پس لثوی
جملاتی از کاربرد کلمه پس لثوی
ط حرف نوزدهم در الفبای فارسی، حرف شانزدهم در الفبای عربی (ط - طا) و نهمین حرف از حروف الفبای عبری است. صدای آن در تلفظ فارسی همانند «ت» است ولی در عربی گونهای «ت» لثوی تلفظ میشود.
علاوه بر این مجموعهها، زبان آرامی صامتهای خیشومی "m" و "n" را نیز دارد و نیمه صامتها "r" (که معمولاً یک لرزشی لثوی است)، "l","y" و "w" در آن دیده میشود.
همخوان به اصطلاح «انسایشی کناری لثوی بیواک» در زبانهای دنیا کمیاب است. در زبانهایی که در طول تاریخ از الفبای عربی استفاده کردهاند، تنها تعداد انگشتشماری از آنان در قفقاز شمالی همخوان «تْل» را داشته اند. در این موردها، در رسم الخط عربی از حرف «ل» با سه نقطه زیر آن، ڸ، برای نوشتن «تل» استفاده شده است.
در الفبای آوانگاری بینالمللی، نمادهایی که برای همخوانهای برگشته به کار میروند، بهصورت نوشتاری شبیه به نمادهای همخوانهای لثوی است، اما با این تفاوت که یک قلاب روبهجلو را به انتهای آنان میافزایند.
لدیفوگد و مدیسون تعداد جایگاه تولید را ۱۷ مورد میدانند: دولبی، لبیدندانی، زبانیلبی، دروندندانی، نوکدندانی، دندانیلثوی، نوکلثوی، لثوی، نوکبرگشتی، لثویکامی، برگشتی، کامی، نرمکامی، ملازی، حلقی، برونچاکنایی و چاکنایی.