معنی کلمه وظایف اهل ذمه در دانشنامه اسلامی
لزوم پرداخت جزیه به صورت نقد به دولت اسلامی، از سوی اهل ذمه از وظایف آنان می باشد: «قـتلوا الذین لایؤمنون بالله ولا بالیوم الاخر... ولایدینون دین الحق من الذین اوتوا الکتـب حتی یعطوا الجزیة عن ید و هم صاغرون» با کسانی از اهل کتاب که به خدا و روز بازپسین ایمان نمی آورند ... و متدین به دین حق نمی گردند کارزار کنید تا با(کمال) خواری به دست خود جزیه دهند. (درباره «عن ید» چند احتمال ذکر شده است: ۱. مقصود از آن، پرداخت جزیه به صورت نقد است. ۲. مقصود، عدم امکان نایب یا وکیل گرفتن برای اهل ذمه است بلکه باید به طور مستقیم بپردازند. )
مباشرت در پرداخت جزیه
لزوم مباشرت در پرداخت جزیه به دولت اسلامی از سوی اهل ذمه نیز از وظایفی است که در قرآن کریم به آن اشاره شده است: «قـتلوا الذین لایؤمنون بالله ولا بالیوم الاخر... ولایدینون دین الحق من الذین اوتوا الکتـب حتی یعطوا الجزیة عن ید و هم صاغرون» با کسانی از اهل کتاب که به خدا و روز بازپسین ایمان نمی آورند ... و متدین به دین حق نمی گردند کارزار کنید تا با(کمال) خواری به دست خود جزیه دهند. . (درباره «عن ید» چند احتمال ذکر شده است: ۱. مقصود از آن، پرداخت جزیه به صورت نقد است. ۲. مقصود، عدم امکان نایب یا وکیل گرفتن برای اهل ذمه است بلکه باید به طور مستقیم بپردازند. )
← معنای جزیه
خداوند متعال می فرماید، خضوع اهل ذمه در برابر احکام و شرایط ذمه لازم است: «قـتلوا الذین لایؤمنون بالله ولا بالیوم الاخر ولایحرمون ما حرم الله ورسوله ولایدینون دین الحق من الذین اوتوا الکتـب حتی یعطوا الجزیة عن ید وهم صـغرون» با کسانی از اهل کتاب که به خدا و روز بازپسین ایمان نمی آورند و آنچه را خدا و فرستاده اش حرام گردانیده اند حرام نمی دارند و متدین به دین حق نمی گردند کارزار کنید تا با(کمال) خواری به دست خود جزیه دهند.
← علت قتال با اهل کتاب
...