معنی کلمه وهابیت بازنگری از درون در دانشنامه اسلامی
توحیدی که محمد بن عبدالوهاب و پیروانش مردم را به آن دعوت می کنند و هر کس نپذیرد، کافر و جان و مالش را مباح می شمرند و اگر کسی معتقد باشد که وجود پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم بعد از وفات مانند وجود او در زمان حیات است و اگر برای زیارت مرقد شریف او بروند مشرک هستند. این ها و دیگر عقاید و گفته های باطل وهابیان باعث شده است، افرادی که اسلام را از دیدگاه آنان مورد بررسی قرار می دهند، بگویند اسلام دین خشک و جامدی است که به درد همه زمان ها نمی خورد. این در حالی است که بسیاری از مبانی، اصول و فروع عمده دین در میان مسلمانان تا قرنها پس از ظهور اسلام مورد اتفاق بوده و وحدت رویه ای را نسبت به بسیاری از عبادات و اعمال و سنت ها در شیوه رایج بین مسلمانان شاهد بوده ایم تا آنگاه که با ظهور اشخاصی همچون ابن تیمیه موجی از انحراف در مباحث عقیدتی و به دنبال آن تحت تاثیر قرار گرفتن اعمال گروهی و زیر سوال رفتن گروهی دیگر از مسلمین شد.
گزارش محتوا
افکار و عقاید ابن تیمیه و اعمال پیروان او من جمله محمد بن عبدالوهاب با عکس العمل جدی و قاطع علمای اسلام قرار گرفت و مورد طرد و انکار قرار گرفت از جمله سید محمد بن علوی مالکی نویسنده همین کتاب که خود از درون وهابیت برخاسته و با قلمی متین، علمی و مستند به آیات و روایات صحیح اهل سنت خواستار تصحیح برداشت های غلط وهابیت از روایات و سنت نبوی شده و در برابر آنان که مسلمین را متهم به شرک و کفر می کنند، قد علم کرده و با احتجاج از طریق احادیث و روایات مورد پذیرش آنان، عقاید آنها را به چالش کشیده است.
ساختار کتاب
او این کتاب را در سه باب تنظیم نموده است. باب اول مباحث عقیدتی که به فساد مقیاس های تکفیر و گمراهی پرداخته، از جمله مساله بدعت ، توسل باب دوم مباحث نبوی که به خصائص و حقیقت انسانی پیامبر پرداخته و مفهوم تبرک به پیامبر و آثار او را تعیین می کند. باب سوم مباحث متفرقه از جمله زندگی برزخی و مشروعیت زیارت پیامبر و مسائل مرتبط با آن از قبیل آثار ، مشاهد و مناسبت های دینی.
نسخه شناسی
...