پژوهشی در اسراف

معنی کلمه پژوهشی در اسراف در دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «پژوهشی در اسراف» تالیف سید مهدی موسوی کاشمری، پژوهشی درباره اسراف بوده که ضمن پرداختن به مسائل و موضوعات اصلی آن، به بررسی اشکال و گونه های متفاوت اسراف در زندگی فردی و اجتماعی پرداخته است. این اثر به زبان فارسی و در سال 1370ش نوشته شده است.
نویسنده دغدغه اصلی خود برای تألیف این اثر را تبیین مسایل شرعی و احکام دقیق اسراف و مقابله با افکار مصرف گرایی عنوان کرده است.
توجه ویژه نویسنده به فلسفه اسراف، از جمله عواملی است که باعث اهمیت کتاب شده است.
کتاب با دو مقدمه از نویسنده آغاز و مطالب در دو فصل و هر فصل در چندین بخش،تدوین شده است.
در ابتدای مباحث، موضوعات گوناگونی درباره اسراف مطرح شده است. سپس، موارد اسراف و مصداق های آن در عرصه های مختلف، تبیین گردیده است.

جملاتی از کاربرد کلمه پژوهشی در اسراف

در سال تحصیلی ۹۱–۲۰۲۱ تعداد ۵۵۲۴ دانشجو (در مقاطع کاردانی ۱۲۶۰ نفر، کارشناسی ۳۷۱۴ نفر، کارشناسی ارشد ۵۴۶ نفر و دکتری ۴ نفر) مشغول به تحصیل بودند. تا سال ۲۰۲۲، در مجموع ۲۸۷ هیئت علمی شامل ۴۷ استاد، ۱۹ دانشیار، ۱۲۰ دکتر، ۶۳ مدرس و ۳۸ دستیار پژوهشی در دانشگاه مشغول به کار بودند.
محمود خوشنام (زاده ۶ اردیبهشت ۱۳۱۴ در تهران – درگذشته ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ در آلمان) پژوهشگر و کارشناس موسیقی ایرانی بود. خوشنام پیش از انقلاب ۱۳۵۷ سردبیر ماهنامه رودکی (نشریه‌ای در زمینهٔ موسیقی، هنر و ادبیات) بود. او مدتی نیز سردبیر مجله موسیقی بود. محمود خوشنام صدها مقاله پژوهشی در زمینه موسیقی ایرانی به‌ویژه موسیقی سنتی ایرانی به چاپ رسانده‌است.
دانشگاه استکهلم در پایتخت کشور سوئد قرار گرفته و حوزه مرکزی برای آموزش تحصیلات عالی تکمیلی و پژوهشی در رشته‌های حقوق، علوم طبیعی، علوم اجتماعی، و کانونی برای ایفای نقش پژوهشگران بین‌المللی است. دانشگاه استکهلم یکی از بزرگترین دانشگاه‌های سوئد و یکی از بزرگترین کارفرماها در پایتخت کشور است. مردم بسیاری از ملیت‌های گوناگون، با تماس در سراسر جهان در آفرینش جوی بین‌المللی در دانشگاه استکهلم کمک می‌کنند. کلاس‌های دانشگاه استکهلم از تجهیزات کامل برخوردار بوده، سالن‌های سخنرانی و سالن اجتماعات «مّگنا» نام سالن کنفرانس دانشگاه است که مجهز به دستگاه‌های مدرن ترجمه همزمان است از این رو سالنی است که سخنرانی‌های برندگان جوایز نوبل در آن برگزار می‌گردد.
لاریجانی ۲ کتاب علمی با عناوین متافیزیک و علوم دقیقه در فلسفهٔ کانت و روش ریاضی در فلسفهٔ کانت و کتابی دیگر با عنوان دولت مدرن؛ پیمانی با مردم، همچنین ۱۵ مقالهٔ پژوهشی در موضوعات مختلف علمی نگاشته است.
رضا منصوری هم چنین از منتقدان جایزه مصطفی است. او استدلال دارد در حالی که نظام پژوهشی در کشور با مشکلات بسیاری روبرو است و بسیاری از پژوهشگران داخل کشور درگیر کمبودهای مالی هستند اعطای این جایزه توسط دولت و نظام سیاسی حاکم به پژوهشگران خارجی، موجه نیست.
پنگوئن‌ها برای ساخت لانه‌های خود از سنگ استفاده می‌کنند؛ براساس پژوهشی در سال ۱۹۹۸ میلادی، گاهی پنگوئن‌های آدلی ماده برای جبران کمبود سنگ در ازای دریافت سنگ با نرهایی که جفت آن‌ها نیستند آمیزش جنسی می‌کنند و سپس سنگ‌ریزه‌ها را به لانه خود می‌برند. گفته می‌شود شامپانزه‌ها نیز در ازای دریافت غذا تن‌فروشی می‌کنند.
پژوهشی در دانشگاه یوتا و مؤسسه امید دربارهٔ تلفات حمله احتمالی اسرائیل به ایران انجام شده است که می‌گوید در صورت حمله به مراکز هسته‌ای ایران (در اصفهان، اراک، نطنز و بوشهر) بین سه هزار تا ده هزار نفر در دم کشته خواهند شد. علاوه بر آن، به خاطر عدم آمادگی دولت جمهوری اسلامی برای کمک به افراد زیادی که در معرض تشعشعات اتمی قرار می‌گیرند، آمار کشته‌شدگان بسیار بیشتر خواهد بود و «فاجعه‌ای خواهد بود در مقیاس بوپال و چرنوبیل».
از مراکز بزرگ پژوهشی در این زمینه می‌توان تأسیسات ملی احتراق و علوم فوتونی و دانشگاه روچستر را نام برد.
زندان سکندر از نگاهی دیگر: پژوهشی در شناخت تاریخ باستانی یزد، عبدالعظیم پویا، یزد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۳۶۸
با افزایش تعداد متخصصان طب اورژانس نیاز به یک تشکل علمی و صنفی که نماینده حقوقی و علمی آنان باشد احساس شد و در نهایت در سال ۱۳۸۴ انجمن علمی طب اورژانس ایران پایه‌گذاری شد. از سال ۱۳۸۴ انجمن طب اورژانس تقریباً هر ساله کنگره‌ای را به منظور معرفی دستاوردهای علمی و پژوهشی در تمام زمینه‌های مراقبتهای اورژانس پیش بیمارستانی، بیمارستانی و بلایا برگزار می‌نماید. نخستین کنگره در آذر ۸۴ با شرکت مهمانانی از خارج از کشور برگزار شد. کنگره دوم در خرداد ۸۶ و کنگره سوم در آذر ۸۷ برگزار گردید. انجمن طب اورژانس چهارمین کنگره خود را در دی ماه سال ۱۳۸۸ برگزار نمود.