پلیس بین الملل

معنی کلمه پلیس بین الملل در فرهنگستان زبان و ادب

{Interpol} [علوم نظامی] اتحادیۀ همکاری بین المللی که براساس تشریک مساعی و همکاری متقابل دولت ها برای مبارزه با جرایم و مجرمین بین المللی و برقراری نظم و امنیت عمومی کشورها و استقرار عدالت تأسیس شده است و کشورهای عضو آن اطلاعات خود را در مورد جرایم، بدون درگیر ش...

جملاتی از کاربرد کلمه پلیس بین الملل

برایان فیوری یکی از بهترین افسرهای پلیس بین‌الملل بود اما در یک تعقیب و گریز در هنگ کنگ مورد اصابت گلوله قرار می‌گیرد و می‌میرد. جسد او برای آزمایش به آزمایشگاه دکتر آبراهام آبل فرستاده می‌شود و دکتر آبل هم او را با حالت سایبورگ به دنیا برمی‌گرداند. دکتر آبل رقیبی به نام دکتر بوسکونویچ دارد که همیشه اختراعاتی که دکتر آبل قصد ساخت آنها دارد را زودتر می‌سازد. برای همین دکتر آبل از برایان برای دزدیدن داده‌های مغزی دکتر بوسکونویچ استفاده می‌کند؛ و از همین مأموریت‌ها جنگ بین برایان و دوست دکتر بوسکونویچ «یوشیمیتسو» درگرفت…
یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های دفتر پلیس بین‌الملل ایران، مبارزه با مواد مخدر بوده است. به سبب اهمیت این موضوع، هر چند سال یکبار، اجلاسی از سوی واحد مبارزه با قاچاق مواد مخدر پلیس بین‌الملل در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌شود. شانزدهمین اجلاس سازمان پلیس بین‌الملل در سال ۱۳۷۳ و با شرکت ۴۳ کشور و ۱۱ سازمان بین‌المللی در تهران برگزار شد و طی آن عالی‌ترین نشان پلیس بین‌المللی برای عملکرد موفق ایران در مبارزه با مواد مخدر به ایران اهدا شد.
راینهارت تریستان اویگین هایدریش (به آلمانی: Reinhard Tristan Eugen Heydrich؛ ‏ تلفظ آلمانی: [ˈʁaɪnhaʁt ˈtʁɪstan ˈʔɔʏɡn̩ ˈhaɪdʁɪç] ( شنیدن)؛ ‏۷ مارس ۱۹۰۴ – ۴ ژوئن ۱۹۴۲) یک مقام عالی‌رتبه اس‌اس و پلیس آلمان در دوران آلمان نازی و یکی از طراحان اصلی هولوکاست بود. او رئیس اداره اصلی امنیت رایش (از جمله گشتاپو، پلیس جنایی و اس‌دی) و همچنین معاون فرماندار رایش در بوهم و موراویا بود. وی مدتی نیز رئیس کمیسیون بین‌المللی پلیس جنایی بود که امروزه به نام پلیس بین‌الملل شناخته می‌شود. هایدریش در ژانویهٔ ۱۹۴۲، ریاست کنفرانس وانزه را بر عهده داشت که طرح‌هایی را برای «راه حل نهایی مسئله یهودیان» — تبعید و نسل‌کشی همه یهودیان در کشورهای تحت اشغال آلمان — مطرح کرده و رسمیت بخشید.
موناکو به‌طور فعال در سازمان ملل شرکت می‌کند، که در سال ۱۹۹۳ به آن پیوست. موناکو در ۴ اکتبر ۲۰۰۴ به شورای اروپا پیوست. موناکو همچنین عضو بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی و بین دولتی، از جمله پلیس بین‌الملل، یونسکو و سازمان جهانی بهداشت است. دفتر مرکزی سازمان آب‌نگاری بین‌المللی در موناکو قرار دارد.
درک و هانسل پس از اتحاد مجدد توسط والنتینا تعقیب می شوند و از آنها می خواهد که به پلیس بین الملل کمک کنند تا چه کسی پشت این ترورهای سیستماتیک است. درک با کمک والنتینا متوجه می شود که پسرش در یک یتیم خانه محلی زندگی می کند. آنها او را پیدا می کنند، اما درک از چاقی پسرش پریشان است. بعد از اینکه روح ماتیلدا از او می خواهد که از پسرشان محافظت کند، هانسل درک را متقاعد می کند که درک جونیور را بپذیرد. پس از ملاقات با مدیر مدرسه، درک پسرش را به اطراف رم می برد. با این حال درک جونیور از پدرش ناراضی می شود و به یتیم خانه برمی گردد.
به دلیل تغییر چهره ی حرفه ایی این کلاهبردار وی هنوز دستگیر نشده است تحت پیگرد پلیس بین الملل قرار دارد.
در ۲۲ مهر ۱۳۹۸ رسانه‌های داخل ایران خبر از دستگیری روح‌الله زم توسط سازمان اطلاعات سپاه دادند. سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای که در این‌باره منتشر کرد بدون اشاره به زمان و مکان این بازداشت، گفت که زم را به داخل کشور هدایت و بازداشت کرده‌اند. پیش‌تر رئیس پلیس بین‌الملل نیروی انتظامی ایران اعلام کرده بود که ایران، از طریق اینترپل به دنبال استرداد تعدادی از متهمان پرونده‌های اقتصادی و مخالفان سیاسی، از جمله روح‌الله زم است.
القاعده در پیام‌های ویدئویی هشدار داده بود که جام جهانی را به حمام خون بدل می‌کند. احتمال خرابکاری در جام جهانی، بارها از سوی سران القاعده در عراق، افغانستان، پاکستان و عربستان تأیید شده بود. در عین حال، ارتش‌های نیجریه و آفریقای جنوبی، پلیس بین‌الملل، نیروهای ناتو و سربازان داوطلب بارها بر امنیت کامل جام جهانی آفریقای جنوبی صحه گذاشتند.
از تشکیلات دائمی سازمان است که ریاست آن بر عهده دبیرکل سازمان است. اجرای برنامه‌های تصویب شده در مجمع عمومی و کمیته اجرایی و اعلام مهم‌ترین جرم‌های بین‌المللی و آمار آن، از وظایف این نهاد است. نتایج اجلاس پلیس بین‌الملل، ریشه‌یابی و تحقیق در مورد جرم‌ها در نشریه‌های گوناگون این نهاد منتشر و برای اعضا ارسال می‌شود.
فرانسه یکی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد و یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت این سازمان است که حق وتو دارد. فرانسه همچنین از اعضای دیگر گروه‌های بین‌المللی همچون گروه هشت، گروه بیست، ناتو، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و سازمان تجارت جهانی است. بسیاری از نهادهای بین‌المللی همچون سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، یونسکو، پلیس بین‌الملل، ادارهٔ بین‌المللی اوزان و مقیاس‌ها و فرانسه‌زبانی مقر اصلی خود را در خاک فرانسه ایجاد کرده‌اند.