وفای به نذر

معنی کلمه وفای به نذر در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] وفای به نذر از خصوصیات ابرار است.
قرآن کریم یکی از خصوصیات ابرار را وفای به نذر از طرف آنان معرفی می کند.«ان الابرار یشربون من کاس کان مزاجها کافورا؛ یوفون بالنذر..؛ به یقین ابرار و نیکان از جامی می نوشند که با عطر خوشی آمیخته است• (همان بندگانی که) به نذر خود وفا می کردند و از روزی که گزند آن فراگیرنده است می ترسیدند.»
[ویکی فقه] وفای به نذر (قرآن). یکی از صفات ابرار و نیکان وفای به نذر است، که از اسباب دستیابی به بهشت است.
وفای به نذر، از اسباب دستیابی به بهشت است. عینا یشرب بها عباد الله یفجرونها تفجیرا «از چشمه ای که بندگان خاص خدا از آن می نوشند، و از هر جا بخواهند آن را جاری می سازند!» یوفون بالنذر... «آنها به نذر خود وفا می کنند......» وجزیهم بما صبروا جنة وحریرا. «و در برابر صبرشان، بهشت و لباسهای حریر بهشتی را به آنها پاداش می دهد.»
← شراب طهور
۱. ↑ انسان/سوره۷۶، آیه۶.
فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «وفای به نذر».
...

جملاتی از کاربرد کلمه وفای به نذر

او از بازرگانانی که از جاهای دیگر برای تجارت به مکه می‌آمدند، استقبال و پذیرایی می‌کرد و از این جهت بسیاری از بازرگانان بزرگ او را می‌شناختند و با او مراوده داشتند، علت متمول بودن عباس این بود که مادر او زنی ثروتمند بود او در وفای به نذر خود در روزگار کودکی عباس برای کعبه پوششی ابریشمی تهیه کرد، علاوه بر آن عباس پس از شرکت در جنگ‌ها از بیت المال اسلام نیز بهرهٔ زیادی برد؛ در زمان خلافت عمر نیز برای او پنج هزار و به عبارتی دوازده هزار مقرری تعیین شد وی با بخشی از سرمایه خود تجارت و بخشی دیگر را در کاروان‌های تجاری سرمایه‌گذاری می‌کرد.