنوان مثال، پیاز اسپانیایی، اگر ابتدا برش داده شود، می‌تواند ترشی شود.
در مکزیک، هویج ترشی به نام هویج اسکابیشه شناخته می‌شود. این تنوع معمولاً در سرکه با پیاز، فلفل و ادویه ترشی، ترشی می‌شود. آنها بافت ترد و هویجی را با طعم فلفل و سایر چاشنی‌ها حفظ می‌کنند. این سبزیجات تند و ترش را به‌طور سنتی همراه با غذا سرو می‌شوند.
در غذاهای ایالات متحده، ترشی مخلوط شامل سبزیجاتی است که معمولاً شامل خیار، گل کلم، پیاز درشت خرد شده و فلفل دلمه‌ای و همچنین ادویه‌هایی مانند سیر، شوید، فلفل دلمه‌ای و فلفل تند هستند که در سرکه انداخته می‌شوند. ترشی‌های مخلوط نیز بسته به افزودن یک ماده شیرین کننده مانند شکر، ممکن است به عنوان شیرین یا ترش طبقه‌بندی شوند.
کیمچی کره معمولاً از کاهوی چینی ترشی انداخته شده و ترب درست می‌شود، ولی آن را از پیاز سبز، شاخه‌های سیر، پیازچه و گروهی از سبزیجات دیگر هم می‌سازند. کیمچی در سراسر شرق آسیا رایج است.
در هنگ کنگ، پیاز ترشی در بسیاری از رستوران‌های کانتونی، به خصوص در زمان شام، به عنوان یک غذای کوچک قبل از سرو غذای اصلی سرو می‌شود.
پیاز ترشی یک ماده غذایی متشکل از پیاز است که در محلولی از سرکه و نمک، اغلب با سایر مواد نگهدارنده و طعم دهنده ترشی شده‌است. انواعی از پیازهای ترشی سفید کوچک وجود دارد که به پیاز مرواریدی معروف هستند. به دلیل نقص، به جای هدر رفتن، ترشی می‌شوند. آنها اغلب به عنوان یک جزء ضروری از نوع کوکتل مارتینی به نام گیبسون استفاده می‌شوند.
دلمه کلم‌پیچ که معمولاً کلم پر شده هم نامیده می‌شود از یک بشقاب برگ کلم پر شده تشکیل می‌شود. این یک غذای مشترک میان اقوامی از بالکان، و همچنین سایر نقاط اروپا مانند فنلاند و سوئد و همچنین خاورمیانه است. در اروپا این غذا را بر پایه گوشتهایی نظیر گوشت گاو، گوشت گوسفند یا گوشت خوک، به همراه چاشنی‌هایی مانند سیر، پیاز و ادویه تهیه می‌کنند. علاوه بر آن از غلاتی مانند برنج و جو، تخم‌مرغ، قارچ و سبزیجات هم استفاده می‌شود. برای تهیه این غذا به ویژه در جنوب شرقی اروپا، برگ کلم ترشی بسته‌بندی شده به‌کار می‌رود. در آسیا از غذاهای دریایی، توفو و قارچ شیتاکه نیز ممکن است استفاده شود و کلم چینی هم برای پیچیدن آن‌ها به‌کار می‌رود.
در جنوب ایالات متحده، پیاز ترشی ویدالیا را می‌توان به عنوان غذای جانبی سرو کرد.
در غذاهای بریتانیایی، ترشی‌های مخلوط معمولاً شامل پیاز کامل کوچک، خیارشور و گل کلم هستند. برخی از انواع خاص ترشی مخلوط بریتانیایی عبارتند از ترشی برانستون ، و پیکالیلی ( که در غذاهای آمریکایی نیز یافت می‌شود).