پژوهشی در علم تجوید

معنی کلمه پژوهشی در علم تجوید در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] پژوهشی در علم تجوید، اثر ابوالفضل علامی، کتابی است پیرامون علم تجوید و روش های قرائت قرآن کریم.
انگیزه نویسنده از نگارش کتاب، موارد زیر عنوان شده است:
کتاب با پیشگفتار معاونت متون آموزشی و کمک آموزشی مرکز تحقیقات اسلامی و مقدمه نویسنده آغاز و مطالب در سه بخش و هر بخش در چندین فصل، تنظیم شده است.
اثر حاضر، کوششی است جهت پاسداری از همه تلاش هایی که در راه قرآن و آموزش آن شده و پاسخی است به شور و اشتیاق فرزندان قرآن.
در پیشگفتار، به اهمیت و موضوع کتاب و در مقدمه، به انگیزه نگارش و ویژگی های کتاب، اشاره شده است.
در بخش اول، در سه فصل زیر، کلیاتی در مورد علم قرائات، مطرح شده است: در فصل اول، به بررسی تاریخ پیدایش علم قرائات، پرداخته شده و به این نکته، اشاره شده است که اولین مرحله در تعلیم قرائت قرآن، مربوط‍ به زمانى است که پیامبر(ص) به رسالت مبعوث شد و جبرئیل امین، از طرف خداوند مأمور به تعلیم وى گردید و آن حضرت، قرآن را برای دو دسته، تلاوت نموده و آموزش داد: گروه اول، توده مردم: قرائت پیام قرآن براى دعوت شدگان به اسلام، مبناى دعوت پیامبر اکرم(ص) بوده است که این مطلب نیازى به استدلال ندارد؛ زیرا کتاب هاى تفسیرى و حدیث مملو از این قبیل احادیث است؛ بنابراین، یکى از شئون پیامبر(ص)، خواندن قرآن براى عموم مردم، در زمان ها و عرصه هاى گوناگون حیاتش بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه پژوهشی در علم تجوید

بنیاد پژوهشی یا مرکز پژوهشی یا مرکز تحقیقات یا پژوهشگاه یا مؤسسهٔ تحقیقاتی، نهادی است که برای انجام پژوهش به‌وجود آمده و تلاش‌های آن وقف این کار است. مؤسسه‌های پژوهشی ممکن است در پژوهش‌های پایه تخصص داشته باشند یا به پژوهش کاربردی بپردازند. هرچند این نام اغلب یادآور یا دلالت بر تحقیق در علوم طبیعی است، بسیاری از مؤسسه‌های پژوهشی در علوم اجتماعی نیز، به‌ویژه برای هدف‌های پژوهش‌های جامعه‌شناختی و همچنین تاریخی وجود دارد.
خود مجموعهٔ کتاب کوچه او بزرگ‌ترین اثر پژوهشی در باب فرهنگ عامه مردم ایران است. بعضی از آثار وی به زبان‌های سوئدی، انگلیسی، ژاپنی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، روسی، ارمنی، هلندی، رومانیایی، فنلاندی، کردی و ترکی ترجمه شده. او از سال ۱۳۳۱ به مدت دو سال، مشاور فرهنگی سفارت مجارستان بود. شاملو در سینما نیز فعّال بود و برای فیلم‌سازان نامداری چون ساموئل خاچیکیان و ناصر ملک‌مطیعی و ایرج قادری فیلمنامه نوشته است.
از وی آثاری علمی- پژوهشی در مجلات علمی کشورهای بانفوذی همچون آلمان، کانادا، انگلستان، آمریکا و شوروی (سابق) به چاپ رسیده است.
بابسون تحقیقات گرانشی را در ۱۹۴۸ میلادی تأسیس کرد. این بنیاد یک مرکز پژوهشی در شهرک نیوبوستون، نیوهمپشایر تأسیس کرد و این تصمیم پس از آن گرفته شد که از نظر بابسون این موقعیت به حد کافی از شهر بوستون، ماساچوست فاصله داشت و در صورت وقوع حمله هسته‌ای جان سالم خواهد برد.
بر اساس مقاله‌ای از مؤسسه گوتماکر که بر اساس پژوهشی در منطقه روستایی «ماتلاب» منتشر شد، سقط جنین غیرقانونی با وجود در دسترس بودن روش‌های ایمن‌تر کنترل باروری به‌طور فزاینده‌ای رو به افزایش است.
مارک هَتزِنبولِر، در پژوهشی در رابطه با نوجوانان ال‌جی‌بی‌تی آمریکایی، تأثیر محیط اجتماعی را در بخش‌های مختلف مورد بررسی قرار داد. در این پژوهش از زوج‌های همجنس و دموکرات مقیم بخش‌ها، بهره گرفته شد.
- در سال ۱۳۵۴، مرکز تحقیقات بین‌المللی همزیستی با کویر با ساختاری متشکل از ۱۱ بخش پژوهشی در رشته‌های علوم انسانی و طبیعی در واحد مرکزی و چندین ایستگاه پژوهشی در رشته‌های مربوط به کویر و بیابان تأسیس شد.