پذیرایی روسی

معنی کلمه پذیرایی روسی در فرهنگستان زبان و ادب

{Russian service} [گردشگری و جهانگردی] شیوه ای از پذیرایی در ضیافت ها که در آن پیش خدمت غذا، به ویژه انواع خوراک های گوشتی، را بر روی میز کمکی برش می دهد و به سرعت و بی آنکه سرد شود در ظرف مهمانان می گذارد

معنی کلمه پذیرایی روسی در ویکی واژه

شیوه‌ای از پذیرایی در ضیافت‌ها که در آن پیش‌خدمت غذا، به‌ویژه انواع خوراک‌های گوشتی، را بر روی میز کمکی برش می‌دهد و به‌سرعت و بی‌آنکه سرد شود در ظرف مهمانان می‌گذارد.

جملاتی از کاربرد کلمه پذیرایی روسی

سس روسی در اوایل سال ۱۹۰۰ در منابع آمریکایی ذکر شده‌است. همچنین در یک کتاب پذیرایی ۱۹۱۰ به عنوان جایگزینی برای وینگرت برای سس گوجه فرنگی یا مارچوبه ثبت شده‌است. یک کتاب آشپزی ۱۹۱۳ دستور پختی دارد که یک وینگرت با پاپریکا و خردل است. یک دستور پخت مبتنی بر سس مایونز در سال ۱۹۱۴ مستند شده‌است. این چاشنی «روسی» نامیده شد زیرا دستور اولیه شامل خاویار بود که یکی از اصلی‌ترین غذاهای روسی است.
اولین و مهم‌ترین هتل مشهد «هتل پارس» بود که در خیابان ارگ، روبه‌روی باغ ملی با ۱۰ نفر کارگر و ۱۶ اتاق با اثاثیهٔ مدرن و کرایهٔ ۱۲ تا ۳۰ ریال برای هر نفر به پذیرایی از مسافران و زائران می‌پرداخت. بنای هتل پارس در سال ۱۳۱۶ به‌وسیلهٔ یک معمار روس و به سبک روسی ساخته شده است. نخستین مالک این بنا یک فرد یهودی به‌نام «امین‌اف» بوده است که چند سال بعد از ساخت، بنا را به مجاور توسی — پدر ریاست کنونی هتل — فروخت. در سال ۱۳۲۰ با آمدن روس‌ها به ایران، ساختمان هتل به ستاد فرماندهی روس‌ها تبدیل شد. در سال ۱۳۵۵، این هتل به‌عنوان محل برگزاری و پذیرایی از میهمانان «دومین جشنواره توس» انتخاب شد. ساختمان هتل پس از انقلاب از سوی بنیاد مستضعفان ضبط شد. ساختمان هتل پارس دارای مالکیت شخصی است و تاکنون اقدام خاصی برای ثبت، حفاظت و مرمت اصولی و همچنین تحصیل حریم بنا انجام نشده است.
در سال ۱۲۹۵ هجری قمری شاه باردیگر به فکر مسافرت به اروپا افتاد. او اعلام کرد این بار به‌طور ناشناس و به خرج خود سفر خواهد کرد تا بتواند مراتب واقعی ترقی اروپا را که در سفر پیشین به دلیل تشریفات رسمی و پذیرایی دولت‌ها از نظرش پنهان مانده بود، ببیند. روزنامه‌ها و دربارهای اروپایی سفر شاه را با چنین شرایطی مورد تحسین قراردادند؛ ولی ناصرالدین‌شاه به زودی تصمیمش را عوض کرد و تمایل یافت از طرف دولت‌ها از او پذیرایی شود. شاه در این سفر از مسکو، سنت پترزبورگ، وین، برلین و پاریس دیدار کرد و در رجب ۱۲۹۵ به ایران بازگشت. رهاورد شاه از سفر دوم، بریگاد قزاق و پلیس بود که مدتی پس از بازگشت او، به دست نظامیان روسی و اتریشی ایجاد شدند.
در بیمارستان‌های روسیه، بیماران در خلال ماندن در بیمارستان، هر روز با کفیر پذیرایی می‌شوند که امری عادی و مرسوم می‌باشد. مخصوصاً تازه‌مادرها، به خوردن کفیر تشویق می‌شوند و بیشتر اوقات، کفیر به عنوان غذای کودک برای کودکان روسی تازه از شیر گرفته شده به مصرف می‌رسد.