پژوهش های تفسیری

معنی کلمه پژوهش های تفسیری در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تفسیر پس از آنکه به صورت شرح و توضیح معانی آیات ، موردتوجه مفسران قرار گرفت ، به عنوان علمی مستقل که دارای اصول و قواعد و رویکردهای مخصوص به خود است ، موضوع برخی پژوهش ها در میان مسلمانان گردید.
آثاری که دانشمندان اسلامی در این باب تألیف کرده اند، به سه گروه اصلی تقسیم می شود:گروه اول ، آثاری است که به علم تفسیر و بیان اصول و قواعد آن می پردازد.در این تألیفات ، بدون اینکه به تفسیر یا مفسر یا روش تفسیری خاصی توجه شود، مبانی و اصول تفسیر صحیح قرآن از دیدگاه مؤلف بیان می شود و شرایط و پیش نیازهای تفسیر و مفسر مطرح می گردد.اینگونه پژوهش ها با علم اصول تفسیر یا قواعد تفسیر مرتبط است .
← علم اصول تفسیر
گروه دوم آثاری است که به شیوه کتب طبقات و مُعجَم ها، به صورت اجمالی، به معرفی مفسران و تفاسیر آن ها می پردازد.با آنکه در منابع ، علوم و کتب متعددی با عنوان طبقات در شرح حال فقیهان ، محدّثان ، شاعران و دیگران یافت می شود و همچنین طاشکوپریزاده از وجود تألیفات مفصّلی در زمینه «طبقات المفسرین » خبر داده است ، اما تا قرن نهم نمی توان به کتابی مستقل در این باب دست یافت .
← طبقات المفسرین
گروه سوم تألیفاتی است که به روشهای تفسیری و تحلیل و نقد آن ها می پردازد.این آثار که عمر چندانی از آن ها نمی گذرد، به سه صورت یافت می شوند:
← تمام روشها
...

جملاتی از کاربرد کلمه پژوهش های تفسیری

سابقه بیوتکنولوژی در ایران به سال ۱۳۶۲ بر می گردد. در این سال، پژوهشکده بیوتکنولوژی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی، فعالیت های خود را در زمینه بیوتکنولوژی سنتی آغاز کرد و به تدریج پژوهش های آن در راستای بیوتکنولوژی نوین هدایت گردید. از سال ۱۳۶۲ با تأسیس مرکز ملی تحقیقات مهندسی ژنتیک و تکنولوژی زیستی، توجه به بیوتکنولوژی آغاز گردید. به تدریج مؤسسه ها ی پژوهشی از قبیل مؤسسه رازی، انستیتو پاستور ایران، مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، مؤسس ه تحقیقات آب و خاک، مؤ سسه تحقیقات برنج، تأسیس شدند و در چندین دانشگاه هم بخش های بیوتکنولوژی تأسیس گردید.
جایزه هوپف جایزه ای است که انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ از سال ۲۰۰۹ هر دو سال یک بار به پژوهش های برتر در زمینه ریاضیات محض اهدا می کند. این جایزه به نام هاینتس هوپف ریاضیدان آلمانی نامگذاری شده است و در جریان سخنرانیهایی که آنها هم به نام هوپف نامیده شده اند داده می شود.
یکی از داوران مسابقه پژوهش دانش آموزی می گفت: پژوهش هایی که به دست ما رسیده و آن ها را داوری می کنیم، کار دانش آموزان نیست، بلکه کار والدین آن هاست! بچه ها بر اساس تخصصی که پدر و مادر آنان داشته اند، موضوع پژوهش را انتخاب کرده اند. والدین پا به پای بچه شان بوده اند، برایش مطلب نوشته اند و به نام دانش آموز ارائه داده اند.
مطالعات متعددی اثربخشی کورکومین در درمان بیماری های التهابی چشم از جمله یووئیت، نوریت اپتیک، التهاب اوربیت و غده اشکی مورد بررسی قرار داده اند. اکثر این مطالعات از مدل های حیوانی استفاده کرده و پژوهش های بالینی کافی در مورد اثرات مذکور وجود ندارد.
مدال ادینگتون مدالی است که از روی نام آرتور استنلی ادینگتون نامگذاری شده و توسط انجمن سلطنتی اخترشناسان بریتانیا به کسانی که پژوهش های برجسته و ارزنده در زمینه اخترفیزیک انجام بدهند داده می‌شود.
همچنین همایش ملی پژوهش های بنیادین در علوم و تکنولوژی مبتنی بر سیستمهای هوشمند در آذرماه ۹۸در این دانشگاه برگزار شد.
این محله محل مناسبی برای گردشگران می باشد و مکان مناسبی ، هم برای پژوهش های تاریخی و هم پژوهش های زمین شناختی است.
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) از عوامل تغییر در ساختار ارتباطی مغز میباشند، و پژوهش های تازه نشان میدهد این بیماری در نحوه ارتباط زیرساختار های مهم مغز مانند سیستم لیمبیک (به خصوص آمیگدال)، جسم مخطط شکمی( هسته آکومبنس) که پردازش احساسات و سیستم پاداش را به عهده دارند با لوب پیشانی، قشر پیش گُوِه و سایر بخش های نئو کورتکس دچار اختلال کرده و یک مدار همپوشانی ایجاد می‌کند که در صورت تحریک، حالت دفاع یا گریز مغز را فعال می‌کند بدون توجه به اینکه شخص واقعا در موقعیت خطرناکی باشد. این توانایی درک زمان حال را مختل کرده، و حالت روانی بیش از حد هوشیاری و اتفاقات‌ ناخوشایندی که رخ داده را برای شخص تکرار می‌کند و توانایی استدلال و عملکرد را از شخص می‌گیرد. این پدیده به ربایش نیز آمیگدال معروف است‌ گرچه این اصطلاح این موضوع را بیش از حد ساده کرده و برای درک عموم جامعه میباشد.
هنگام مطالعه جهل در پژوهش های علمی، دیدگاه رایج آنست که جهل می تواند به عنوان ابزاری در علم مورد استفاده قرار گیرد. نمونه‌ای از این جعبه سیاه است، که تصور می شود پنهان کردن بخش‌های داخلی یک سیستم می‌تواند مفید باشد، و فقط ورودی و خروجی را برای کاربر قابل مشاهده کنید.